Forside Anmeldelser 2019 CITYSINGLER – GAMMEL VIN PÅ NYE TASKER

CITYSINGLER – GAMMEL VIN PÅ NYE TASKER

267
0

En noget forsinket anmeldelse af Citysinglers 10 års jubilæumsshow, der er morsomt og sjofelt, musikalsk og seværdigt.

* * * *

Bedre sent end aldrig. Det  er mere end en måned siden, at komikkvartetten – i år minus én – Citysingler havde premiere deres femte og samtidig 10 års jubilæumsshow, som meget passende har fået undertitlen “Gammel vi på nye tasker”. 

Egentlig er det jo for sent, at anmelde showet nu, hvor der kun er ti shows tilbage af turnéen, men af mange forskellige årsager har det først været muligt for mig at se showet i aftes, hvor det var Musikteatret Albertslund, der lagde scene til grovhederne.

For groft  er det – ikke for groft, men meget groft – når Trine Gadeberg, Anne Sofie Espersen og Kaya Brüel i den grad kalder  en  skede for en skede og udstiller både sig selv og kvindekønnet med klædelig selvironi i det to timer lange, ganske morsomme og gennemmusikalske show, hvor publikum får fornøjelsen af både nyt materiale og gamle numre – det er jo et jubilæumsshow.

Materialet er af svingende kvalitet, det skal medgives, blandt andet de filmede indslag, der er en fast bestanddel af et Citysingler show, og hvor Anne Louise Hassing i øvrigt også optræder, selvom hun i år ikke er med live på scenen. Nogle af de små dialoger og monologer er vanvittigt morsomme, blandt andet Trine Gadeberg som  en kær ældre kvinde, der ikke er nærig med det seksuelle, mens andre fremstår forholdsvist umorsomme. 

Nogle af livenumrene bliver lidt for lange, blandt andet et ellers ganske sjovt nummer hvor de tre er de onde stedmødre fra Disney-universet, men hvor en lang dialog afløses af en lige så lang sang, og hvor det halve havde været nok.

Men det er detaljer, for showet holder generelt et højt tempo og en god energi, og det er djævelsk underholdende. Frækt balancerende på grænsen til hvor fræk man kan tillade sig at være. Plat vil mange nok sige, men det er befriende at det ikke kun er mænd, der har patent på at være platte, og den næsten udsolgte sal i Albertslund lod heller ikke til at lade sig støde på manchetterne. 

Citysinglerne lever op til  forventningerne, ja faktisk er dette show væsentligt bedre end kvartettens forrige show, og vi får blandt andet et meget morsomt bud på hvordan Ciysinglernes show i 2069 kunne se ud, en topløs koncert på vin- og ølkrus og et musikalsk genhør med en Lesbisk Linedance og flere andre af deres veldrejede popsjoferter. Det er slet ikke ikke så tosset, men skrupskørt.

“Citysingler – gammel vin på nye tasker”. Af og med Citysingler.

Instruktion: Kasper Le Fevre og Rasmus Søndergaard.

Medvirkende: Kaya Brüel, Anne Sofie Espersen og Trine Gadeberg samt Anne Louise Hassing på video.

Turnerer til 15. november.

Anmeldt 26. oktober i Musikteatret Albertslund.

Foto: PR foto.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her