Forside Anmeldelser 2022 HJÆLP, VI ER GIFT

HJÆLP, VI ER GIFT

280
0

Sketchkomedie om ægteskabets genvordigheder er ganske genkendelig, men ikke rigtig sjov nok.

* * * 

De senere år synes alt hvad skuespilleren og sangerinden Trine Gadeberg har rørt ved at blive til guld; om det så er revykarakteren Pelle eller en podcast om at strikke.

Men selvom Trine Gadeberg og hendes makker, Jan Svarrer, bestemt gør deres bedste, så lykkes det desværre ikke rigtigt at få ægteskabskomedie-showet “Hjælp, vi er gift” til at fungere. Det er delvis deres skyld, men også kun delvist. For Jan Svarrer og Trine Gadeberg har selv været med til at skrive teksten – sammen med det normalt meget træfsikre revyforfatter/dramatikerpar René Vase og Jannick Fuglsang – og kvartetten har selv instrueret.

Det sidste skulle nok være overladt til en udefrakommende tredjepart, for selvom teksten om samlivsterapeutparret Anne-Lene og Torben Lydiksen fra Børkop har mange pudsige indfald, ideer og pointer, der bestemt er genkendelige for en midaldrende herre som jeg, der er mere end halvvejs mod sølvbrylluppet, så savner forestillingen – eller showet om man vil – en form for sammenhængskraft.

Det virker som om de tre-fire revynumre, der har været benyttet i andre sammenhænge, bl.a. i Hjørring og Esbjerg revyerne, har været det omdrejningspunkt, der har sat ideen om rammehistorien i søen, og så er der ellers hældt på med ideer og gags indtil man har haft materiale til de to gange 45 minutter. Men én samlet og gennemarbejdet tekst er man ikke kommet i mål med.

Bid for bid er der masser af små fornøjelige situationer, og scener fra ægteskabet i forestillingen, og især Trine Gadeberg kan fremtrylle nogle skønne kvindekarakterer, der fremstår som kærligt karikerede arketyper. Nogle vi på en eller anden måde allesammen har en fornemmelse af at kende, uden at det sådan for alvor kommer rigtigt tæt på. Jan Svarrer er en pudsig fyr, med en krøllet komisk udstråling, men er trods alt mere enstrenget i sin karaktertegning. De er begge meget musikalske, så forestillingens sange er i gode hænder.

“Hjælp, vi er gift” er en turnéforestilling, der kommer rundt i det meste af landet de kommende måneder. Efter tre forestillinger i Kolding, så jeg forestillingen i Taastrup Teaterforening, hvor et meget modent og lidt stille publikum måske bidrog til at tempoet og timingen i showet forekom lidt ude af sync. Det kan sagtens blive et bedre show med tiden, for ingredienserne er til stede. Der skal bare røres lidt kraftigere i gryden. Og måske tilsættes lidt kød til krydderierne. Det skader aldrig.

“Hjælp, vi er gift”. Tekst: Vase & Fuglsang, Trine Gadeberg og Jan Svarrer. Musik: diverse.

Instruktion: Vase & Fuglsang, Svarrer og Gadeberg.

Medvirkende: Trine Gadeberg og Jan Svarrer.

Produceret af Det skumle Pladeselskab. Turné-arrangør: Jangmark Agentur.

Spiller på turné til 23. april.

Anmeldt 30. januar i Taastrup Teater-& Musikhus.

Foto: Thomas Knoob

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her