Forside Anmeldelser 2019 PEJSESHOW – PEJSEN SKYDER PÅ DET HELE

PEJSESHOW – PEJSEN SKYDER PÅ DET HELE

262
0

Komik, sprudlende musikalitet og en overdådighed af mad. Pejseshowet er strålende underholdning.

* * * * *

Nej, ikke alt fungerer lige godt. Og ja, der er et par numre, der falder til jorden – blandt andet et par af de videoindslag, der de senere år ellers er blevet en kendt og integreret del af det årlige Pejseshow på det midtjyske Hotel Pejsegården i Brædstrup. Men helheden er et topunderholdende, femstjernet musikalsk festfyrværkeri af et show, leveret af fire gennemmusikalske solister og en musikalsk trio, der virkelig rykker igennem.

Mikkel Schrøder Uldal er endnu engang primus motor og kunstnerisk leder for den showprægede revy eller det revyprægede show, alt efter hvilken indgangsvinkel man vælger at have til forestillingen, der har lidt af det hele; klassiske revynumre, en gang fis og ballade og en stribe lækre musikalske shownumre, hvor solisterne for alvor får lov at fyre den af, og hvor for eksempel skønne Sara Gadborg undervejs giver den fuld gas som rå soul mama for fuldfed udblæsning, og hvor Christine Astrid er skamløst laber i en krænkelsesblues, der handler om, at den værste krænkelse af hende er hvis man ikke synes hun er lækker. I øvrigt et nummer, hun også gav i årets Rottefælderevy, og som tåler et gensyn. Det samme gør Gordon Kennedys herlige folkesanger fra Kerteminderevyen, hvis tekster måske er lige ’krads’ nok, og Mikkel Schrøders poetiske sang om et langt liv i bankernes gebyrkløer, der ledsages af et yndigt skyggespil – et nummer, der også tog kegler i Rottefælden. Ud over dette – relevante – genbrug, har man genbrugt nogle gamle ideer, men givet dem nyt indhold.

Inden showet går i gang, har vi spist os igennem en overdådighed af en buffet, der næsten er for meget af det gode, men som er et af Pejsegårdens varemærker. Kernepublikummet på disse kanter møder med en sund appetit, må man formode, og går man sultne hjem, bør man søge læge. Men apropos ovennævnte ’genbrug’, så kan jeg ikke i disse tider lade være med at tænke ’madspild’, når jeg ser hvor meget mad, der trods gæsternes sult går ud igen.

Man skal være noget af en stivstikker for ikke at lade sig underholde af showet, der i høj grad er præget af musikalsk virtuositet, som når hele holdet omdanner scenen til en funky pianobar eller når Christine Astrid og Mikkel Schrøder parodierer kendte danske kunstnere, der synger lige så kendte melodier fra tv-reklamer. Et godt gennemprøvet koncept i Schrøders univers, men her på nye flasker og bedre end nogensinde. Hele holdet hylder selvfølgelig også Kim Larsen i et lækkert musikalsk arrangement, der sender publikum til pause i højt humør.

En satirisk gennemgang af året, der er gået, i ord og toner, tager os med fra Britta-sagen til Lars Løkkes exit, og det er komik på højt plan, når Mikkel Schrøders forsøg på at synge Alberte-sangen ”Lyse nætter” bliver godt og grundigt spoleret af Christine Astrid og Sara Gadborg som lydløse korpiger. Begge d’damer mestrer såvel det musikalske som det komiske med stort scenisk nærvær, og det bliver spændende når Sara Gadborg næste sommer skal slå sine folder i Rottefælden, som det afsløres i det trykte program.

Som nævnt indledningsvis er der svipsere, eller i hvert fald numre, der i sammenhængen ikke fungerer. Men helheden er der ikke en finger at sætte på-  det giver den ekstra stjerne. Alt det  ydre fungerer upåklageligt; fra Donald Andersens kvikke instruktion, til Rasmus Friis Tvørfoss’ intenst energiske band, over lys, lyd og Lasse Spangenbergs flotte kostumer, der i hvert fald er et udtryk for, at der ikke bliver sparet på noget på Pejsegården, selvom de undervejs på herlig vis joker med at kostumerne er syet af hotellets aflagte gardiner.

”Pejsen – skyder på det hele”.

Tekst & Musik: Gordon Kennedy, Rasmus Friis Tvørfoss, Mikkel Schrøder, Martin Miehe-Renard, Alberte, Søren Vandkær, Christine Astrid, Sara Gadborg, Sartori, Petterson & Quarantotti, Kim Larsen, Jens Krøyer og diverse.

Instruktion: Donald Andersen. Koreografi: Christine Astrid. Kostumier:  Lasse Spangenberg. Videoproduktion: Gordon Kennedy. Kapelmester: Rasmus Friis Tvørfoss.

Medvirkende: Sara Gadborg, Christine Astrid, Mikkel Schrøder Uldal og Gordon Kennedy. Musikerne: Jakob Juul Nielsen, Jason J. Dove og Rasmus Friis Tvørfoss.

Producent: Mikkel Schrøder – MBM Productions. Spiller på Hotel Pejsegården, Brædstrup til 16. november.

Anmeldt 6. september (premiere)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her