Forside Anmeldelser 2023 DE STÆRKE KVINDER FRA MATADOR

DE STÆRKE KVINDER FRA MATADOR

289
0

BOGANMELDELSE: Afskrift fra fire talkshows med Ghita Nørby, Malene Schwartz, Kirsten Olesen og Sonja Oppenhagen er blevet til ’en samtalebog’.

* *  

Man skulle nok have været der….

Det er titlen på en anmelderrost, og teaterdramatiseret bog af Thomas Korsgaard, men det er også præcis den følelse man sidder tilbage med efter at have tilbragt en weekend i selskab med bogen ”De stærke kvinder fra Matador”, skrevet af myreflittige Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard. Den er skrevet på baggrund af de fire live talkshows forfatterne tidligere i år lavede med Ghita Nørby, Malene Schwartz, Kirsten Olesen og Sonja Oppenhagen om deres medvirken i den udødelige tv-serie ”Matador”.

Ja, den fremstår reelt som et afskrift af en optagelse af et af de omtalte shows, og mens jeg er sikker på at de fire modne kvinder sammen har skabt en herlig magisk stemning i salene overfor et levende publikum, med deres kvikke replikskifter og små, finurlige kommentarer, ja, så fremstår bogen, der dokumenterer showene, nærmest klinisk kedsommelig.

Hvad får vi egentlig at vide, som vi ikke i forvejen vidste? Jo, måske hvad der skal stå på Malene Schwartz’ gravsten, men ellers? Ikke noget, synes jeg.

Forfatterne har skrevet en fin intro og en lige så fin afslutning, samt fire overraskende overfladiske portrætter af hovedpersonerne. De øvrige ca. 250 siders smalltalk forekommer gengivet uden engagement, og jeg er alvorligt bange for, at det ikke har taget Monggaard og Wendt Jensen meget længere tid at skrive bogen, end det tog mig at læse den. Man mærker simpelthenikke kvinderne, stemningen og tonen i pingpong-dialogen fra lænestolspassiaren på scenen. Med mindre, måske, at man selv var til stede til en af seancerne.

Alt, der indeholder noget om ”Matador” i titlen, sælger som lunt bagerbrød, og der skal nok blive langt nogle stykker af denne bog under de danske juletræer. Men hånden på hjertet, et par billetter til en ny omgang live talkshows med de fire stærke kvinder fra Matador, hvis det er planlagt, vil være en langt bedre gave.

Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensen: ”De stærke kvinder fra Matador – en samtale med Malene Schwartz, Ghita Nørby, Kirsten Olesen og Sonja Oppenhagen”. 264 sider. Kr. 300. Udkommer 31. oktober. Politikens Forlag.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her