Forside Anmeldelser 2019 VALGSATIRE

VALGSATIRE

324
0

Det kgl. Teaters Overformynderiet præstenterer satirisk ugerevy frem til valget. Det er veloplagt og fremfor alt aktuelt.

* * * * *

Overformynderiet består af Per Helge Sørensen, der er kendt fra stand-up showene Djøf med løgn, skuespilleren Jacob Fauerby, som mange vil kende fra satiregruppen Platt-Form og musikeren Per Worm, der dog i dag gik Socialdemokraternes formand i bedene og var sygemeldt. I stedet trådte Torsten Lefmann (Rettet, red.) til med sin guitar og akkompagnerede den lille, temmeligt spontane ugerevy som Det kgl. Teater byder ind med i valgkampen.

Valgets temaer og personer tages under kærlig behandling i det timelange show, der inkluderer både politisk stand-up, satiriske sange og gæster, der quizzer. Ved første omgang i dag kl. 17 var gæsterne Yildiz Akdogan – endelig ikke at forveksle med Erdogan – og Ida Auken, der begge beredvilligt legede med i den absolut politisk ukorrekte quiz, hvor Akdogan fik fratrukket point på grund af sin hudfarve, og begge fik halveret deres vundne point på grund af deres køn.

Per Helge fik lov at styre showet i lidt for høj grad, om end han er god til at ramme hovedet på sømmet med knivskarpe kommentarer til Lars Løkkes dagsaktuelle flirt med Socialdemokraterne, Pernille Vermunds ønske om kernekraft og Joachim B. Olsens mildt sagt overraskende indrømmelse i forhold til sin kernevælgergruppe.

Laura Lindahls ‘hængepatter’ blev taget under kærlig behandling af Jacob Fauerby, der også sang en politisk valgsang på “Musens sang”, hvor mellem himmel og jord for eksempel var erstattet af i en shitstorm af ord. Fin tekst og sjovt fremført.

Jakob Fauerby beviste også, at det rent faktisk er muligt at sætte Liberal Alliances klimaplan i musik, og fremførte den ordret på Leonard Cohens “Halleluja”.

Et stort publikum nød tilsyneladende den timelangeveloplagte og gratis valgsatire, og mon ikke mindst lige så mange møder frem på næste torsdag kl. 17, og onsdagen efter samme tid, når Overformynderiet tager de kommende ugers politiske begivenheder under satirisk behandling.

“Valgsatire”.

Af og med Overformynderiet v/ Per Helge Sørensen og Jakob Fauerby og dagens guitarist Torsten Lessmann.

Nyt show 23. maj og 29. maj kl. 17 i Skuespilhusets foyer.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her