Forside Anmeldelser 2022 AND I SIGTE

AND I SIGTE

461
0

14 gode numre og to helt og aldeles overdådige højdepunkter, gør Café Livas årlige julecabaret til en stensikker succes.

* * * * *

Det er altid godt, når der ikke er nogle numre, der falder igennem på den forkerte måde i en cabaret eller revy. Når bundniveauet er højt. Men det, der for alvor løfter en cabaret eller revy er hvis der er et par topnumre, der for alvor slår ud på latterbarometret.

Dem har årets julecabaret “And i sigte” på Café Liva i Nyhavn. Et til hver af de to solister, ægteparret Mette Marckmann og  Jacob Morild. I begge tilfælde er der tale om karakterer de har benyttet før, ja karakterer som man nærmest forventer at møde i forestillingen. Så meget desto bedre er det, når alle forventninger ikke alene indfries, men også overgås. 

Jacob Morild tager det første stik, som sin salvesesfulde, harkende og højstemte præst, der med ypperlig patos forkynder det politiske juleevangeleum med de tørreste satiriske hip til højre og venstre, og med Sofie Carsten Nielsen som et yndlingsoffer i en grad, at det er svært at holde lattertårerne tilbage. I Guder, hvor er det sjovt. Figuren, så absolut, men først og fremmest fordi teksten i år rammer lige i bulls eye.

Men det bliver endnu bedre. For Mette Marckmann tager alle stik hjem og rydder fuldstændig bordet som den speedsnakkende sønderjyde kusine Karen, som uvist af hvilken grund er inviteret ind på TV2 for at lade sig interviewe om VM i Qatar, og alle de menneskeretskrænkende ting, der foregår dernede. Hun snakker, som et russisk maskingevær, om alt muligt andet i en rabende associasions diarré, der er fuldkommen virtuost udført. Her har selv Morild som hendes tavse sidekick, der ikke kan få et ord indført, svært ved at holde masken.

De to numre løfter “And i sigte” fra god til fremragende juleunderholding. Og det er bestemt ikke fordi forestillingens 14 øvrige numre ikke har kvalitet. De to veloplagte musikanter Morten Wedendahl og Thomas Pakula bidrager også som korister og oplæggere, og det er finurlig og besk humor, når alle fire som børnekor synger om en juleaften, der går totalt i ged, når Mette Marckmann optræder som nyskilt på kærlighedstur til Paris, eller når Morild synger en smægtende country om en servicemand, der først bliver forført og siden forladt på klimabevidsthedens alter.

Thomas Pakula har lavet et dygtigt arrangement af kendte julesange, der synges til The Beatles-melodier, og der sluttes af med herlig pjattet julefrokostbrandert-humor og Café Livas efterhånden faste tak-for-iaften-sang om Nyhavns knapt så glorværdige skæbner, derude i den funklende juleoplyste overflods virkelighed.

Der meldes om ganske tæt på udsolgt til “And i sigte”, så skynd jer at få fat i billetter. Når I har sikret jer dem, og kommer ned i det hyggelige cabaretskib, så kan I godt nyde stedets gløgg, men uden æbleskiverne, der som det eneste denne aften slet ikke holdt niveau.

—-

“And i sigte”. Julecabaret af Mette Markmann og Jacob Morild. Musik: Thomas Pakula, Morten Wedendahl, The Beatles og trad.

Instruktion og medvirkende: Mette Marckmann, Jacob Morild, Thomas Pakula og Morten Wedendahl.

Spiller på Café Liva i Nyhavn til 21. december.

Anmeldt 22. november.

Foto: Brta Fogsgaard.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her