Forside Anmeldelser 2024 SØNDERBORG SOMMER REVY SHOW

SØNDERBORG SOMMER REVY SHOW

195
0

Det musikalske niveau i årets Sønderborg Sommer Revy Show er helt i top, mens det til gengæld kniber med satiren og teksterne.

* * * *

Det er et rigtigt godt show de leverer i Sønderborg denne sommer, men en væsentligt dårligere revy.

Anført af Thomas Pakulas yderst velspillende trio, der swinger så man skulle tro, at der var dobbelt så mange musikere, og med intet mindre end fremragende sangstemmer hos de fem solister på scenen, så er Sønderborg Sommer Revy Show en fornøjelse at lytte til i de – heldigvis – mange musikalske numre, hvor ensemblet både sammen og individuelt får lov til at brillere. Og bevæge sig kan de også i den tidligere danser, Jeanne Boels, fine showbaserede koreografier.

Allerede i det elegant veldrejede åbningsnummer, hvor ensemblet i ført waders med fikse rim synger om stigende vandstand og lokale oversvømmelser er tonen slået an, og da Sønderjylland vist nok er den mest royale landsdel vi har, så er det naturligt at tronskiftet bliver taget under fortræffelig musikalsk behandling; først i et nummer hvor sønderjyderne gruer over fremtiden for Gråsten Slot og savner Margrethe, og siden i en sand tour de force for den musicaluddannede Teit Samsø, der er The King himself i et forrygende Elvis Presley-medley som Kong Frederik.

Imod anden akts slutning sender dansk teaters fedeste sangstemme lige nu, Sara Gadborg, en svedigt swingende hyldest af sted til kokken Jesper Koch, der nærmest ene mand synes at have gjort Sønderborg mere attraktiv end Aabenraa… Hun er en uforlignelig sangerinde, der allerede i anden akts åbning giver The Queen of Soul, Aretha Franklin, kamp til stregen i et andet af revyens lækkert swingende musikalske numre, der handler om omskoling af DJØF’ere til kommunale servicefag og om at vise R.E.S.P.E.K.T. for servicesektoren.

Også Jesper Lundgaard får det til at swinge i en Midaldrende mands blues, og i ensemblenumrene er både Kasper Gattrup og revychef og instruktør Jeanne Boel fuldt ud musikalsk driftssikre i Pakulas fine, fine vokalharmonier. Jeanne Boel og Sara Gadborg er ganske yndige som to kvinder fra en tid, hvor chefen var vild. Men nu tør man ikke en skid – det er den nye tid! Det er lidt flabet at gå imod MeToo-strømmen på denne måde, men også forfriskende.

De nøjes dog ikke med at synge i Sønderborg, og det kan man så sidde og ærgre sig lidt over. For der er ikke meget kød på den satiriske pølsepind i denne revy, og teksterne er med meget enkelte undtagelser hverken rigtigt skarpe eller særligt sjove. Jeanne Boel er selv sprunget ud som monolog-forfatter, det slipper hun ikke specielt godt fra, og det er lidt sjovt at konstatere, at når revyens stifter, Leif Maibom, til sidst har leveret en vittighedsbaseret monolog om lovlig hash i Tyskland til Jesper Lundgaard, så fungerer den bare så meget bedre end de tre-fire andre vittighedsbaserede monologer, som hhv. Jeanne Boel, Kasper Gattrup og Jesper Lundgaard tidligere i revyen har forsøgt at skrive, helt uden den finesse Maibom kan lægge i grundlæggende det samme koncept.

Rasmus Krogsgaards stilfærdige duet om det kan betale sig at redde verden er en enkeltstående eftertænksom oase i revyens energiske jagen efter publikums latter. Man skal ikke være så bange for at publikum keder sig, for det gør det ikke hvis doseringen bare er rigtig og kvaliteten god nok.

I år er det så afgjort showet, der tager stikkene hjem fremfor revyen i Sønderborg. Showkvaliteten er nemlig i top, men vittighederne er så vandede, at der er brug for åbningsnummerets waders.

—-

”Sønderborg Sommer Revy Show 2024”.

Tekst og musik: Leif Maibom, Thomas Pakula, Frederik Karstrøm, Jesper Lundgaard, Kasper gattrup, Jacob Morild, Kristian Jensen, Lars Bisgaard/Rasmus Søndergaard, Jeanne Boel, Jens Krøyer, Søren Anker Madsen, Sven Busmann, Lukas Birch m.fl.

Instruktion & koreografi: Jeanne Boel. Scenograf: Klaus Kristensen. Kostumer: Mia Strøbech. Kapelmester: Thomas Pakula.

Medvirkende: Sara Gadborg, Jesper Lundgaard, Teit Samsø, Kasper Gattrup og Jeanne Boel.

Spiller på Sønderborg Strand Hotel til 13. juli.

Anmeldt 2. juni (premiere).

Foto: PR-foto

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her