Forside Anmeldelser 2022 INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG

INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG

360
0

Livfuld, charmerende og hjertevarm cabaret om levede liv åbner sæsonen på Sorte Hest.

* * * * *

Minder, erindringer og refleksioner over begivenheder og oplevelser, der har formet livet danner grundlaget for cabareten “Inden vi dør synger vi en sang”, der indleder sæsonen på det lille Teatret ved Sorte Hest på Vesterbro i København.

På scenen står Maria Stenz, 82, Camilla Bendix, 51, og Peter Oliver Hansen, 54. Alderen er nævnt fordi den faktisk spiller en rolle her.

For cabareten, som holdet selv har skrevet tekster til, handler i høj grad om alder, i forhold til at ældes og at blive klogere med årene. Med klogskab og viden følger desværre også uundgåelige skavanker som svigtende syn, hedeture og helt jordnære hverdags problemer som at ‘tage sokker på’.

Det er en lille forestilling om livet, ikke bare generelle betragtninger og flade floskler, men om de tre kunstneres egne liv. Om tab og savn, om sygdomme, om at finde ud af at man er anderledes end kammeraterne, og om at overleve – det hele. 

Det personlige nærvær i fortællingerne, der hele tiden blot er fragmentariske og slet ikke udleverende, er forestillingens store styrke, for man mærker at det betyder noget. At der er hjerteblod involveret.

Historierne kædes sammen gennem en lang række sange, der spænder fra det gamle dansktop-hit, der aldrig slipper Maria Stenz, til sange fra den danske revy-sangskat over pop- og jazznumre til glimt af tidens største navne, Andreas Odbjerg og Lucas Graham – alle i fremragende, nytænkende og underfundige arrangementer af Olivier Antunes, der også ledsager trioen ved det opretstående klaver. Ofte blot få linjer, enkelte strofer. Jævnligt flettet elegant ind i hinanden, så de understøtter de tre kunstneres forskellige personligheder.

Helt i tidens ånd handler en lille krog af forestillingen om krænkelser i jobbet som skuespiller,. Fra den 13-årige Peters fysisk grænseoverskridende møde med en filminstruktør, der skal lave en ungdomsfilm, til det mere håndfaste ‘gi’r du en sutter?’ som blev afvist, og medførte chikane af Camilla Bendix på filmsettet. Også Maria Stenz blev som ung mødt med et krav om at ‘tage tøjet af’ til et møde på et filmselskab. #Metoo synes ikke at have nogen alder.

Det personlige islæt fokuserer primært på de svære oplevelser; ikke så meget på lykken, som jo må have været der i rigt mål. Cabareten handler om at overleve; om det er at overleve aids i 80’erne, kræft eller et kejsersnit. Om at miste sin ægtefælle, sin mor på brutal vis eller halvdelen af sine venner. Men de tungsinsige fortællinger leveres med et charmerende glimt i øjet og elegant twistede stemningsskift i Kamilla Wargo Breklings nænsomme og afdæmpede instruktion. Det er derfor en livfuld, hjertevarm og opløftende aften i selskab med fire mennesker, som tydeligvis befinder sig godt i hinandens selskab og giver varmen (bogstaveligt talt!) videre til publikum i salen.

Olivier Antunes ekvilibristiske soli, Maria Stenz’ skrøbelige, men livskraftige styrke, Camilla Bendix’ og Peter Oliver Hansens aldrig svigtende nærvær og sympatiske energier bidrager til at “Inden vi dør synger vi en sang” bliver en fin lille cabaret-aften, som varmt kan anbefales.

“Inden vi dør synger vi en sang”. Af Maria Stenz, Peter Oliver Hansen og Camilla Bendix. Tekst og musik af Lukas Forchhammer/Morten Pilegaard/Stefan Forrest/Morten Ristorp Jensen/Christopher Steven Brown/David James Labre,Thøger Olesen/Gunnar Sandevärn/Torgny Söderberg, Claus Hempler, 
Mogens Mogensen/Franz Beckerlee/Wili Jønsson/Kim Larsen/Søren Berlev/Tommy Georg Bogs
Niels Brandt/Louis Barnholdt Clausen/Jacob Holde Bech/Asger Wissing/Anders Folke Larsen
Dino Fekaris/Frederick Perren, C.V. Jørgensen/Kasper Winding, Gustav Winckler/A. P. Carter
Maria Stenz/Violeta Parra, Steffen Brandt, B.S. Ingemann/Carl Nielsen, John Mogensen/John Hartford, C.V. Meincke/Karen Jønsson, Børge Müller/Aage Stentoft, Poul Henningsen/ Kai Normann Andersen, Daniel Scheffmann/Emil Gemmer/Ole Bjørn H Sørensen/Andreas Odbjerg og Anne Linnet.

Instruktion: Kamilla Wargo Brekling. Musikalske arrangementer: Olivier Antumes.

Medvirkende: Maria Stenz, Camilla Bendix, Peter Oliver Hansen og Olivier Antunes (musiker).

Spiller på Teatret ved Sorte Hest til 11. september.

Anmeldt 26. august.

Foto: Robin Skjoldborg.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her