Forside Anmeldelser 2023 TIVOLI JULESHOW

TIVOLI JULESHOW

217
0

Tivolis Juleshow i aftes var en hyggelig one-nighter, med dygtige solister og en veloplagt vært.

* * * *

Det er blevet en tradition, at Tivoli i København en aften i begyndelsen af december sætter et juleshow op i Koncertsalen, som en del af Jul i Tivoli konceptet.

Det er en one-nighter, så hvis du ikke sad med i salen i aftes, men synes det kunne være hyggeligt at opleve, så er det bare ærgerligt, Sonnyboy! Du må være hurtig ved havelågen, eller tastaturet på PC’en, når billetsalget åbner til næste års juleshow, for sådan et bliver der med stor sandsynlighed. Koncertsalen var fyldt, publikum var glade og underholdningsværdien var ganske høj. Man fik da i hvert fald lyst til at drikke et lunt glas gløgg ude i den juleoplyste have bagefter.

Rasmus Botoft var aftenens energisk veloplagte vært, ligesom han også har været det når man de senere år har forsøgt at genoplive de gamle Tivoli Varietéer i Glassalen, og han kunne så præsentere en stribe sangsolister fra den fyrige og forrygende herboende Zimbabweaner Miriam Mandipira, som fik lov både at åbne og lukke showet på højt vokalt niveau med klassikerne ”Oh Holy Night” og ”All I want for Christmas is you”, over drag-artisten Betty Bitchslap til Tivolis egen Alice Carreri – den første i tyve centimeter høje plateausko, den anden på bare fødder, modsætninger, der aldrig rigtigt fandt fodslag i duetten ”Santa Baby”.

Rasmus Bjerg fik lov at croone sig gennem et par Christmas originals og en duet med sangerinden Oh Land, der blev præsenteret som en julegodte i glimmernattøj. Et ordvalg, som forhåbentlig skal ses som et udtryk for, at de medvirkende næppe har haft mange timer til at forberede og prøve på de små mellemspil mellem sangnumrene, som i lidt for høj grad fremstod som improviserede.

Oh Land sang selvfølgelig også sin egen ganske dejlige julekalendersang ”Julefeber” og gav et udmærket bud på Disney-klassikeren ”Når du ser et stjerneskud”.

Bugtaleren Peter Nørgaard er åbenbart også ’bugsanger’, hvilket i sig selv synes imponerende, men mest imponerende var faktisk den eneste af solisterne, som ikke sang; flamenco-danseren Selene Muñoz. Hun er ganske enkelt en solist i verdensklasse med ynde, charme og de hurtigste fødder på Amager – Ønskeøen, som Rasmus Botoft lunt døbte den.

Både julemanden, Pjerrot, fem dansere fra Tivolis balletkorps dukkede op, og Else fra Rytteriet kiggede også forbi – men ’hun’ er nu morsomst sammen med Erik, der desværre ikke var med. Han lå nok derhjemme med juletømmermænd!

Tivolis Big Band under ledelse af kapelmester Peter Jensen er altid garant for at det musikalsk swinger og lyder som det skal – og måske tilmed lidt til. Og med Miriam Mandipira og Selene Muñoz som de kunstneriske højdepunkter blev Tivolis Juleshow igen i år en hyggelig og underholdende aften i godt selskab.

Bemærk, at der er masser af julekoncerter og juleshows i de kommende dage og uger spredt ud over det ganske land. Jeg kan ikke nå at opleve andre, så lad Tivolis være repræsentant for dem alle. Det kan anbefales at tage sine kære ved hånden og tillade sg selv en musikalsk og underholdende pause i den hektiske hverdag.

—-

”Tivoli Juleshow 2023”.

Vært: Rasmus Botoft. Medvirkende: Tivolis Big Band, Miriam Mandipira, Selene Muñoz, Oh Land, Alice Carreri, Betty Bitschlap, Rasmus Bjerg, Peter Nørgaard, dansere fra Tivolis ballet. Kapelmester: Peter Jensen.

Oplevet 5. december 2023.

Foto:  Michelle Berg

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her