Forside Anmeldelser 2020 MIKKEL SCHRØDER: FIRMAFESTEN

MIKKEL SCHRØDER: FIRMAFESTEN

230
0

Musikalsk er Mikkel Schrøders nye one-man show med band helt sublimt. En tour de force med små bump på vejen.

* * * * *

Mikkel Schrøder er en af landets mest musikalske entertainere. Han kan synge, han spiller adskillige instrumenter og han har en rigtig fin fornemmelse for at tegne karakterer op, som vi kender og kan relatere til. De er tegnet med den brede pensel, men under den karrikerede overflade lurer alligevel en sårbarhed og skrøbelighed.

I vinteren 2018 kastede Mikkel Schrøder sig ud i solo-show projektet “Klassebilledet” (læs anmeldelsen her), hvor udgangpunktet var de let genkendelige arketyper fra skoletiden. Det lykkedes så godt, at succesen nødvendigvis måtte gentages, så derfor har Schrøder nu kastet sit blik på den mellemstore virksomhed og alle dens særlige, mere eller mindre letgenkendelige typer; den lumre, lidt for dameglade direktør, hans hvidvinspimpende sekretær, Carsten fra lageret, altid med en dårlig vittelighed på læberne og en uforløst popstjernedrøm. Der er Daniel aka ‘homoen fra Hundested’, og der er den supereffektive HR-chef, Rikke, der har styr på det hele undtaget sit eget middelklasseliv og stivfrosne ægteskab. 

Og så er der entertaineren selv. Mikkel, midt i en livskrise med hul i økonomien, der gør det nødvendigt at tage et ‘almindeligt’ job i virksomheden, og derfor både ender til og som medarrangør af årets højdepunkt: Firmafesten.

I videofilmede monologer og i sange, fortæller Mikke Schrøder først om karakterernes små og større bump på livets vej, senere folder festen sig ud med alt hvad en rigtig firmafest skal indeholde af #metoo sexchikane, et blowjob i kopirummet, og en rørende ‘når sandheden skal tale’ midt i en brandert. Og så selvfølgelig underholdningen, både festkomiteens forrygende version af “Bohemian Rhapsody”, det lokale firmabands rock’n roll og entertaineren i jobtræning, Mikkels egne gamle hits med parodier på kendte popnavne, der synger børnesange. Ja, selveste Linie 3 kigger forbi og giver et nummer, og det samme gør Jacob Haugaard fra Aarhus, der holder firmafestens pep-talk.

Parodierne sidder lige i skabet, men der er også et element af genbrug over dem. Den med børnesangene er godt nok ny vin på meget gamle flasker, men ret skal være ret, det er dygtigt udført.

Persontegningerne er karrikerede og vækker genkendelsens glæde og gru, og er igen uhyre dygtigt udført selvom de måske ikke tekstmæssigt har alverden meget at byde på allesammen.

Der hvor “Firmafesten” for alvor skiller sig ud, og tager kegler, er i showets fuldkommen overlegne musikalitet. Som sanger og musiker er Mikkel Schrøder aldeles fremragende, og han bakkes op af et lille to-mands kapel; keyboardspilleren og sangerinden Jeanette Bonde og guitaristen Jacob Jønne Juul, som ikke bare spiller som en drøm, men også leverer de mest forrygende vokalharmonier. Det er en sand fryd fra først til sidst.

Som comedy-show betragtet, er “Firmafesten” måske ikke helt morsomt nok, og afslutningen bliver lidt lang i spyttet, men det er – som karakteren Carsten hele tiden udtrykker det – blot bump på vejen. For musikalsk lykkes det 100 procent at skabe en fest af en aften, og “Firmafesten” – med undertitlen ‘hvor godt kender du egentlig dine kolleger’ – er ganske enkelt to timers fremragende underholdning.

“Firmafesten – hvor godt kender du egentlig dine kolleger”. Tekst og musik af Mikkel Schrøder.

Instruktion: Christine Astrid.

Medvirkende: Mikkel Schrøder, Jeanette Bonde og Jacob Jønne Juul.

Turn´r rundt i landet til (foreløbigt) udgangen af april.

Anmeldt 5. februar i Bremen Teater (premiere).

PR-Foto (bemærk, at ikke alle de afbildede figurer fremkommer i showet)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her