Forside Anmeldelser 2023 REVYPERLER – NU MED SKYSOVS

REVYPERLER – NU MED SKYSOVS

715
0

Trods lynudskiftning på scenen, er årets Revyperler i Rødvig en vellykket og underholdende revy.

* * * *

Intet er så skidt at det ikke er godt for noget.

Da Revyperler-revyen i Rødvig havde premiere sidste fredag (9. juni) var det med den mangeårige kunstneriske leder, Max Hansen, ved roret og på scenen sammen med veteranerne Anne Karin Broberg og Flemming Jensen og den unge, revydebuterende Fie Alberte Damsgaard-Lauritsen. Men da revyen i denne uge skulle spille igen torsdag, fredag, lørdag var han ude. Årsagen er ikke vedkommende i en anmeldelse, men i hans sted er unge Lukas Birch sprunget ind med timers varsel og har erstattet den erfarne revymand.

Det er i sig selv en ærefrygtindgydende præstation. Så meget desto mere imponerende er det, at man ikke på noget tidspunkt fredag aften, hvor jeg overværede revyen, kunne mærke, at Lukas ikke havde været med fra starten af prøveforløbet. Ok, han har et nummer som gammel 68’er hippie på plejehjem, som han måske ikke ligefrem er typecastet til, men ellers glider han fuldstændig ubesværet ind i samarbejdet og bidrager med en vis friskhed til revyen, som måske lidt overraskende (på den positive måde), viser sig slet ikke at bære præg af den tummel, der har foregået bag kulisserne. Flot.

Årets Revyperler, der har fået undertitlen ’nu med skysovs’ – en reference til den af de fire menu-valgmuligheder med kalvefilet, publikum har inden forestillingen, og som er både velsmagende og rigelig – er en letløbende, smidig og særdeles underholdende revy.

Det oprindelige koncept med at benytte gamle numre – revyperler – er delvist fraveget. I stedet tager revyen flere afsæt i gamle numre, men med helt nye og opdaterede tekster. Man kan således opleve Anne Karin Broberg som Jacobsens nu tudsegamle erobring, der 67 år efter det fatale møde med den charmerende charlatan deltager i hans begravelse sammen med deres nu pensionerede søn, og opdager at hun ikke var den eneste han bedrog.

Og Fie Alberte Damsgaard-Lauritsen optræder som den moderne kvinde, der har fået el-bil, og mindes de glade dage før vi fik el-bil. De to nye tekster er af hhv. Rasmus Krogsgaard og Vase & Fuglsang, og er begge gode udtryk for at tidens bedste revyforfattere sagtens kan hvile på skuldrene af fortidens mestre uden at miste deres egenart.

Ellers er det Flemming Jensen og Lukas Birch, der har været de flittigste forfattere med en buket af viser, sketches og monologer, de sidste afleveret med lun finurlighed af Flemming Jensen som bl.a. over anstrengt bedstefar. På den ene side er Revyperler en gammeldags revy, der hylder traditionen fremfor at forny den, men på den anden side, peger den også fremad. Fie Alberte Damsgaard-Lauritsen og Anne Karin Brobergs smægtende pop-duet ”Hør på mig” bliver således et topaktuelt feministisk statement, og når Damsgaard-Lauritsen som nyvalgt politiker bliver oplært i en politikers ædleste kunst – at snakke udenom og sige ingenting – af Flemming Jensens snu spindoktor, så er det satire i trit med tiden.

Emner som St. Bededag, Irma, krænkelser og samtykke til sex, bliver også rundet undervejs i den kvikt afviklede og meget underholdende revy. Og en del af æren for, at forestillingen er blevet så vellykket som den er, skal vel tilskrives den nu på scenen fraværende Max Hansen, der som kunstnerisk leder har set rigtigt med valget af skuespillere, og som instruktør har haft en heldig hånd med valg af numre og rækkefølgen af dem. Musikalsk er forestillingen nydeligt styret af Jan Overgaard og hans medlevende trio, og det er glædeligt at opleve at talentfuld ungdom i samspil med rutineret pondus, gnidningsfrit resulterer i en revyforestilling, som alle involverede kan være stolte af, og som kompromisløst underholder sit publikum.

—-

”Revyperler – nu med skysovs”. Tekst og musik: Jan Overgaard, Flemming Jensen, Irving Berlin, Cille Kamhus, Lukas Birch, Thomas Pakula, Rasmus Krogsgaard, Aage Stentoft, Sven Gyldmark, Dave Lee, Vase & Fuglsang, Bifrost/Tom Lundén, Bjarne Cæsar Rasmussen, Juan Carlos Calderón, Harry Woods, Frederic Loewe, Elton John, Morten Wedendahl, Gershon Kingsley, Epe, P. Sørensen, Amdi Riis m.fl.

Instruktion: Max Hansen. Instruktørkonsulent: Lukas Birch. Scenografi: Morten Jørgensen. Koreografi: Tanja Foss Jojo og Fie Alberte Damsgaard-Lauritsen. Kapelmester: Jan Overgaard.

Medvirkende: Anne Karin Broberg, Fie Alberte Damsgaard-Lauritsen, Lukas Birch og Flemming Jensen.

Spiller på Harmonien i Rødvig til 29. juli.

Anmeldt 16. juni

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her