Forside Anmeldelser 2022 DRACULA – EN KISTEGLAD GRINEBIDER

DRACULA – EN KISTEGLAD GRINEBIDER

331
0

Opera for sjov med velsyngende og morsom trio. 

* * * * 

Opera og onkelhumor.

Det er ikke den mest almindelige kombination, men det er præcis hvad ensemblet Figaros i en årrække har turneret landet tyndt med, og som at dømme efter den lange turnéplan er faldet i rigtig god jord.

Opera har jeg aldrig rigtigt fået knækket koden til, men onkelhumor har jeg en lille guilty pleasure for, og har man det ligesom mig, så er “Dracula – en kisteglad grinebider” afgjort værd at bruge en aften på, når turnéen kommer i nærheden af hvor man bor.

Figaros’ teater- og operachef Hans Dueholm, som er uddannet klassisk sanger, er selv på scenen sammen med den operauddannede Lisbeth Kjærulff, der også er en særdeles anerkendt revyskuespiller, og Kristian Jensen, uddannet fra Musicalakademiet i Fredericia og forfatter til en del revynumre de senere sæsoner i den gakkede afdeling af repertoiret.

De tre krøllede hjerner har selv både skrevet og instrueret løjerne, og her er virkelig tale om løjer. For “Dracula” er ren og skær pjat og sjov – med det lille, finurlige twist, at alle tre solister synger både opera, musical og pop særdeles overbevisende. Så Lisbeth Kjærulffs giftelyste golddigger Lucy leverer undervejs en formfuldent koloraturarie af Mozart, og Hans Dueholm mestrer både opera og en elegant version af “My Way”, mens Kristian Jensen blandt meget andet synger den dejlige “På den vej hvor du bor” fra “My Fair Lady” – altsammen med nye tekster tilpasset rammefortællingen om Grev Dracula.

Teksterne er, det må indrømmes, ikke altid lige så gode som de gags de indgår i, men de er til gengæld hurtigt glemt, og når det hele serveres med veloplagt charme og stor faglig dygtighed tilsat en vældig spillelyst, så går det fint hjem.

Gags og løjer er der mange af, og er man bekendt med de årlige Crazy Christmas Cabareter i Tivoli, så vil man nikke genkendende til mange af de komiske virkemidler. Begge herrer optræder undervejs i dametøj – Dueholm som Drag-cula fra Trans-sylvanien – og Kjærulff er henrivende som den langsomste portner i Europa, blot for at nævne nogle af forestillingens mange sjove karakterer.

“Dracula” er således et par timers aldeles uforpligtende morskab for kisteglade grinebidere.

“Dracula – en kisteglad grinebider” .

Manuskript, instruktion og medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm og Kristian Jensen. Pianist: Allan Dahl Hansen. Fortæller: Kristian Boland. Musik: Mozart, Tchaikovsky, Frederick Loewe, Kai Normann Andersen m.m.fl. Scenografi: Hans Dueholm. Kostumer: Nathalie Meldgaard og Sus Haugland.

Producent: Figaros & Den Nye Opera.

Turnerer til 29. april – se turnéplanen på www.figaros.dk

Anmeldt 9. februar på Kulturværftet, Helsingør.

Foto: Trine Dueholm.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her