Forside Anmeldelser 2022 VINTERSILHUETTER

VINTERSILHUETTER

308
0

Poetiske og musikalske eventyr på det skønne Riddersalen.

* * * *

Det er tredje gang, at Riddersalen på Frederiksberg – et af de skønneste og mest stemningsfulde teatre i Danmark – har juleforestillingen “Vintersilhuetter” på plakaten.

Den blev skabt i vinteren 2020 med manuskript af Anna Panduro frit efter H.C. Andersens perlerad af eventyr, og i Mikala Bjarnov Lages instruktion. Sidste vinter blev den genopsat, og det blev Mikala Bjarnof Lages sidste teateropgave, da hun døde i december.

Her knapt et år efter, er det blevet Solveig Weinkouffs opgave at geninstruere den timelange forestilling, der forener H.C. Andersens eventyr med en stribe vinterrelaterede salmer og en sfærisk nutidshistorie, hvor de medvirkende spiller sig selv, der opfører forestillingen. Et meta-lag som jeg har lidt svært ved at tro, at den primære målgruppe, børnene, til fulde forstår.

Men hyggeligt er det når Lisbeth Gajhede regerer lidt rundt med Erik Olsen og musikeren Hans Find Møller, så hun kan få de bedste vilkår for sin eventyroplæsning – fra den store stol, forstås!

Karoline Munksnæs kommer ligesom ind i eventyret udefra, med sin guitar, og transformerer sig om til ‘den lille pige med svovlstikkerne’.

Den overordnede pointe er at vi skal påskønne vinteren, trods dens mørke, for uden den ville vi slet ikke på samme måde kunne glædes over forårets komme og lyset, der bryder frem.

Scenografien består af små, poetiske papirklip, der flimrer på bagtæppet og vi møder søde karakter som det længselsfulde grantræ og den forelskede snemand fra eventyrets skatkiste.

Forestillingen er meget poetisk, smukt sunget og sødt spillet. Og meget musikalsk. Men, det skal indrømmes, at det også er en lille smule kedeligt i perioder. Jeg ser ikke så ofte teater, der henvender sig primært til børn, så måske undervurderer jeg publikumsmålgruppen, men på en eller anden måde fremstår “Vintersilhuetter” som en ‘voksenforestilling’, der er skaleret ned i børnehøjde.

Der spilles på institutionsvenlige tidspunkter kl. 10 og 12, og familievenlige tidspunkter kl. 12 og 14 i weekender. Meget passende som en lille stilfærdig oase midt i juletravlheden.

—- 

“Vintersilhuetter” af Anna Panduro efrit efter H.C. Andersen.

Instruktion: Solveig Weinkouff efter Mikala Bjarnov Lages originalopsætning. Scenografi: Laurids B. Poulsen, Pille Behrendt og Sigurd Dissing. Dukker: Sigurd Dissing. Kostumer: Pille Behrendt.

Medvirkende: Lisbeth Gajhede, Karoline Munksnæs, Erik Olsen og Hans Find Møller (musiker).

Spiller på Riddersalen til 18. december.

Anmeldt 17. november (re-premiere).

Forestillingsfoto: Dennis Westerberg

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her