Forside Anmeldelser 2021 VILDHEKS

VILDHEKS

292
0

Bellevue Teatret genopsætter fantasy-forestillingen “Vildheks” fra 2017, med masser af effekter, spænding og god ungdomsenergi.

* * * * 

Fantasy-genren er blevet vildt populær blandt større børn og unge, ikke mindst takket være Harry Potter-bøgerne og -filmene. Danske Lene Kaaberbøl har oplevet stor succes med sine romaner indenfor genren – også på film – og i 2017 blev hendes bog “Vildheks” opført i dramatiseret form for teatret på Østre Gasværk til strålende anmeldelser, og den spillede for fulde huse.

Gasværkets daværende teaterchef, Pia Jette Hansen, der nu er på Bellevue Teatret i Klampenborg, har valgt at genopsætte forestillingen – igen med talentfulde Thit Aaberg i hovedrollen som skolepigen Clara, der opdager at hun har hekseblod i årerne og som må udkæmpe en drabelig kamp med den ledeste heks man kan forestille sig, Kimæra, for at redde sig selv og sin familie, hvor moderen er den eneste, uden hekseevner.

En genopsætning forekommer at være en glimrende idé. Forestillingen holder – også til at blive flyttet til mindre og knapt så spektakulære rammer – og både dramatisering og de seks sange yder forlægget respekt og skaber sin egen identitet indenfor ungdomsteatret.

Først og fremmest, så formår “Vildheks” at skabe nogle flotte, dramatiske scenebilleder, når skuespillerne flyver rundt i luften over publikum, når den store drejescene snurrer, når en ægte ugle optræder på scenen, og når flammerne til sidst sender chokbølger gennem salen. Jo, det er sandelig eventyr og fantasy for alle pengene, forestillingen er spændende og fuld af spektakulære effekter, og vi holder fra start til slut af Thit Aabergs gæve Clara, hendes ‘vi-er-ikke-kærester’ bedste ven, der spilles vittigt af Laurids Skovgaard Andersen og Jens Schyth Brøndums atletiske kat, mens vi gyser ved synet af artisten Michiel Tange van Leeuwens uhyggeligt uhyggelige onde heks som skuespillerinden Lane Lind giver den ondeste røst.

Det er lidt synd at sangene er indspillet på forhånd, men naturligvis en fordel at det giver mulighed for at have et stort brusende musicalorkester på og fine stemmer af bl.a. Maria Lucia, Laus Høybye og rapperen Emil Balle-Petersen, som især denne tirsdag formiddag fik det unge og noget urolige publikum op at køre.

Der er i den grad noget at se på og lytte til, så det kan undre, at dagens publikum virkede så ufokuseret og uroligt, men det skyldes måske at de agerer anderledes i flok med skolekammeraterne end når den samme aldersgruppe er med forældre eller bedsteforældre til f.eks. Eventyrteatret.

I denne uge er det skoleklasser, der fylder det flotte teater på Strandvejen – i næste uge er det efterårsferiepublikum, og “Vildheks” har alle de kvaliteter der skal til for at blive en fast efterårstradition på lige fod med den udødelige “Folk og røvere i Kardemommeby”, der spiller igen til november og “Cykelmyggen Egon” som med stor sandsynlighed vil komme cyklende ind på teatret igen.

“Vildheks” af Sune Svanekier, Thomas Høg og Lasse Aagaard på baggrund af Lene Kaaberbøls romanforlæg.

Instruktion: Mads M. Nielsen. Scenografi og kostumedesign: Benjamin La Cour. Koreografi: René Winther. Musikalsk arrangement: Niels Bye Nielsen.

Medvirkende: Thit Aaberg, Jens Schyth Brøndum, Michiel Tange van Leeuwen, Laurids Skovgaard Andersen, Katja Holm, Linnea Voss, Farshad Kholghi, Carmen Josephine M. Baron, Camilla Schnack Tellefsen, Stine Strange Thue Tobiasen, Magnus Kofoed og Ullu (ugle). Sange: Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Laus Høybye, Kaya Brüel, Emil Balle-Petersen, Thit Aaberg 6 Karin Nordly-Holst. Voiceover: Kasper Leisner, Lane Lind og Mads M. Nielsen. Musikere: Thomas Lylloff, Frederiks Damsgaard og Jesper Norddal.

Spiller på Bellevue Teatret til 23. oktober.

Anmeldt 12. oktober.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her