Forside Anmeldelser 2020 Dansk revy er i fare!

Dansk revy er i fare!

103
0

Jeg har modtaget følgende pressemeddelelse fra Foreningen Revydanmark. Det er tvingende nødvendigt, at branchen enten får lov at spille årets revyer eller hvis det ikke kan lade sig gøre af åbenlyse sundhedsmæssige årsager, at branchen får andel i de forskellige hjælpepakker….

PRESSEMEDDELELSE

170 års revyhistorie i fare

De danske revyer har eksisteret i 170 år, altså gennem verdenskrige, lavkonjunkturer og historiens forskellige luner. Corona pandemien må ikke stoppe denne æra, og slet ikke nu, hvor vi mere end nogensinde har brug for den.

MEN hvis ikke revybranchen bliver omfattet hjælpepakkerne på lige fod med andre arrangører, så vil det ske.

Revyerne har en helt speciel produktionsform, hvor de bruger et helt år på at tilrettelægge og forberede en revy, som så spilles i en meget kort periode. Denne periode starter lige om lidt.

Indtil videre er der forbud mod større forsamlinger, uden at det er nærmere præciseret hvad større forsamlinger er og uden at der er plan for, hvornår der igen åbnes op for større forsamlinger.

–          Revybranchen ved derfor på nuværende tidspunkt ikke om de overhovedet må spille og i givet fald med hvor mange tilskuere. Begrænsninger i antal publikum samlet på et sted vil få fatale konsekvenser for revyer landet over.

Aftaler med såvel skuespillere og andre leverandører sker mere end et år før spilleperioden, ellers er det jo umuligt at sælge billetterne, som er i salg et år før spilleperioden. Revyerne var således allerede før 11. marts 2020 langt forbi det punkt, hvor de kan nå at stoppe en revy. Hvilket betyder, at såfremt der er forbud mod at spille, så har revyerne en markant stor del af omkostningerne alligevel.

De danske revyer er kommercielle virksomheder, som derfor skal leve af de indtægter som et trofast publikum gennem mange år har betalt. De færreste virksomheder kan klare at skulle køre med fuld produktion et helt år uden at få nogen indtægt. Revybranchen kan i hvert tilfælde ikke.

–          Revybranchen er på nuværende tidspunkt ikke omfattet hjælpepakken ”Kompensation for udskudte eller aflyste arrangementer”, idet antallet af publikum skal være 1000 publikum over flere forestillinger, fremfor nu hvor det skal gennemføres ved et arrangement. Derudover er der brug for at tidsperioden kommer til at gælde for en længere periode end kun marts. Øvrige nuværende hjælpepakker matcher ikke nævnte problemstilling for revybranchen.

Som situationen ser ud lige nu, er det mildest talt kaotisk for hele branchen, som i den grad mangler afklaring på såvel må/må ikke og hvis ikke, som om hjælpepakken ”Kompensation for udskudte eller aflyste arrangementer” bliver tilpasset!

Som Winston Churchills svarede på spørgsmålet om at spare på kunsten: »Hvad er det så, vi kæmper for?«

Coronakrisen vil aflive revybranchen, såfremt der ikke meget snart kommer en håndsrækning til branchen på lige fod med alle andre brancher, der er særlig ramt.

Tidligere artikelSKØRE STRØMERE
Næste artikelNÅR STØVET HAR LAGT SIG

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her