Forside Anmeldelser 2021 CIRKUS SUMMARUM

CIRKUS SUMMARUM

303
0

DR Big Bandet og Muskelsvindfondens Cirkus Summarum er børnenes Grøn Koncert. Alle sejl er sat til med farver, konfetti og flyvende børneidoler. Ungerne jubler og så er alt jo godt.

* * * *

Når målgruppen jubler og tilsyneladende labber showet i sig som kælne kattekillinger drikker fløde, så er der jo ikke så meget at sige andet end: Godt gået.

Cirkus Summarum er tilbage igen efter – det der I ved nok – og det med et aldeles overdådigt show, hvor DR Ramasjang karaktererne Hr. Skæg, Motor Mille, Kristian, Rosa, Oda Omvendt og den grovkornede Onkel Reje suppleres af DR Big Bandet, fire seje dansere og en hel børneflok.

Opsætningen er enorm, og hurra for det i disse tider. Det er også lykkedes at inddele både cirkuspladsen og det kæmpestore telt i sektioner, så man kan have 1500 gæster i teltet og selvom det vist ikke engang er nok til at give overskud til Muskelsvindfonden, så gennemfører man alligevel. Respekt for den holdning.

Jeg har ikke set Cirkus Summarum tidligere, og er kun stødt på karaktererne i forestillingen “Storm over Ramasjang” på Østre Gasværk sidste år i oktober, det var ikke godt. Det er meget bedre her. Karaktererne er på hjemmebane i teltet, og selvom den rammehistorie, der binder forestillingen sammen – Rosa kan bryde ind i de andres drømme og forstyrre dem – er nogenlunde lige så næringsrig som de popcorn, der kan købes på cirkuspladsen, så er der tilpas med fest og farver, fart og flow over løjerne til at i hvertfald målgruppen, børnene, er gevaldigt godt underholdt.

Hr. Skæg drømmer om at blive konge og få magt, og sniger der sig en snert af politisk kommentar ind her, når han kræver afstand mellem danserne og afsprittede hænder? Og er der en tendens til satirisk bid, når bramfri Onkel Reje bryder ud af de kæder, der tidligere blev benyttet af Lars Løkke til at klamre sig til ministertaburetten? 

Motor Mille får en poetisk lufttur, når hun drømmer om en hvid jul til tv-julekalendersangen “Julefeber”, mens Oda Omvendt både laver en rytmeboks og stepper, og Kristian tryller sig selv væk for øjnene af et måbende publikum.

Der er ramasjang over en boksedrøm, fuldendt med hovedløse nummerpiger, kanindommer og en sort champ, der både får årets største olfert og sendes til tælling med det frygtede ‘nossehug’. Til gengæld er der ikke meget fut over Oda Omvendts linedans, der ledsages af Pippi Langstrømpe-citatet: Det har jeg aldrig prøvet før, så det er jeg sikkert god til. Generelt er der mere fut i fejemøget inden pausen, til gengæld er det sjovt at opleve at Kim Larsens gamle sang ‘Papirsklip’ også fænger blandt teltets yngste publikummer, hvis forældre jo knapt var født da sangen blev skrevet. Det er det man kalder en ægte klassiker.

Danserne er energiske, med mere street-dance end “A Chorus Line” i blodet, og jeg vælger at tro at det er meningen, at de forestillingen igennem er forholdsvis usynkrone i deres bevægelser. Orkestret spiller som en drøm, det er virkelig fedt at lytte til, og hvilken udsøgt luksus det er, at have et Big Band til rådighed til et børnecirkus. Karaktererne spilles af Mille Gori, Coco Hjardemaal, Rosa Gjerluff Nyholm, Mads Geertsen, Mikkel Lomborg og Kristian Gintberg og de leverer alle energisk. Der er lige lovligt meget flyven rundt i manegen, den effekt bliver lidt slidt som tiden går, men når børnene jubler kan meget tilgives. Og så går det hele jo til et godt formål. Det er bestemt værd at bemærke.

“Cirkus Summarum 2021”. 

Koncept: Birgitte Fredsby, Signe Lindkvist, Chris Minh Doky og Theis Pedersen. Manuskript: Frederik Hansen & Andreas Nederland. Musik & sange af bl.a. Nanna Øland Fabricius & Adi Zukanovic og Kim Larsen.

Instruktion & koreografi: Toniah Pedersen. Scenografi & kostumer: Astrid Lynge Ottosen. Musikproducer: Jesper Riis. Kapelmester: Anders Rose.

Medvirkende: Mille Gori, Coco Hjardemaal, Rosa Gjerluff Nyholm, Mads Geertsen, Mikkel Lomborg og Kristian Gintberg. Danserne: Bobby Atiedu, Mads Gronemannn, Emina Mustagrudic og Nefertiti Pedersen samt en børneflok. DR Big Band.

Spiller i Harrestrup Ådal i Ballerup til 11. juli, og på Tangkroen i Aarhus fra 17. juli til 5. august.

Anmeldt 23. juni (premiere).

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her