Forside Anmeldelser 2021 DEN KOMISKE USKYLD

DEN KOMISKE USKYLD

364
0

Flemming Jensen indtager Café Liva med et soloshow med en blanding af nyt og gammelt materiale og en hyggelig tur ned af memory lane.

Denne forestilling bedømmes ikke med stjerner

De seneste fem år har Flemming Jensen optrådt med stand-up komikerne Omar Marzouk, Sebastian Dorset og Michael Schøt under navnet Pladderhumoristerne, men i år er de tre ‘unge’ sendt på græs, og Flemming Jensen indtager i stedet Café Liva med solo-showet “Den komiske uskyld”.

Han får dog musikalsk assistance af pianisten Lars Fjeldmose og bassisten Eva Skipper, og krydrer sit show med en række charmerende og morsomme videoklip, der både er hyggelige og en lille smule vemodige. 

Vi bliver mindet om hvor fin en satirisk komiker Jesper Klein var, og hvor meget han i virkeligheden er savnet, og vi får sjov og løjer med bl.a. Søren Østergaard og Per Pallesen til små anekdotiske historier fra Flemming Jensens lange liv i dansk underholdning.

Flemming Jensen veksler i dette lille show mellem viser, og sit down-comedy, og leger som altid med ordene og det politiske livs absurditeter. Og det er som det altid er når Jensen folder sig ud, både skarpt, lunt og meget morsomt.

Men. Denne aften er anderledes, og det er derfor jeg ikke giver stjerner. 

Som anmelder skal man anmelde det man ser og oplever, ikke det man forventer at se og opleve og ikke det, de kommende ugers publikum kommer til at se og opleve. Og den super rutinerede, dybt erfarne og altid velforberedte Flemming Jensen var for nu at være ærlig; ved siden af sig selv til premieren. 

Der var ingen timing, og det var nødvendigt for ham at støtte sig til manuskriptet i næsten alle viserne. Komik uden timing er som mad uden salt. Det går bare ikke. Og Flemming Jensen vidste det godt, undskyldte flere gange undervejs og gav noget så jordnært og ærligt som nervøsitet skylden.

Den køber jeg, og har derfor stor tillid til at publikum får en anderledes oplevelse af både de satiriske spidsfindigheder, det verbale overskud og de tekstligt fine viser, som blandt andet spidder Mette Frederiksen, Lars Løkke, anti-vaccere, MeToo, Inger Støjberg og hele krænkelseskulturen.

“Den komiske uskyld” af og med Flemming Jensen.

Tekster og musik: Børge Müller, Halfdan Rasmussen, Lars Fjeldmose, Bertel Abildgaard, Charlie Chaplin, Eva Skipper, Knud Vad Thomsen, Poul Godske, Ulf Fleischer, Flemming Jensen, Aage Stentoft, Thomas Pakula og Mogens Jermiin Nissen.

Tilsynsførende: Lars Knutzon. Lys- og lyddesign: Nils Krøyer.

Virtuelle gæsteoptrædende: Ida Kleist, Jesper Klein, Per Pallesen, Claus Ryskjær, Søren Østergaard, Waage Sandø, Leif Maibom, Henrik Lykkegaard, Arne Hansen, Mick Øgendahl og Søren Pilmark.

Musikere: Lars Fjeldmose og Eva Skipper. 

Spiller på Café Liva til 9. oktober.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her