Forside Anmeldelser 2021 AL MAGT TIL FOLKET

AL MAGT TIL FOLKET

386
0

Forfriskende musikalsk satire, der vækker minder om både Studenterrevy og tidlig Linie 3.

* * * * 

Der er gået godt og vel to år siden satiregruppen MAGT lavede deres seneste show på Teater-V  med teatrets energiske direktør, Pelle Koppel, som en slags ‘sceneteknisk mentor’ eller ‘konsulent’, som det hedder i dag i nærmest enhver sammenhæng.

Dengang anmeldte jeg showet – læs anmeldelsen her – og roste de seks unge satirikere for såvel deres sang som for deres velskrevne tekster. Jeg sammenlignede dem endda lidt med både Linie 3 og Ørnenes Sønner, og gav også dengang showet fire stjerner.

Nu er de så aktive igen. Stadig med udgangspunkt i Teater-V, men med en meget større turné, der venter forude og varer til foreløbigt 13. oktober. Ikke færre end otte shows er langt ind på Bremen Teater, så MAGT er godt og grundigt på vej ud af undergrunden og ind i det professionelle showbiz-game.

Det nye show “Al MAGT til folket” er bygget op om en fast ramme; inspireret af virkelighedens begivenheder har de seks mænd stiftet et helt nyt parti – MAGT – ud fra ideen om, at ‘enhver idiot tilsyneladende kan blive politiker’ og med ét enkelt defineret politisk programpunkt, at få magt.

Så langt så godt. Vi følger partimedlemmernes kamp, ikke mindst formanden Thomas Neergaard og den udpegede spindoktor, Jonas Stimose, for at finde politisk fodfæste og undervejs tegner gruppen en række skarpe portrætter af de eksisterende politiske partier i velkomponerede og først og fremmest skarpt formulerede sange, med aldeles prægtige flerstemmige korarrangementer.

Vi møder således de konservative, der synger om Gud, konge og fædreland i et uafhængigt Nordsjælland, den unge idealistiske socialdemokrat, der bliver rettet til og pudset af, og ender med at blive en del af magtmaskinens ensrettede boogie-woogie; så tager vi ét skridt til højre, så tager vi ét skridt til højre og så gør vi boogie-woogie.

Dansk Folkeparti serverer stegt gris til børn og gamle, og tiljubler det Danmark du kender, og Enhedslistens smukke unge, kompentente kvinder marcherer småborgerligt i kommuninisk støvletakt – hele partiet bestÅR af kvinder på 30 ÅR – synger de. Det er befriende med politisk satire, der ikke peger fingeren i én bestemt retning, men retter den mod den iboende magt, der findes både i Blå og Rød blok.

Morten Munk og Christoffer Christensen er mest musikere, men indgår i de vokale arrangementer, og sammen leverer de et af aftenens højdepunkter med en folkevise om pesten, der både i tekst og musik og fremførelse er musikalsk satire fra allerøverste hylde.

MAGT er udsprunget af studentermiljøet og ingen af de seks unge herrer – udover de nævnte, er det Mads Andersen og Steffen Jespersen, sidstnævnte med et utroligt vokalt register – er professionelle skuespillere, sangere eller musikere. Showet bærer da også præg af, som det var tilfældet sidst, en lidt for let og studentikos tilgang til især dialogerne. Selvom Pelle Koppel har været med indeover, så skal dialogerne og nogle af de mere crazy-indslag strammes meget mere til, som for eksempel nummeret om to fiskefiletter, der demonstrerer og en avantgarde-dans, der vender tingene på hovedet. Alle i gruppen har nok at lave i showet i forvejen, så man må dræbe sine darlings ind i mellem og skære kraftigt i flere sketches, mellemspil og måske et nummer her og der. Et show på mere end to timer, inkl. en pause, der kun bekommer de optrædende vel, er for meget. Kan de knalde de bedste numre af på en stram halvanden time, så er der let en ekstra stjerne at hente.

Et af de bedste numre er så i øvrigt et ‘talenummer’. Thomas Neergaard er selveste Gud, der indrømmer og undskylder for, at det var ham, der opførte sig upassende overfor Jomfru Maria for mere end 2000 år siden. Han har søgt professionel hjælp, er gået i behandling og overdrager derfor sin post til….ja, gæt selv hvem….men hun styrer for vildt!

MAGT har masser af talent, og de udfolder det næsten til overflod. Kender du dem ikke, så tjek youtube, hvor der ligger en del materiale med dem, eller se dette show på turnéen, der efter de udsolgte shows i Valby fortsætter fra 17. maj med start i Herning og med pauser kører helt frem til midten af oktober.

“Al MAGT til folket”. Show af og med satiregruppen MAGT.

Medvirkende: Thomas Neergaard, Mads Andersen, Jonas Stimose, Morten Munk, Christoffer Christensen og Steffen Jespersen.

Instruktion: Pelle Koppel. Koreografi: Laila Menia (i samarbejde med gruppen). Kostumer: Hanne Mørup, Partyshoppen.dk og de medvirkende.

Spiller på søndag på Teater-V, de følgende dage er desværre aflyst (!), og på turné fra 17. maj til 13. oktober.

Anmeldt 7. maj på Teater-V.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her