Forside Anmeldelser 2024 10 TING JEG HADER VED DIG

10 TING JEG HADER VED DIG

88
1

Frisk og livlig ungdomsmusical baseret på amerikansk film og Shakespeare-klassiker. Med talentfulde unge i de bærende roller.

* * * *

Galaksen i Værløse har en tradition for hvert år at lave en ambitiøs ungdomsmusical med unge fra Furesø og i samarbejde med Furesø Musikskole. Det er altså unge amatører, der optræder, men ikke alle i det enorme cast på op imod 50 medvirkende er helt uprøvede.

En hurtig google-søgning afslører at de bærende roller alle varetages af unge upcoming skuespillere og sangere, der både har medvirket i tv-serier og film, eller har udgivet musik og en hel del af dem har været eller er en del af det ambitiøse Eventyrteatret.

Derfor overrasker det på ingen måde, at der både synges og spilles glimrende i jukebox-musicalen ”10 ting jeg hader ved dig”, som er en fordanskning af en amerikansk ungdomsfilm fra 1999, som igen er baseret på Shakespeares komedie ”Trold kan tæmmes”.

Anton starter i et nyt gymnasium, hvor han hurtigt bliver venner med nørden Michael. Samtidig forelsker han sig i den kønne, men selvoptagede Bianca. Biancas mor forbyder imidlertid Bianca i at gå på date, medmindre storesøsteren, den enerådige og feministiske Kat, også gør det. Derfor må Anton og Michael udtænke en plan, der går ud på at få skolens rå enspænder William til at overtale Kat til at date. Til den plan får de Biancas anden bejler, gymnasiets selvfede fuckboy, Joey, til at betale William for at få skovlen under Kat.

Efter en del forviklinger ender det naturligvis som det skal i en romantisk komedie, og undervejs synges og danses der af hjertets lyst til en række store hits fra artister som Blur, Joan Jett, Spice Girls, Britney Spears, Gwen Stefani og No Doubt – samt en hel del mere. Et band på syv musikere under ledelse af Jakob Linneberg lægger en flot, flot lyd bag sangene, som – generelt – synges med ganske overbevisende gode stemmer og scenisk gennemslagskraft.

Det kan ikke helt undgås, at forestillingen sine steder får lidt ’skolekomediepræg’, især blandt det store ensemble, hvor mange lige skal have en lille mulighed for at shine, og man kunne og burde nok have strammet historien lidt op og haft et skarpere fokus på de syv bærende karakterer i historien. Men man ser jo også i Eventyrteatrets forestillinger, at der skal være mange små solistroller udenom hovedhandlingen, og det er vel en præmis man må acceptere. Og helt skidt er det ikke, for det giver karismatiske Sofie Uldbjerg mulighed for at imponere med en rå rockattitude, og for Carl-Emil Lohmann at levere en intenst smuk udgave af No Doubts ”Don’t speak” til sidst i forestillingen, som med sine godt to timer byder på tyve sang-show- og dansenumre.

Både Natascha Jessen (Kat), Freja Larsen (Bianca), Salomon Stampe (William), Lui Trampedach Mortensen (Anton), Orbit Schiøler Mackeprang (Michael), Jacob Spang Olsen (Joey) og Mille Rosendahl (mor) har allerede en del film- og tv-opgaver, musicals og musikproduktion på deres endnu friske CV’er og de agerer alle særdeles scenevant og med god udstråling og rigtigt fine stemmer. Jo, Eventyrteatret er en god skole for unge med skuespillerdrømme, og dette er et skridt videre mod en egentlig professionel karriere som forekommer ganske indlysende, om end branchen er barsk og der næppe er plads til alle.

Julie Jeziorski har instrueret med fin fornemmelse for at få det store ensemble til at fungere som et ganske velsmurt maskineri, og hun har også skrevet den danske version sammen med Luna Brøndal (programmet burde nok også have krediteret filmens amerikanske manuskriptforfattere udover William Shakespeare), ligesom det er ’det kunstneriske hold’, der har udvalgt forestillingens sange. Oliver Prødel Melander har knoklet med en effektiv koreografi – lidt af en opgave med så mange medvirkende – og Aya Gantriis har klædt ensemblet på.

Der er god grund til at lægge vejen omkring Galaksen de kommende dage, og kaste et blik på den talentfulde unge understrøm. Og i samme forbindelse vil jeg benytte lejligheden til at minde om at UngFuresøs aldeles fortræffelige forestilling ”Sprækker” (se min anmeldelse her) fra oktober sidste år, bliver opført to gange i forbindelse med CPH Stage sidst i maj.

—–

”10 ting jeg hader ved dig”. Manuskript: Julie Jeziorski og Luna Brøndal med inspiration fra William Shakespeares ”Trold kan tæmmes” og Gil Jungers film fra 1999.

Musik: Blink-182, Gwen Stefani, Joan Jett, Evanescence, Salt-n-Pepa, Spice Girls, Tal Bachman, TLC, Britney Spears, No Doubt, En Vogue, Blur, Arctic Monkeys, Pussycat Dolls, Frankie Valli, Snow Patrol, Kings of Leon, Ricky Martin og Natascha Bedingfield.

Instruktion: Julie Jeziorski. Koreografi: Oliver Prødel Melander. Kostumer: Aya Gantriis. Scenografi: Julie Jeziorski og Luna Brøndal. Sangcoach: Katrine Jenne. Kapelmester: Jakob Linneberg.

Medvirkende: Natascha Jessen, Freja Larsen, Salomon Stampe, Lui Trampedach Mortensen, Orbit Schiøler Mackeprang, Jacob Spang Olsen, Mille Rosendahl, Clara Blinkenberg, Sofie Uldbjerg, Daniel Sander Jensen og et meget stort ensemble på i alt næsten 50 unge.

Producent: Luna Brøndal i samarbejde med UngFuresø, Furesø Musikskole og Galaksen.

Spiller i Galaksen, Værløse til og med 6. april.

Anmeldt 2. april.

Foto: Mikkel Arnfred

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her