Forside Anmeldelser 2023 NYKØBING FALSTER REVYENS VINTERREVY

NYKØBING FALSTER REVYENS VINTERREVY

820
0

For første gang byder Nykøbing Falster Revyen på en vinterrevy og det er en god idé. Måske burde der ligefrem udskrives billetter på recept.

* * * * *

Er man gammel nok, kan man sikkert huske de aflange vittighedsbøger med titlen ”501 humørpiller”. Det er lige før ’pilleglasset’ bliver tømt når Leif Maibom, Jan Schou og Rikke Buch Bendtsen ruller sig ud i nyskabelsen ”Nykøbing Falster Revyens vinterrevy” på byens fine teater.

For revyen er en effektiv kur mod snigende vinterdepression og januar blues. Med udsøgt energi og sprudlende spillehumør serverer trioen et 80 minutters særdeles underholdende og meget morsomt revyshow. Jeg vil næsten gå så vidt som at hævde, at de Lolland-Falsterske læger burde udskrive recepter på revybilletter som middel i mod tungsind i den mørke tid.

Både Leif Maibom og Jan Schou har rundet de 70 år – Rikke Buch Bendtsen er en årsunge på 50 – men især Maibom sprudler med et spillehumør, som sjældent set. Det virker virkelig som om han har savnet at stå på revyscenen siden han ’pensionerede’ sig selv fra Sønderborg revyen i 2019. Han tager alle stik hjem. Ikke mindst som tordnende beruset præst og som jubelolding til fredagsbar på plejehjemmet  – og så har han ovenikøbet skrevet hovedparten af teksterne.

Blandt dem – teksterne – er også visen ”Det bli’r koldere”, som fortjent indbragte ham en revypris som ’årets revyforfatter’, og som her, ligesom i sommer i Svendborg, fremføres med fintfølende nerve af Jan Schou. Teksten er en parafrase over den gamle Oswald-vise om ”Brev til Bulganin”, og er en smukt rundet kommentar til Putin, krigen i Ukraine og alle verdens øvrige despoter og magthavere. En lille dybsindig oase i revyens ellers kontant-komiske stil.

Rikke Buch Bendtsen har de senere år udviklet sig smukt som revykunstner; hun er både sjov og kan synge, med et gennemmusikalsk showmanship, som instruktør Jan Hertz udnytter glimrende, når nu det tekstmateriale, der er blevet hende forundt, er af begrænset værdi. Hun får lov at lave en vidunderlig Kirsten Siggaard-parodi i det afsluttede parodinummer, hvor kendte kunstnere afholder støttekoncert for danskere med gasfyr. Et nummer, som i al sin banale enkelthed meget godt indrammer aftenens primære motiv; at underholde kompromisløst.

Revydirektør Mickey Pless passer både orkestret, synger en lille vise om de masker vi gemmer os bag i hverdagen, og tager imødekommende imod gæsterne ved indgangen. Hans indsats for revyen på Sydhavsøerne er guld værd. Nu har han også givet Guldborgsund en vellykket vinterrevy, og meget tyder på at det bliver så stor en succes – også publikumsmæssigt – at Nykøbing Falster Revyens vinterrevy er indledningen til en ny tradition. Man kan nøjes med blot at se revyens 18 kvikke numre, der afvikles uden pause, eller indlede aftenen med Hotel Falsters udmærkede vintertilpassede menu med Mørbradgryde som hovedret. Både menu og revy kan varmt anbefales.

”Nykøbing Falster Revyens Vinterrevy”. Tekst og musik: Leif Maibom, Mickey Pless, Thomas Pakula, Kasper Le Fevre/Preben Kristensen, Kenneth Sichlau, Jan Svarrer/Søren Anker Madsen, George David Weiss & George Douglas, Carl-Erik Sørensen, Jens Krøyer, Lukas Birch, Volmer-Sørensen, Max Leth m.fl.

Instruktion: Jan Hertz. Koreograf: Rikke Buch Bendtsen. Scenografi: Lars Rødbroe. Kapelmester: Mickey Pless.

Medvirkende: Rikke Buch Bendtsen, Jan Schou og Leif Maibom. Mickey Pless, Michael Axen, Lasse Knudsen og Thomas Lund Madsen (musikere).

Spiller på Nykøbing Falster Teater til 29. januar.

Anmeldt 19. januar (premiere).

PR-foto

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her