Forside Anmeldelser 2023 PLADDERHUMORISTERNE

PLADDERHUMORISTERNE

603
0

Alt er som det altid har været i Pladderhumoristernes syvende og sidste show på Café Liva.

* * * *

Til syvende og sidst er der egentlig ikke så meget nyt under solen.

Pladderhumoristerne, der består af revyskuespilleren m.m. Flemming Jensen og de tre stand-up komikere Michael Schøt, Omar Marzouk og Sebastian Dorset, har siden 2016 hvert år lavet et nyt, satirisk show, og fælles for disse shows har været at de var ganske morsomme – og at de lignede hinanden.

Således også i 2023 på Café Liva, hvor kvartetten har bebudet at det er sidste gang de optræder sammen under fællesnavnet Pladderhumoristerne.

Årets finale- og afskedsnummer handler om hvor meget verden har forandret sig siden 2016, hvor de fire – under navnet Stand-Up Revyen, første gang optrådte sammen på H9 på Halmtorvet. Konklussionen er at nærmest intet har forandret sig. Mette Frederiksen er stadig statsminister, klimaet er stadig i krise, ja selv den utrolige tanke, at Donald Trump vil forsøge at blive amerikansk præsident er fortsat gældende 1:1.

Trods ihærdige forsøg på at ændre verdens- og dagsordenen med satiren som sværd, er alting i dag som det var for syv år siden. En pudsig pointe, og et meget tankevækkende billede på, at uanset hvor meget vi end synes, at tiden flyver afsted og alting skifter hurtigere end vi kan følge med, ja så er der status quo på de store linjer.

Det er lidt synd, at de fire morsomme mænd på samme måde ikke rigtigt har flyttet sig med årene, om end det skal medgives, at hvor de tre stand-uppere i 2016 var nærmest komiske i deres ubehjælpsomme omgang med et anderledes format end deres egen, velkendte stand-up rutine, så er det med årene blevet bedre.

Det er fortsat Flemming Jensen, der indtager en form for alfaderlig rolle som kvartettens gamle, kloge ugle, Omar Marzouk, som med sin gakkede og lettere anarkistiske komik, skiller sig ud. Michael Schøt, som på begavet facon serverer DJØF-humor med knivskarpe pointer, og Sebastian Dorset, der er mere old school med jokes fra familiesfæren. Dorset brillierer med sin ganske løjerlige ikke-parodi på Lars Løkke Rasmussen, hvor parodien er et postulat, men hvor teksten, bygget over Løkkes egne udsagn og hans næsten bizarre politiske logik, sidder lige i skabet.

Jeg har set alle de syv shows med Pladderhumoristerne, og jeg har hygget mig hver gang. Nogle år lidt mere end andre. De har også opbygget et så stort og trofast publikum, at der næsten er udsolgt frem til sidste forestilling 14. oktober. Dette stampublikum vil hverken blive skuffede eller overraskede i år, med mindre de ligesom jeg måske sidder og venter på, at Omar Marzouk synger bare én lille sanglinje. Men nej, han er lige så meget blind passager, som han altid har været i de små musikalske divertissementer, der er opbygget som omskrevne børnesange og andre finurlige omskrivninger, der i år blandt andet i kirkelig messestil forkynder at religion er noget lort!

Flemming Jensen er ene om at synge en lille vise, en sjov sag om hvad han vil være i sit næste liv, og som derfor handler om alle de kloge hoveder, der kommenterer noget, de sådan set ikke selv kan finde ud af. Det være sig politik, sport og selv erotik. Jensen fortæller også et eventyr om hvordan en selfie bliver til en medieskandale, med tydelig personlig indignation over hvordan en banal juleforestilling for børn i vinter blev (over for-) tolket som social appropriation overfor det grønlandske folk.

Tv-mediets overfladiske nyheds-og samfundsformidling står flere steder for skud, det samme gælder klimakrisen og politikernes udfordringer ved at forklare dårlige sager. Mette Frederiksens regeringsfuldkommenhed bliver til en dyster fremtidsketch, hvor man skal genvinde sin stemmeret hvis man har talt magten i mod, og Michael Schøt er skarp i sin stand-up rutine, hvor han konkluderer at hvis Putin invaderede Danmark, ville danskerne ikke gøre modstand i mange minutter, men vi kunne slå ham hjem igen alene med vores brokkerier.

Der er meget at more sig over igen i år i selskab med Pladderhumoristerne, men til syvende og sidst er det måske trods alt også meget godt, at det slutter her.

—–

”Pladderhumoristerne” af og med Flemming Jensen, Sebastian Dorset, Michael Schøt og Omar Marzouk.

Instruktion: Lars Knutzon. Komponist: Lars Fjeldmose.

Spiller på Café Liva til 14. oktober.

Anmeldt 20. september

Plakatfoto.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her