Forside Anmeldelser 2023 JEG FORTRYDER INTET… VEL?

JEG FORTRYDER INTET… VEL?

514
0

Rikke Buch Bendtsen viser nye sider af sit talent i en fin, lille Edith Piaf-forestilling på Café Liva.

* * * *

Vi kender Rikke Buch Bendtsen som sjov og musikalsk revyskuespiller, og som musicalsangerinde. På Café Liva får hun lov til at vise mere alvorlige og følsomme sider af sit talent i cabaret-forestillingen ”Jeg fortryder intet…vel?”.

Her fortæller hun i 15 af Edith Piafs kendte sange en historie om en kvindes liv gennem 30 år, fra hun som stor teenager i start 90’erne bliver frisørelev i Salon Edith (ja, opkaldt efter Piaf) i Randers til hun står på tærsklen til sit 30-års jubilæum, nu i egen Salon Rose (som i La Vie en Rose), opkaldt efter hendes datter. Det er et liv med op- og nedture, kærlighedsaffærer, dybe tragedier og spirende håb.

Jacob Morild har skrevet manuskriptet, hvor historien drives frem af radioaviser fra de år hvor fortællingen tager sine skiftende nedslag, og gennem telefonsamtaler med moderen, med kunder og med forskellige instanser, der bidrager til kvindens voksne livshistorie.

Der er mange telefonsamtaler, uendeligt mange og det bliver noget trættende i længden, så på den måde bliver historien, hvor dramatisk den end er, fortalt temmelig firkantet. Det er derfor igennem sangene, i Jesper Kjærs næsten 45 år gamle, aldeles fremragende oversættelser, at Rikke Buch Bendtsen skal skabe sit portræt af en stærk, men udfordret kvinde af vor tid, og det formår hun heldigvis med autoritet og med smerten tegnet i ansigtets furer, i de alvorlige sange, der kommer til at handle om en ex-mand med krigstraumer, der begår selvmord, og en ung datter, hvis sårbare psyke ikke kan kapere situationen. Her overrasker hun positivt. At hun kan være sprælsk og vital, vidste vi i forvejen.

Nicolai Majland agerer stamkunde i frisørsalonen, og diskret, men uhyre elegant akkompagnatør på det opretstående klaver. Det er et fint makkerskab. Jacob Morild har instrueret, med god assistance til personinstruktionen fra Jan Hertz, og har lagt stemme til radioaviser.

—-

”Jeg fortryder intet … vel?”. Manuskript Jacob Morild. Sangtekster og musik af bl.a. Edith Piaf, Michel Rivgauche, Henri Contet, Norbert Glanzberg/Jean Constantin, Marguerite Monnot, C. Dumont m.fl. Oversættelse: Jesper Kjær.

Instruktion: Jacob Morild, med Jan Hertz’ øjne udefra. Musikalsk arrangement: Nicolai Majland.

Medvirkende: Rikke Buch Bendtsen, Nicolai Majland. Stemmer: Jacob Morild og Mette Marckmann.

Spiller på Café Live til 31. marts.

Anmeldt 8. marts (premiere).

Foto: PR-foto

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her