Forside Anmeldelser 2023 AMAGER REVYEN – ÆRLIGT TALT!

AMAGER REVYEN – ÆRLIGT TALT!

663
0

Med fjerde udgave af Amager Revyen på Teater Play synes missionen om give øen en seværdig og satirisk revy for alvor at lykkes.

* * * *

Sikke en aften!

Når man ikke kan finde ud af at kigge på sine billetter og derfor misser en lørdagspremiere, så må man tage turen til Strandlodsvej på Amager en tirsdag aften, hvor en udsolgt sal af medlemmer af Sønderbro Folkelige Forening, mange iklædt sjove hatte – og formanden med det fineste høje hat –  tilsat en håndfuld gymnasieelever, der falder fuldkommen uden for i det ellers meget modne selskab – skaber en særdeles hyggelig ramme om Amager Revyen på Teater Play.

Inden forestillingen advarer skuespillerne os om, at de ’bøvler’ med lyset, så de må gennemføre forestillingen i ’grundlys’. Under åbningen slår lysbordet helt fra, og så står de der i halvmørke, og må lige holde et øjebliks pause. Amager Revyens meddirektør, skuespiller og teaterchef på spillestedet, Teater Play, har heldigvis også talenter med en skruetrækker, for efter 15 minutters febrilsk aktivitet, funger lysbordet igen. Uden effektlys, ganske vist, men dog med nok lys til at revyen kan gennemføres.

Og godt for det. For årets Amager Revyen, med undertitlen ’ærligt talt!’ er både værd at kigge på og lytte til.

Den bøvlede indledning slår ikke skuespillerholdet ud af kurs, men det skaber en herlig fællesskabsfølelse i salen, og det er næsten synd, at ikke alle får denne unikke oplevelse med. Sådan er teater. Uforudsigeligt.

Det er fjerde år at ildsjælen med det store revyhjerte, Dorte Munksgaard, og hendes to meddirektører, Mille Berg og Anders Anderskov, spiller deres revy her. Jeg så den i 2021, og var bestemt ikke begejstret, men der er sandelig kommet andre boller på suppen.

Trioen har allieret sig med de to unge, revydebuterende skuespillere Frida Sigurth og Andreas Forné, og de bidrager positivt med noget ungdommelig energi, der helt klart klæder forestillingen. De er for eksempel rigtigt morsomme som børne tv-dukkerne Lotte og Anna, der er blevet så woke, at Anna nu kalder sig Allan, og de laver ikke længere ’tv for dig’, men ’tv for alle’. Til stor forvirring for værten Kirsten – vi kalder dig Karsten – spillet af Dorte Munksgaard. Det er revyens bedste og mest helstøbte revynummer, og er skrevet af revyens instruktør Mikkel Reenberg, som også står bag tre små sjove shorties om danske folkefester, der fuser ud.

Teksterne er alle på nær én skrevet af holdet selv og ’nye’, mig ukendte, forfattere, og både når det kommer til originale ideer og reelt indhold, er der meget at komme efter. Revyen er sjov, den glemmer ikke sin lokalkolorit og den har både nationalt og globalt udsyn. Frida Sigurth synger således om klimaforandringer med ung eftertænksomhed og bekymring i ”Jordens Requiem”, og hele holdet er kække på den foruroligende måde, når de reagerer på verdens ondskab ved blot at kigge væk og bevare den danske hygge.

Anders Anderskov er meget morsom som regeringens glatte image-konsulent, der får utilfredse offentlige ansatte til at synge med på en reklame med omkvædet ’gør det for Danmark, ikke for dig’, og han tager kegler om lokal turistguide, der fører gæsterne med rundt til (lorte)øens lyksaligheder såsom ’Turban Planen’ og det hippe Islands Brygge.

Mille Berg er vældig sjov, når hun malerisk beskriver kvindelig overgangsalder, og som godt  opdullet Amar’ pige, der sammen med veninden, Munksgaard, ikke finder sig i hvad-som-helst fra en mand.

Revyen kaster sig ud i en enkelt  parodi, når Frida Sigurth agerer Inger Støjberg i en Askepot-historie, hvor hun smider fodlænken og bliver ’vallets’ dronning med hjælp fra sine to spin-rotter, der orkestrerer det store, folkelige ekkokammer. En fin og anderledes vinkel på et noget gennemtygget revy-emne. Teksten er af Benny Bang Jensen, der også har skrevet det meget vittige nummer om insekterne på Amager Fælled, hvor der bag alle de dumme onkel-vittigheder ligger en del skjulte sandheder om integration, mangfoldighed og biodiversitet.

Jo vist, der er meget at glædes over i årets Amager Revy, selvom ikke alle numre og især ikke alle toner sidder lige i skabet. Morten Østergaard har ellers komponeret fine melodier og spiller dem glimrende med lidt elektronisk assistance fra en diskret plads i siden. Mikkel Reenbergs instruktion giver revyen et godt flow og friskt tempo, og der spilles med en livgivende energi og dybfølt entusiasme, alt aftenens indledende bøvl til trods.

Man drømmer om at Amager Revyen skal være en fast institution på øen. Med årets revy tager man et kvantespring i den rigtige retning.

—-

”Amager Revyen – Ærligt talt!”. Tekst og musik: Mikkel Reenberg, Morten Østergaard, Mille Berg, Dorte Munksgaard, Frida Sigurth, Anders Anderskov, Josephine Nørring, Lars Udengaard, Benny Bang Jensen, Isabel Arnold & Christopher Fabritius, Benny Andersen m.fl.

Instruktion: Mikkel Reenberg. Scenografi: Mille Berg, Gustav Sigurth, Mikkel Reenberg, Kostumeplan: Mikkel Reenberg, Dorte Munksgaard. Kapelmester og musikalsk tracks: Morten Østergaard.

Medvirkende: Mille Berg, Dorte Munksgaard, Frida Sigurth, Anders Anderskov og Andreas Forné.

Spiller på Teater Play på Amager til 29. april.

Anmeldt 21. marts.

Foto: Mikkel Reenberg

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her