Forside Anmeldelser 2022 SVENDBORG SOMMERREVY ROTTEFÆLDEN

SVENDBORG SOMMERREVY ROTTEFÆLDEN

439
0

Der er kommet nye ejere af Rottefælde-revyen, men det er go’e gamle Jan Schou, der er oplevelsen. Anmeldelsen bringes i samarbejde med Ekstra Bladet.

* * * *

Jan Schou er sjov. Den fynske revylegende fejres for både 50 år på scenen og 70 år i livet i Rottefælde revyen, der har skiftet navn til Svendborg Sommerrevy og er flyttet ind på byens smukke teater. Og han takker for hyldesten ved at være revyens absolutte midtpunkt og egentlige attraktion.

Han er forrygende som Dronningen, der fyrer vandede vitser af i kaskader. Han er helt dyb og eftertænksom i en velskrevet parafrase over den gamle Osvald Helmuth-klassiker ”Brev til Bulganin”, her med en opfordring til Putin om at komme til Svendborg og forhandle fred i en tid hvor klimaet bliver varmere, men verden bliver koldere. Han er også helt uforlignelig som den kiksede fællessangs-frikadelle Henning, der ikke helt har publikum i sin hule hånd. Det har til gengæld Jan Schou.

Omkring ham leverer Anne Herdorf og det nye ejerpar af revyen, Christine Astrid og Mikkel Schrøder en solid omgang revyunderholdning.

Anne Herdorf med folkelig charme som bl.a. fluen på væggen og overgangsalderramt kvinde. Christine Astrid som erotisk forfatter og Mikkel Schrøder som oplæser af nyheder i moderne emoji-sprog.

Ejerskiftet har ikke betydet et mærkbart stilskifte i den gamle revy, der sætter det kontante grin højere end den begavede tekst. Det er en kvik og effektiv underholdningsmaskine, der buldrer derudad, når et (alt for) langt parodi-potpourri over fire årtiers populærmusik åbner anden akt, og lidt for mange numre synes man at have set før. Ét af dem ”Små mennesker”, fremført med overlegen musikalitet af Mikkel Schrøder og orkestret, stammer faktisk fra en Rottefælde-revy i 1986, men har fået ny aktualitet med Putins fremfærd.

Ejerskiftet, og de medvirkende selv, fylder meget i årets revy, så Svendborg Sommerrevy Rottefælden løber ikke tør for ananas i egen juice i denne sæson. Det smerter lidt, at det gamle Rottefælde-teater nu er blevet for småt, men revyen har fået gode og charmerende rammer på byens centrale teater, hvor der er tekniske muligheder for at lave et flot show. Mikkel Schrøder og Christine Astrid er dygtige folk som man har tillid til kan føre traditionen videre, og årets revy holder i hvert fald traditionerne i hævd. Der er ingen revolutioner i denne omgang. Stampublikummet har intet at frygte. Og netop derfor må man håbe at direktørparret er på udkig efter en eliksir, der kan give Jan Schou evigt liv.

Svendborg Sommerrevy Rottefælden.

Tekst og musik: Mikkel Schrøder, Jens Krøyer, Kasper Gattrup, Anne Herdorf, Jan Schou, Randy Newman, Niels Jørgen Steen, Peter Oliver Hansen, Carl-Erik Sørensen, Christine Astrid, Leif Maibom, Kenneth Sichlau, Kim Hammelsvang og Vase & Fuglsang.

Instruktion: Carsten Friis. Scenografi: Rikke Juellund. Koreografi: Christine Astrid. Kostumer: Lasse Spangenberg. Tegner: Allan Buch.

Medvirkende: Anne Herdorf, Jan Schou, Christine Astrid og Mikkel Schrøder. Kapelmester: Jens Krøyer, Guy Moscoso og Ole Caspersen.

Producent: Mikkel Schrøder.

Spiller på Svendborg Teater til 13. august.

 Anmeldt 2. juni (premiere)

Foto: Rune Buch

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her