Forside Anmeldelser 2021 ZORRO OG DEN FORBUDTE SOMBRERO

ZORRO OG DEN FORBUDTE SOMBRERO

335
0

Pjattet sommerteater under åben himmel i Holbæk savner den sædvanlige snert.

* * * 

Det plejer at være rigtigt morsomt når Sjællands Teater inviterer udenfor til sommerteater i Holbæk Museums gård, men i år savner løjerne sin sædvanlige snert. Den pisk, der sidder i bæltet på vor helt Zorro, er simpelthen for harmløs.

Meget sigende så efterlyser skuespilleren Sofie Stougaard 50 minutter inde i forestillingen noget mere action på scenen. Et pudsigt selvironisk twist, men desværre også en sandhed. Der sker simpethen for lidt i den hyggelige museumsgård, hvor den ellers fine sensommertradition med satiriske komedieløjer under åben himmel i år har taget legenden om Zorro, den maskerede hævner, under kærlig behandling. Flemming Jensen har skrevet manuskriptet, som han har gjort det de seneste år, men det er som om pladen i år kører i samme rille, og det er måske meget godt, at det allerede nu er annonceret at Niels Olsen er næste års manuskriptforfatter. Flemming Jensen er en meget morsom mand, med en vidunderligt tosset tilgang til de pjattede løjer, der blander aktuelle temaer ind i den flyvske rammefortælling, men det er i år som om gassen er gået af ballonen. Der er – især inden pausen – alt for langt mellem de sporadiske grin. 

Det bliver bedre efter pausen, hvor der kommer bedre tempo i forestillingen, og vi får noget af den action, Sofie Stougaard efterlyste inden pausen, men helt godt bliver det ikke, og besynderligt nok trækkes slutningen i langdrag fordi Flemming Jensen finder det er morsomt – igen – at lave grin med Orø. Her burde instruktøren Joy-Maria Frederiksen, som ellers nok ved hvordan en komedie skal skæres, have sat foden ned og skåret med hård hånd.

På scenen slider fire glimrende komediespillere – udover Stougaard er det Jacob Weble, Christian Damsgaard og Brian Kristensen – sammen med ikke færre end ti medlemmer af det lokale folkekor og den veloplagte pianist Lars Fjeldmose det bedste de kan for at få sat fut i fjollerierne, men det bliver aldrig for alvor morsomt. Og det trækker også ned at ordene i de mange fælles sangnumre ganske enkelt fortaber sig i den kølige aftenluft.

Det bedste er Kirsten Brinks overflod af overdådigt morsomme kostumer og den fælles spillelyst. Det er ikke så sjovt og vellykket som det plejer at være, men det er tilladt at slå en skævert så længe det ikke bliver en vane, og man glæder sig allerede til næste sommer, hvor sensommervejret forhåbentlig også bliver en tand bedre end i år.

“Zorro og den forbudte sombrero”. Af Flemming Jensen.

Instruktion: Joy-Maria Frederiksen. Scenografi & kostumer: Kirsten Brink. Pianist og arrangement: Lars Fjeldmose.

Medvirkende: Sofie Stougaard, Christian Damsgaard, Jacob Weble og Brian Kristensen samt folkekoret bestående af Emma Østergaard, Marie Holleufet Skovgaard, Mille Lindgren-Hansen, Sara Poulsen, Sebastian Munck Rasmussen, Stefan Kirk Kaagaard Christensen, Jaqueline Lillevang, Nanna Langtved, Hanne Flesborg, Preben Lundgren.

 Spiller til 5. september i Holbæk Museums gård.

Anmeldt 18. august.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her