Forside Indlæg TEATERPOKALEN, TEATERKATTEN OG INITIATIVPRISEN

TEATERPOKALEN, TEATERKATTEN OG INITIATIVPRISEN

168
0

Foreningen Danske Teaterjournalister har uddelt deres årlige priser.

Der var seks nominerede til årets Teaterpokalen, og prisen, der er blevet uddelt siden 1933, tilfaldt Ina-Miriam Rosenbaum for ”Arendt – at se i mørket”, produceret af Odense Teater og hendes eget OFF-OFF/Produktion.

Forestillingen vil igen i 2024/25 kunne opleves på Odense Teater og på turné.

Instruktørprisen Teaterkatten gik til Joy-Maria Frederiksen for Cirkusrevyen 2023. Det er første gang siden Liva Weel i 1942 modtog Teaterpokalen for ”Dyveke”, at en af foreningens priser blev tildelt arbejdet med en revy.

Endelig så modtog Blaagaard Teater årets initiativpris for teatrets stærke og vellykkede transformation til et velbesøgt lokalt teater, der taler direkte ind i samtiden med autentiske fortællinger.

Med Teaterpokalen følger 50.000 kr. og en unik sølvskål designet og fremstillet af sølvsmed Manuel Sjødahl. Med instruktørprisen Teaterkatten følger 25.000 kr. og en unik lagkagekniv i sølv fra Manuel Sjødahl. Og med Initiativprisen følger 15.000 kr. og en teatertegning udført af Erik Werner.

Jeg havde selv de store ære at holde motiveringstalen for Joy-Maria Frederiksen og overrække hende den smukke lagkagekniv. Asger Hedegaard Boye holdt en meget smuk motiveringstale for Ina-Miriam Rosenbaum og det var Anne Liisberg, som på vegne af Danske Teaterjournalister motiverede og overrakte Initiativprisen til Blaagaard Teater.

Foto: Lene Grønborg Poulsen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her