Forside Anmeldelser 2019 GANLØSE REVYEN

GANLØSE REVYEN

234
0

Ganløse byder på gedigen og hyggelig krorevy.

* * * *

Der er ikke det mindste galt med årets revy på den nordsjællandske Ganløse Kro. Det er en gedigen og hyggelig gang underholdning, som vor mor laver den. ’Vor mor’ er i dette tilfælde skuespilleren Liselotte Krogager, der sidste år var nomineret til Årets Revyskuespiller, og som både har instrueret og medvirker i den flittige trio på scenen. De to andre er Martin Knudsen og Kim Hammelsvang, og de suppleres af pianisten Christian Berg, som i anden akt også får et ord indført. En forrygende sang, der er tæt på at være revyens bedste indslag.

Der er ikke mange overraskelser i en gammeldags revy, som, så man bort fra emner som Brexit, pandaerne, Greta Thunberg og Britta Nielsen, lige så godt kunne være lavet for 30 år siden. Men hvis revygenren ikke fornyes i Ganløse, så holdes den i hvert fald i hævd. Og det er jo også en værdi.

Blandt topnumrene er en ætsende parodi på Ghita Nørby (Hammelsvang), der overfuser en kassedame. Igen har man valgt at udstille Ghita som den store krukkede skurk, hvornår mon nummeret kommer, der vender den karamel? Kim Hammelvang og Martin Knudsen crooner sig storcharmerende gennem et nummer om landsbyen, der har fået storbydrømme fordi man har fået lyskryds. Rasmus Krogsgaard har været leveringsdygtig i teksten til både en veldrejet Britta Nielsen-vise, sunget af Liselotte Krogsgaard, Christian Bergs ”Pianisten mener” og en pudsig sag om Gøg og Gokke, der kommenterer hvordan humoren har forandret sig siden de var på toppen.

Den lille revy kommer vidt omkring og stikker ud i alle mulige retninger uden en klart defineret linje. Det er præcis som man husker den gamle, klassiske krorevy, men her bliver det på en måde en charme i sig selv. Der er en verden – ja, næsten en tidsalder – til forskel på denne ydmyge revy og så de ødsle forestillinger i f.eks. Nykøbing F og Hjørring, men gemytligheden må man ikke undervurdere, og oksekødet i den generøse revymenu er mørt som smør, og er en ikke uvæsentlig del af en gennemgående god aften på Ganløse Kro.

Ganløse Revyen.

Tekst & musik: Peter Oliver Hansen, Christian Berg, Lukas Birch, Kenneth Sichlau, Bjarne Lisby, Rasmus Søndergaard & Kasper Le Fevre, Sune Krintel, Palle Nielsen, Farshad Kholghi, Ulla Jessen, Mickey Pless, Jantzen & Aagaard, Casper Sloth, Sune Gylling Æbelø, Kander & Ebb, Søren Raasted, Claus Norreen, Rasmus Krogsgaard, Mogens Sørensen, Petterson Berger, Thomas Pakula, holdet m.fl.

Instruktion: Liselotte Kroager. Scenografi: Team Thompson. Koreografi: Elise Ruusunen.

Medvirkende: Liselotte Krogager, Kim Hammelsvang, Martin Knudsen. Musikerne: Christian Berg og Josef Aarskov.

Spiller til 30. august.

Anmeldt 16. juni (premiere)

Forestillingsfoto: Niels-Steen Andersen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her