Forside Anmeldelser 2022 NYKØBING FALSTER REVYEN

NYKØBING FALSTER REVYEN

358
0

Nykøbing Falster Revyens 110-års jubilæumsrevy er pragtfuld underholdning i det store format. Anmeldelsen bringes i samarbejde med Ekstra Bladet.

* * * * *

Troels Malling er en plaget mand. Siddende på en taburet og med underspillet tristesse fortæller han om senfølgerne efter en særlig slem corona. Han er ude på hypokondriens afsindigste overdrev uden at fortrække en mine i sit martrede ansigt. Nummeret lyder ikke af meget, men det er det morsomste revynummer endnu denne sommer, og det er Nykøbing Falster Revyens komiske højdepunkt.

Nummeret – eller numrene, for han kommer igen i anden akt – er et godt eksempel på, hvad Nykøbing Falster Revyen kan, og hvad der lykkes særligt godt i år. Den veksler mellem det eftertænksomme, det rene gakkeri og det helt store showudtræk. Morsomt, elegant, musikalsk og helt igennem underholdende. Der er satirisk brod, men den stikker ikke så dybt at det generer nogen. Revyens instruktør, Rasmus Krogsgaard, der også er én af revyens fem stjerne-veloplagte solister, har haft så meget godt stof at arbejde med, at revyens eneste lille svaghed er at den er lidt for lang, at nogle numre bliver trukket lidt for langt ud.

Et perlende shownummer med den kække og charmerende revydebutant Kristine Yde og den 74-årige revyveteran Bente Eskesen, der viser at Eskesen stadig både kan synge og danse røven ud af bukserne på en scene, er således lidt for langt. Og når Gordon Kennedy med perfekt præcision parodierer bl.a. Jørgen Leth, Finn Nørbygaard og Søren Ryge, er det både morsomt og dygtigt, men man sidder med følelsen af at det er mindst otte år siden de var aktuelle. Det samme gælder den ti minutter lange, lækre musikalske finalehyldest til ABBA, der minder lovlig meget om slutnummeret i ”Mamma Mia”.

Højdepunkterne er dog klart i overtal. En musikalsk trio om ministerrokader mixer frydefuldt show og satire, og man hylder eftertænksomheden i Rasmus Krogsgaards ”Mail til Putin”, en velskrevet opdateret parafrase over Osvald Helmuths ”Brev til Bulganin”. Bente Eskesen er først afdæmpet alvorsfuld i en stærk vise om unges udfordringer med psykiske lidelser, for umiddelbart efter at fjolle lifligt med falsterske breaking news sammen med resten af holdet som folkedansere. Begge de to vidt forskellige numre er skrevet af Vase & Fuglsang. Sikke en variation. Det er dansk revy når det er bedst.

Et nummer om identitetstyveri er ren teknisk virtuositet, og holdets parodier på de danske og engelske kongelige er kostelige. Kristine Yde kan med fordel skrue lidt ned for blusset i sit nummer om ægtemanden, der har fået gasgrill, men glider i øvrigt fornemt ind på holdet af rutinerede revyfolk.

Musikalsk er det svært at forestille sig en mere elegant og swingende revy. Revydirektør Mickey Pless og hans musikere leverer vidunderlig vellyd, og selv brillerer han sammen med Rasmus Krogsgaard på firehændigt klaver. Revyen er en fryd for ører og øjne. Flot pakket ind og en gennemført velsmurt underholdningsmaskine.

Revyen i Nykøbing Falster fejrer 110-års jubilæum, og hylder både fortiden og nutiden i et show, der siden Mickey Pless trådte til som direktør, hele tiden synes at blive bedre og mere moderne. Man anerkender og respekterer traditionerne, men revyen bevæger sig fremad og i takt med tiden. På den måde vil revytraditionen kunne overleve langt ud i fremtiden.

Nykøbing Falster Revyen.

Tekst og musik af: Rasmus Krogsgaard, Mickey Pless, Rasmus Søndergaard/Lars Bisgaard, Sune Æbelø, Søren Anker Madsen/Jan Svarrer, Birthe Jønsson, Troels Malling, Leif Maibom, Vase & Fuglsang, Bobby Darin, Gordon Kennedy, Bjarne Lisby og Ulvaeus & Andersson m.fl.

Instruktion: Rasmus Krogsgaard. Scenografi: Niels Secher. Koreografi: Katrine Bonde. Kostumer: Henrik Børgesen. Kapelmester: Mickey Pless.

Medvirkende: Bente Eskesen, Kristine Yde, Troels Malling, Gordon Kennedy og Rasmus Krogsgaard.

Spiller på Nykøbing Falster Teater til 20. august.

Anmeldt 9. juni (premiere)

Foto: Rune Buch, Yellows

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her