Forside Anmeldelser 2024 NYKØBING FALSTER REVYENS VINTERREVY 2024

NYKØBING FALSTER REVYENS VINTERREVY 2024

271
0

Vinterrevyen i Nykøbing Falster synes at være blevet en tradition, der er kommet for at blive. Det er god gedigen underholdning i en mørk tid.

* * * *

Der var en gang for ikke så længe siden, at revyen var en genre, der var forbeholdt den lyse tid på året, fra maj til september. Nu dukker der imidlertid flere og flere vinterrevyer op. Og ideen er da vidunderlig. Der er da ikke et tidspunkt, hvor vi mere brug for lidt lys og latter, end i denne triste, kolde og mørke tid.

At vi så må leve med, at der er tale om revyer, der er strikket sammen på ganske kort tid, og sammensat af primært numre, som har stået distancen andre steder tidligere er ikke det store problem. Hvad publikum har leet af og hygget sig med i Sønderborg eller Odense i sommeren 2023 (eller før) vil jo stadig være nyt for et publikum i Nykøbing Falster. Og for en som mig, der er rejsende i revy rundt om i landet, er det faktisk sjovt at se forskellige skuespilleres versioner af numre, som andre skuespillere har lavet før.

Nykøbing Falster Revyens driftige og initiativrige direktørpar Lone og Mickey Pless gør et kolossalt arbejde for de danske sydhavsøer, og for at få Falster på landkortet som mere end Revykøbing et par måneder om sommeren. De har givet Vinterrevyen tre år til at få fodfæste, men allerede her i andet år synes revyen at være kommet for at blive.

På scenen kan man opleve Jeanne Boel, som også har instrueret, og Jesper Lundgaard, begge fra Sønderborg Sommer Revy, og Thomas Mørk, som slår sine folder i Odense om sommeren. Et mere end almindeligt solidt revyhold, der forstår at strikke en god, gedigen revy sammen, med fokus rettet mere mod det morsomme og den hurtige latter end mod æstetikken, satiren og eftertænksomheden.

Vi trænger til at grine i den kolde, mørke vinter, og det får vi bestemt lov til. Jeanne Boel er en henrivende Den Gode Fe, der slider noget i det med folks stigende forventninger til at få opfyldt deres ønsker, og sjov som to på hinanden følgende 60-årige kvinder – den første er på borgerservice for at få ændret sit CPR-nummer, fordi hun identificerer sig som noget andet end hun er født som – ingen spoiler her – og den anden har fået en testpakke fra regionen, der giver anledning til en vise med det yndefulde omkvæd jeg har lige sendt en lort med posten. Hun er også morsom i ægtesengen med Jesper Lundgaard, hvor man vist godt kan konkludere at gassen er gået af Gertrud.

Jesper Lundgaard leverer gylden kropskomik som kikset jobansøger med beroligende rockmusik i ørebøfferne, og han får hele publikum op og danse i salen med en frisk udgave af Love is in the air. Lundgaard vokser stille og roligt som revyskuespiller, og har en stor andel i succesen.

Thomas Mørks kvaliteter på revyscenen er indiskutable, og han er som Lundgaard i stand til at skabe en stribe afsindige, skæve og skøre karakterer. Både som Ronny, der insisterer på at få lov at afsone sine fem år i et overbelastet fængsel, hvor fængselsbetjenten er bukket under for stress, og som musikanten Eddie, der er klar til at give os en timelang banjo-koncert, leverer han herlig komik. Men også når han blot er wingman i sketches formår han at forgylde sine karakterer. Og dog. Ingen regel uden en undtagelse, for i visen Hvor svært kan det være, om en mand, der harcelerer over at sundhedsvæsnet ikke har tid til hans mor, kikser han – og instruktionen – fatalt. Karsten Jansfort lavede nummeret i Sønderborg i sommer med tilbagelænet arrogante overklasse-manerer, og visens forfatter, Daniel Lassen, foredrager den med endnu mere social distance i Grindsted netop nu. I Nykøbing serverer Thomas Mørk visen som i en bøvet halvbrandert, og det er som jeg ser det slet ikke visens intention. Men som nævnt; det er spændende at se forskellige kunstneres bud på et nummer.

Generelt byder Nykøbing Falster Revyens Vinterrevy på god, gedigen underholdning. Maden inden revyen er enkel og velsmagende, stemningen er god. Mickey Pless står ikke tilbage for at have fire mand i orkestret – og selv gå på scenen, når der mangler en spiller – tempoet er højt, ligesom humøret. Ja, kostumerne er der heller ikke sparet på.

Og jo, de har nået at få dronning Margrethes abdikation med, i to korte glimt, men ellers er det ikke vinterrevyens opgave at være højaktuel og have slebet de satiriske klinger. Man vil have publikum til at le, og den opgave løser man på bedste vis.

—-

”Nykøbing Falster Revyens Vinterrevy 2024”. Tekst og musik: Jacob Morild, Thomas Pakula, Sune Gylling Æbelø, Wendt/Tind & Engholm, Leif Maibom, Gunnar Dahl, Jesper Lundgaard & Jeanne Boel, Jens Krøyer, Flemming Jensen, Jan Svarrer, Preben Kaas, Søren Anker Madsen, Daniel Lassen, Vase & Fuglsang, Jesper Malmose, Morten Wedendahl og Lukas Birch m.fl.

Instruktør & koreografi: Jeanne Boel. Scenografi: Lars Rødbroe, Nils Kragh og Jesper. Kostumer: Tina Grunwald og Sønderborg Sommer Revy Show. Kapelmester: Mickey Pless.

Medvirkende: Jeanne Boel, Thomas Mørk og Jesper Lundgaard.

Spiller i Nykøbing Falster Teater til 28. januar.

Anmeldt 18. januar (premiere).

Foto: Fra revyens Facebook-profil.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her