Forside Anmeldelser 2023 NAKSKOV REVYEN 2023

NAKSKOV REVYEN 2023

543
0

Engagementet og energien overskygger kvaliteten i den anden udgave af den lollandske sommerrevy i Nakskov.

* * *

Sidste år fik Nakskov sin egen, professionelle sommerrevy med skuespilleren Thomas Findval Sølvskov som direktør, primus motor og medvirkende solist. Den klarede lige akkurat de svære økonomiske skær, og i år gælder det så den vanskelige 2’er, som man jo siger.

Jeg fik desværre ikke set revyen sidste år, men jeg forstår fra pålidelig kilde, at en hel del er opgraderet siden da. Først og fremmest er revyen rykket ind i byens fine, centrale Hotel Harmonien, hvor den helt nyrenoverede Store sal danner en både god og smuk ramme om revyen. Mange lokale har blandt andet trådt danseskoene på Frk. Marie Andresens danseskole i selvsamme sal, så det kalder minderne frem hos mangen en nakskovit.

Efter ønske fra publikum serveres der nu også mad inden forestillingen, og hotellets ambitiøse restaurant Surt & Sødt skal have stor ros for også at kunne lave en jævn favoritspise som Stegt flæsk, så god at englene synger. Gode friske sommerdesserter kan tilkøbes.

På scenen, der har en velfungerende scenografi med utallige døre som var det en teaterfarce, har Thomas Findval Sølvskov udvidet antallet af skuespillere til fire; ham selv, Dan Loffredo, Maja Muhlack og den fra den udødeligt populære tv-serie ”Badehotellet” kendte, Anne Bergfeld. Ligesom revyens kompetente multimusiker Jens Nørremølle træder til når det er nødvendigt i en enkelt sketch, og sågar med et sangnummer om at se net-porno, som han selv har skrevet.

Publikum i Nakskov har taget revyen til sig, og man har solgt mere end 60 procent af billetterne – flot i en vanskelig tid og for en nystartet revy – og derfor bliver der også revy i Nakskov næste år.

Til den tid må Findval Sølvskov meget gerne finde penge til en dygtig instruktør på fuld tid, med tæft for at læse og finde den gode revytekst. For på det punkt lader Nakskov Revyen stadig en del tilbage at ønske. Pudsige idéer i den crazy-gakkede afdeling er der nok af, men raffinementet mangler og så bliver det alt for ofte bare plat. Teksterne er for flertallets vedkommende skrevet af de medvirkende selv, og igen savner man en håndfast kritisk instruktør, der skærer til og finpudser. Troells Toya er anført som instruktør-konsulent i år, og den rolle bør udvides hvis Nakskov Revyen skal kunne tage det næste skridt op ad stigen.

På scenen slider de fire solister forbilledligt i det med energi og engagement. Maja Muhlack kan både synge, bevæge sig og være sjov – når det tvivlsomme materiale tillader det. Hun har to solonumre i den alvorligere genre, der begge har potentiale til mere end hvad det bliver. Alene Dan Loffredos fysiske fremtoning – den lille runde mand – skaber pudsige billeder overfor Thomas Findval Sølvskovs omvendt lange, ranglede fysiognomi.  Anne Bergfeld virker ikke helt tryg og på hjemmebane i revygenren, som også er frygtelig svær, hvis tekster og timing sender én i tovene, men hun er ganske morsom som ChatBot-ekspedient, og i et vittigt nummer om et fiktivt, noget sammenspist byråd, som måske ikke er så fjernt fra det i virkelighedens Nakskov.

Revyens bedste nummer handler om ægteparret, der er bange for alt i denne verden, og derfor lever i en isoleret boble med hinanden, indtil det også bliver for skræmmende. Teksten er af – Carl-Erik Sørensen, dansk revys nestor – hvilket er mere sigende end som så. Maja Muhlack og Thomas Findval Sølvskov leverer nummeret ganske glimrende.

Også finalenummeret – et hyldestpotpourri til Ulven Peter (Belli), som døde tidligere i år – er der godt gang i, så vi går ganske opløftede ned på gaden udenfor Harmonien med en fornemmelse af, at Nakskov Revyen bevæger sig med små, forsigtige skridt i den rigtige retning.

—-

Nakskov Revyen 2023.

Tekst & musik: Troells Toya, Jens Nørremølle, Thomas Findval Sølvskov, Leif Maibom, Maja Muhlack, Carl-Erik Sørensen, James Price, Lukas Birch, Thomas Pakula, Jan Nielsen, Esben Thaysen Nissen, Steen Svanholm, Ib Christoffersen, Peter Belli m.m. fl.

Instruktør-konsulent: Troells Toya. Scenograf og lysdesign. Sebastian Just. Kostumier: Susanne Rasmussen. Koreograf: Tara Toya.

Medvirkende: Maja Muhlack, Anne Bergfeld, Dan Loffredo og Jens Nørremølle (kapelmester).

Producent: Thomas Findval Sølvskov.

Spiller på Hotel Harmonien i Nakskov til 26. august.

Anmeldt 10. august

PR-foto.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her