Forside Anmeldelser 2022 PLADDERHUMORISTER – VENDER TILBAGE

PLADDERHUMORISTER – VENDER TILBAGE

665
0

Det er med en meget broget kvalitet i materialet, at kvartetten Pladderhumoristerne vender tilbage til Café Liva med et nyt show. 

* * * * 

Sidste år var der ikke plads til pladderhumoristerne på Café Liva i Nyhavn, det er derfor to år siden at kvartetten bestående af stand-up komikerne Michael Schøt, Sebastian Dorset og Omar Marzouk og skuespilleren Flemming Jensen sidst sendte deres humoristiske bredsider afsted mod den politiske højrefløj – og dem længere ude, socialdemokraterne – i det, der dengang var kvartettens fem års jubilæum.

Dengang skrev jeg om showet, at det havde ekvilibristiske højdepunkter men en vekslende kvalitet, og at det primært var revymanden Flemming Jensen, der trak læsset, mens de tre stand-up komikere fortsat synes at være ‘på udebane’.

Præcis det samme kunne jeg faktisk skrive i år. Det forekommer ikke at være lykkedes med at få stand-up publikummet til at bide til bollen, mens det overvejende modne publikum i Café Livas bug i Nyhavn, umiddelbart reagerer bedst på de numre i de to ‘sæt’ á en lille times tid der har mest præg af traditionel revy. Der var ikke mange under 40 år denne lørdag aften i Nyhavn, og de to jeg så, gik i pausen. De følte helt tydeligt at de var gået forkert. Om det så skyldes at de tilhører de 12 procent af befolkningen, der i meningsmålinger har tilkendegivet at ville stemme på Inger Støjbergs Danmarksdemokrater ved den kommende valg, eller at de bare ikke synes showet var sjovt, svæver i det uvisse.

Kvaliteten er om muligt endnu mere broget i årets show end tidligere, og det er især de stand-up prægede bidrag, der slet ikke fungerer. Sebastian Dorset taler om alder og Universet så usammenhængende, at han selv synes at miste fokus inden publikum gør det. Og når Omar Marzouk stand-upper om slet ikke at være så eksotisk og farlig, som folk tror, så bliver det præcis så ufarligt, som han siger. Så er der mere substans i Michael Schøt, når han med udspring i det snarlige valg taler om vælgerdemografi og ‘det ældre segment’ og at der er så få unge vælgere, at de ikke flytter mandater, så det derfor er os ‘gamle’, der lefles for. Det starter lidt fesent, men slutter godt.

Flemming Jensen tager sig primært af det musikalske, og synger en smuk hyldestvise til sin gamle ven, Jesper Klein. Et kønt og kært nummer for os, der havde det privilegium at kende Klein, men på forunderlig vis helt malplaceret i sammenhængen. Flemming Jensen foredrager også sin egen nye version af et gammelt Johannes Møllehave/Bent Fabricius-Bjerre revynummer om manden, der er hos øjenlægen, fordi han ikke længere kan få øje på solidariteten og humanismen i samfundet. Det er et glimrende nummer, der prikker til politikerne på en meget mere elegant facon end blot at pege fingre og råbe ‘buh’.

Flemming Jensen har heldigvis også et skønt nummer, hvor han fortæller om det danske skriftssprogs umulige finurligheder og de sproglyde, der gør det næsten umuligt for udlændinge at lære vores sprog.

Det er morsomt, når Sebastian Dorset og Michael Schøt er to danske malkekøer i eksistentiel small-talk, men overhovedet ikke morsomt, når alle fire i ikke bare én, men to, alenlange ufokuserede sketches stifter endnu et nyt holdningsløst parti med navnet Nye Bubber. På denne måde slingrer forestillingen af sted som en af de sømænd, der ikke længere har råd til at drikke sig fuld i Nyhavn, og skal man være lidt hård, så har Pladderhumoristerne brugbart materiale til en god time – mens showet varer små to timer.

Det bedste er dog stadig ret godt, og det er skønt at at få lov til at opleve en hel aften med rendyrket politisk satire, i en tid, der jo må være en gave for en politisk satiriker. Men det kan ikke nægtes, at konceptet Pladderhumorister her efter seks shows unægteligt nærmer sig en udløbsdato.

“Pladderhumorister – vender tilbage”

Af og med Flemming Jensen, Omar Marzouk, Sebastian Dorset og Michael Schøt. 

Musik og musikalske tracks: Thomas Pakula, Lars Fjeldmose, Bent Fabricius-Bjerre, og Morten Wedendahl.

Instruktion og jingle-indsyngninger: Lars Knutzon.

Spiller på Café Liva til 8. oktober.

Anmeldt 3. september.

Plakatfoto: Brita Fogsgaard.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her