Forside Anmeldelser 2022 JYTTE FRA MARKETING ER DESVÆRRE GÅET FOR I DAG

JYTTE FRA MARKETING ER DESVÆRRE GÅET FOR I DAG

391
0

Dramatisering af meget omtalt bog om adfærdsdesign bliver til et underholdende revyagtigt show på Nørrebro Teater.

* * * *

Der er dømt fuld plade i Bullshit Bingo på Nørrebro Teater, hvor det fyger med floskler og buzzwords fra modern corporate design, som det jo hedder nu om dage.

Forestillingen med den lange titel “Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag” er en dramatisering af Morten Münsters fagbog for virksomhedsledere af samme navn, der har solgt over 25.000 eksemplarer og bl.a. er oversat til engelsk. Anastasia Nørlund har både bearbejdet og instrueret, og skrevet forestillingens sangtekster sammen med komponisten Markus Artved, og uden at der er kommet stor dramatik ud af det, så er resultatet blevet en særdeles underholdende, men noget ujævn revyagtig forestilling.

Nørrebro Teater har de senere år fået en solidt kunstnerisk DNA (for nu at følge forestillingens sproglige spor), hvor man fusionerer alvor og komedie, og implementerer satiren i den mere seriøse scenekunst. Teatret har på den måde fået skabt sin egen identitet, som arbejder i synergi med det omkringliggende samfund uden for teatrets fire vægge.

You need to know the ‘why’ messer Magnus Haugaards kække coach undervejs, og en anden ekstern konsulent med bullshit-faktor, gestaltet af Gustav Dyekjær Giese, indleder forestillingen ved at bage en hel virksomheds forretningsmæssige grundlag ned til en sprød croissant, serveret til ‘kick-off på Kolding Comwell’ .

Hvorfor “Jytte fra Marketing…” egentlig skal dramatiseres til scenen kan man spørge sig selv, og dramatiseringen har vel reelt nogenlunde samme næringsværdi som en croissant, men det ændrer altså ikke ved, at det faktisk er blevet en ganske sjov forestilling. 

Vi præsenteres i fragmentariske scener, i nogle tilfælde nærmest revynumre, for et letgenkendeligt persongalleri, som udover de nævnte coaches og konsulenter, bl.a. tæller en konfliktsky direktør, en piccolo, som synes kopireret direkte fra Franquins berømte Vakse Viggo, og naturligvis Jytte fra Marketing, der i hemmelighed er forelsket i Bjarne fra … ja, hvor er det nu han sidder, bortset fra i kantinen, hvor man har iværksat ‘grøn mandag’, mest fordi ingen af medarbejdere svarede på den rundsendte mail om man stadig ønskede ‘kød på menuen om mandagen’.

Der er velkendte scenerier som køen ved high tech printeren, der naturligvis er gået i udu, og et zoom-møde, der forstyrres af såvel en dårlig internetforbindelse som en flabet hundehvalp. Og vi kommer selvfølgelig også med til en våd julefrokost og får et glimt af #MeToo når en – kvindelig – ledertype bliver lige lovlig kælen overfor piccoloen.

På mange måder er det altsammen meget forudsigeligt, og et par små mimiske scener forekommer overflødige trods deres pudsighed, men trods den umiddelbare mangel på en samlende struktur glider forestillingen ned. Sangene er ganske sjovt skrevet til catchy musik, og skuespillerne fungerer upåklageligt i de skiftende roller og arketyper.

Holdet består af Lila Nobel, Troels Lyby, Karoline Brygmann, Gustav Dyekjær Giese og Magnus Haugaard, der suppleres af teatrets folkekor, som skaber lidt ekstra fylde på scenen og i lyduniverset. 

Bogen “Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag” har fået en opfølger, der hedder “Jytte vender tilbage”, men den behøver de nu ikke også omskabe til teater. 

“Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag” af Anastasia Nørlund baseret på Morten Münsters bog af samme navn.

Bearbejdelse og instruktion: Anastasia Nørlund. Musik: Markus Artved. Sangtekster: Markus Artved og Anastasia Nørlund. Scenografi: Julian Toldam Juhlin. Koreografi: Christel Stjernebjerg/Amalie Stitz.

Medvirkende: Karoline Brygmann, Lila Nobel, Troels Lyby, Gustav Dyekjær Giese og Magnus Haugaard samt medlemmer af Nørrebro Teaters Folkekor. Solist: Carsten Konow.

Spiller på Nørrebro Teater til 27. april.

Anmeldt 1. marts.

Forestillingsfoto: Büro Jantzen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her