Forside Kommentar Marie Knudsen Fogh modtager Teaterpokalen 2022

Marie Knudsen Fogh modtager Teaterpokalen 2022

346
0

Det var en meget glad og stolt Marie Knudsen Fogh, yderst t.v. på billedet, der mandag aften modtog Danmarks ældste teaterpris, Teaterpokalen, for sin præstation i Edward Albee’s ”Hvem er bange for Virginia Wolff” på Aalborg Teater.

Prisen er blevet uddelt af Foreningen af Danske Teaterjournalister siden 1933 – den har 90-års jubilæum næste år – og en sand perlerad af Danmarks største skuespillere gennem tiderne har modtaget den. Ved prisoverrækkelsen serverede teaterjournalist ved Berlingske Tidende, Jakob Steen Olsen, et par særdeles muntre nedslag i Teaterpokalens historie, hvor det blandt andet kom frem, at ikke alle altid har været lige glade for at modtage prisen, krukkeri var ikke en ukendt størrelse i det københavnske teaterliv i 1930’erne.

I dag er Teaterpokalen landsdækkende, og krukkeriet hører fortiden til. Marie Knudsen Fogh var jublende glad for at være blevet set og anerkendt, og flere af de andre nominerede til årets Teaterpokal var mødt op til overrækkelsen på Folketeatret, velvidende at de ikke skulle modtage prisen, men blot for at ’heppe’.

Også instruktørprisen, Teaterkatten, blev uddelt, den gik til koreograf Stephanie Thomasen for danseforestillingen ”Plejer er død – Kalinka”, og endelig modtog Bæredygtig scenekunst NU v/ Jacob Teglgaard og Christian Gade Bjerrum, årets Initiativpris.

Selve Teaterpokalen og lagkagekniven i sølv, der følger med Teaterkatten er begge designet af sølvsmed Manual Sjødahl. Desuden følger der 50.000 kr. med Teaterpokalen, 25.000 kr. med Teaterkatten og 15. 000 kr. med Initiativprisen. Priserne er støttet af Kulturministeriet og Slots- og Kulturstyrelsen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her