Forside Anmeldelser 2023 BROADWAY REARRANGED

BROADWAY REARRANGED

503
0

Engelsksproget musicalensemble vender op og ned på køn og klassisk casting til musicals i et fint lille koncertshow på Frederiksberg.

* * * *

”Broadway Rearranged” indledes med sangen ”Ex-Wives” fra den herhjemme (endnu) ukendte musical SIX, og slutter med et ekstranummer, den voluminøse ”One Day More” fra Les Miserables, og ’en dag mere’ kan det engelsksprogede musicalensemble CPH Musical Theatre Company måske få brug for, for de spiller kun deres forestilling to gange I DAG – og én gang mere i morgen – i det Frederiksbergske spillested Metronomen på Godthåbsvej.

80 pladser er der i det lille lokale, og så meget mere imponerende er det, at der er 14 mennesker på scenen. Ikke færre end 10 sangere og fire dygtige musikere.

Ideen er sjov. Man tager en række musicalsange fra både meget, meget kendte og mindre kendte musicals, og lader dem synge af nogle, der slet ikke passer til karakteren. Altså andre køn, andre aldre, etniciteter m.v. På den måde får sangene et nyt liv, og – som en lille pointe – så har ensemblets 10 sangere måske også en chance for at få rollen når de går til casting.

Ret skal være ret; ikke alle ti stråler lige klart i soloer og duetter. Er projektet blevet en lille smule for socialt? Til gengæld lyder det fremragende i korarrangementerne og de fælles numre.

Casey Blaine leverer en meget sjov ”I am Adolpho” fra musicalen The Drowsy Chaparone, og der er fuld fart på ensemblets tre herrer i ’tøsesangen’ ”The History of Wrong Guys” fra Kinky Boots (der bliver genopsat på Det Ny Teater næste år). Kristian Husted giver den også fuld gas i forførelsessangen ”Touch-A, Touch-A, Touch Me” fra The Rocky Horror Show og Olivia Yoonjoo Jang imponerer med en skønt charmerende version af ”No Time at All” fra Pippin. Der er idé bag at lade Maria (Maria Højrup Jørgensen) synge til sit egen selfiekamera i klassikeren fra West Side Story.

I en spinkel, men samlende rammehistorie agerer Kristen Flanagan aftenens værtinde, med både charme og selvironi, og Freya Uldal får meget ud af den hundesvære ”Michael in the Bathroom” fra en musical, der hedder Be More Chill som jeg må erkende, at jeg aldrig har hørt om.

Resten af castet: Aleksandra Jakobsen, Dennisalias Crystallando, Roger LeBlanc Jr. og ensemblets medstifter Rachel Kador har alle deres fine øjeblikke, og bidrager alle positivt til et meget musikalsk og konstant underholdende to-timers program, som man går fra med lyst til at høre mere, og til at høre mere til sangerne og musikerne.

”Broadway Rearranged” spiller i dag kl. 14 og 19, samt søndag kl. 16 i Metronomen på Godthåbsvej. Der er stadig – om end få – billetter tilbage.

—-

”Broadway Rearranged”. Show med sange fra musicals som SIX, Kinky Boots, The Drowsy Chaparone, Mean Girls, Hercules, Rocky Horror Show, Pippin, Bad Cinderella, Beetlejuice, West Side Story, Hairspray, Title of Show, Book of Mormon, The Sound of Music, Rent, Hamilton, Dear Evan Hansen, Be More Chill, The Greatest Showman og Les Miserables.

Instruktion: Lasse Holmelund Jarbøl, Kapelmester: Noah Pott.

Medvirkende: Aleksandra Jakobsen, Casey Blaine, Dennisalias Crystallando, Freya Uldal, Kristen Flanagan, Kristian Husted, Olivia Yoonjoo Jang, Rachel Kador ogRoger LeBlanch Jr. Musikere: Noah Pott, Ben Peel, Lise Lotte Elmelund og Rod Ceres.

Spiller i Metronomen: i dag og søndag.

Anmeldt 21. april (premiere)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her