Forside Anmeldelser 2023 AT DELE ET LIV

AT DELE ET LIV

409
0

Fin og humoristisk lille parlivsskildring i 16 blandede billeder.

* * * *

Skuespillerne Mette Rønne og Søren Ruby i øjeblikket på turné med forestillingen ”At dele et liv”, som de selv har skrevet.

Det er en fin og humoristisk lille parlivsskildring i 16 små scener – billeder af et samliv, kan man vel nærmest kalde det – og vi vil formentlig alle kunne nikke genkendende til flere af de små episoder, som parret gennemspiller i en enkel scenografi, med fnuglette pastelfarvede gardiner og to høje stole samt en ikke helt uvæsentlig menu fra det lokale pizzeria som eneste rekvisitter.

Som en lille finte, spilles scenerne ikke i den kronologiske rækkefølge, de til at begynde med er placeret i. Publikum inddrages i indledningen til at ’blande kortene’, og så spiller skuespillerne scenerne i vilkårlig rækkefølge. Da flere af scenerne rummer et vist element af gentagelse, så giver den tilfældige rækkefølge nogle pudsige situationer.

Den nævnte pizzamenu og valget af en nummer 18 eller 26, den med seks slags kød, noget for enhver smag har således noget forskellige udtryk afhængigt af om vi er i scene 1, på date, eller i scene 15, parforholdets død!

Mette Rønne og Søren Ruby spiller scenerne med en ægte og fin fornemmelse for de små detaljer, de skjulte blikke – også de bortvendte øjne – og med en masse humor. Han boltrer sig især som kejtet og forfjamsket bryllupstaler, mens hun meget præcist og charmerende balancerer et måske noget stereotypt kvindebillede om gerne hele tiden at ville anerkendes og roses.

Denne aften sluttede forestillingen med et frieri – scene 3 – og således kan man ikke være helt sikker på hvordan det begynder og ender. Livets karrusel kører rundt, og forestillingens fine tilgang er, at man kan hoppe på hvor og hvornår man vil.

—-

”At dele et liv” af og med Mette Rønne og Søren Ruby.

Konsulent: Anders Brink Madsen. Udviklet i samarbejde med Daniel Lil. Musik: Jacob Rønne Danielsen.

Producent: Kulturmarkt og Det Kommende Teater.

Spiller på turné til 27. oktober og igen fra 17. januar til 8. februar. Se turneplanen på www.kulturmarkt.dk.

Anmeldt 8. september i Gribskov Kultursal.

Foto: Per Pedersen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her