Forside Anmeldelser 2021 ALLETIDERS ULF – TALKSHOW

ALLETIDERS ULF – TALKSHOW

275
0

Premieren på Lukas Birchs talkshow med revylegenden Ulf Pilgaard var overraskende upræcist i sin timing, men det kan jo være helt anderledes allerede i morgen.

Der gives ikke stjerner til denne begivenhed

Sidste søndag takkede Ulf Pilgaard af i Cirkusrevyen, med hyldest af selveste Dronningen og det hele, og præcis en uge efter sad han i stolen overfor den unge revy-alt-mulig-mand Lukas Birch.

De to har haft Talkshow-turnéen Alletiders Ulf planlagt i mange måneder, og det er tydeligt at Lukas Birch har været i arkiverne og fundet billeder og filmklip frem til at krydre samtalen og understrege perioder og relationer i Ulfs liv, men til premieren på Bremen i København virkede Talkshowet ikke specielt velforberedt.

Den timing, som Ulf Pilgaard er så berømt for at mestre til fuldkommenhed på revyscenen, var i hvert fald fraværende i denne anderledes situation, hvor Lukas Birchs spørgsmål ikke altid blev besvaret, og hvor Ulfs svar alt for sjældent blev fulgt op.

Det er ikke i sig selv en katastrofe at en samtale ikke er forberedt til mindste detalje, tværtimod, men det er et problem, når intervieweren ikke er lydhør overfor gæstens svar, og helt galt gik det da Ulf i Talkshowets første del pludselig blev alvorlig og talte om kollegaen Birger Jensens misbrug af euforiserende stoffer, sendte en bredside afsted mod dem, der mod bedre vidende taler for legalisering af hash, og sluttede med ordene: ”Min søn døde af det!”.

Lukas Birchs respons var at spørge til Ulfs mange parodier i karrieren! Det er en dødssynd at gøre, for lige der skulle han naturligvis have forladt den fastlagte plan og spurgt ind til tragedien, og til det at miste. Det havde ikke været upassende, for det fylder netop meget i den bog Ulf Pilgaard denne sommer har lavet i samarbejde med Ole Sønnichsen.

I stedet skulle vi høre om parodier, og gerne krydret med lidt sjove anekdoter og de er bestemt også underholdende, men den overgang var altså totalt tonedøv.

Talkshowet blev bedre efter pausen, hvor det var som om de fandt samme frekvens lidt bedre, men helt fyldestgørende blev det ikke og har man købt billet til Alletiders Ulf, bør man som minimum også købe erindringsbogen ”Hellere halvgammel end helt død”, og gennem den blive klogere på Ulf Pilgaard som menneske og kunstner. Den sælges vist alle steder i forbindelse med turnéen.

Der er selvfølgelig også det meget sandsynlige scenarie, at Lukas Birch og Ulf Pilgaard i fællesskab finder den præcise form talkshowet skal have – med en blanding af anekdotisk hygge og et par alvorlige øjeblikke – uden at det af den grund bliver udenadlært og alt for fastlåst.

”Alletiders Ulf – talkshow”. Turnerer til 2. december. Se turnéplanen på www.alletidersulf.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her