Forside Anmeldelser 2021 SØNDERBORG SOMMER REVY SHOW

SØNDERBORG SOMMER REVY SHOW

357
0

Ordet ’show’ har sneget sig ind i Sønderborg Sommer Revy-navnet, og årets revy er bestemt også et velfungerende show med musikalitet og gode grin.

* * * *

Det er nye tider i Sønderborgs sommerrevy, hvor Jeanne Boel og Klaus Kristensen for første gang står for revyen helt uden at Mr. Sønderborg, Leif Maibom, er involveret. Han er dog stadig den flittigste tekstleverandør, men også her i langt mindre grad end tidligere.

Den største nyskabelse er, at der har sneget sig et ’show’ ind i navnet, for revyen følger fint op på stedets årelange tradition for en blanding af pjank, parodier, sang og satire. Det er en god, gammeldags lagkage af en revy, som Thomas Pakulas velspillende trio og de fem meget musikalske solister i fællesskab gør til et flot revyshow.

Der er kun få decideret dårlige numre, men man savner måske også i en vis grad et par rigtige topnumre. De bedste indslag er Lone Rødbroe som midaldrende socialdemokratiske kvinde, der har et stort traume – hun er aldrig blevet krænket. Ikke så meget som et øreslik fra Frank Jensen er det blevet til. Samme Rødbroe er også rigmandskvinden, der ejer landets sidste mink(pels) – begge numre skrevet af Leif Maibom, hvem ellers – og så er der et ret vanvittigt nummer, hvor middelalderens svar på Men in Black, Gutter i Kutter, er demonstrerende pest-fornægtere.

Jesper Lundgaard viser sine evner som sanger som ærkedansk, 100-års jubilerende pølsemand, men han kan også være morsom; Blandt andet som iskøber, der nærmest ikke kan sige navnet på en is, uden at det kan opfattes krænkende eller sexistisk. Carsten Svendsens talent bliver desværre ikke fuldt ud udnyttet. Han laver en præcis Philip Faber-parodi, og er stjernedygtig i et nummer om dårlig bredbåndsforbindelse, hvor han springer mellem fire forskellige karakterer og så kan han også synge, men der må være potentiale til mere.

Jeff Schjerlund er musical- og showmand til fingerspidserne og relativt ny i revyfaget. Han gør fyldest i et hyldestnummer til 1980’erne. Til gengæld er han ikke nogen god parodist, så både som den lokale kendiskok, Jesper Kock, og som statsministeren står han svagere i billedet.

Revyboss Jeanne Boel leverer en fin Ulla Terkildsen – der naturligvis allerede var på TV2 i Middelalderen – og er en effektiv showdame sammen med Schjerlund i 80’er nummeret, men hun skal ikke klandres for at give sig selv revyens bedste numre. Til gengæld har hun som instruktør en god sans for at skabe en revy, der har et godt tempo og flow. Et show, der glider smidigt og elegant over scenen, og trods sine mangler bestemt er underholdende.

Indpakning og underholdningsværdi opvejer langt hen ad vejen et broget tekst niveau og Sønderborg Sommer Revy Show vil næppe skuffe det publikum, der går efter et godt grin og masser af god musik.

”Sønderborg Sommer Revy Show – Zoomer Revy 2021”.

Tekst og musik af: Lars Bisgaard, Rasmus Søndergaard, Rasmus Krogsgaard, Thomas Pakula, Leif Maibom, Søren Anker Madsen, Peter Oliver Hansen, Josephine Nørring, Søren Vandkær, Kristian Jensen, Svarrer/Vase & Fuglsang, Aagaard & Jantzen, Jeanne Boel, Jens Krøyer, Jesper Lundgaard og div. Kunstnere.

Instruktion: Jeanne Boel. Scenografi: Klaus Kristensen. Koreografi: Jeff Schjerlund & Jeanne Boel. Kapelmester: Thomas Pakula.

Medvirkende: Lone Rødbroe, Jeanne Boel, Jeff Schjerlund, Carsten Svendsen, Jesper Lundgaard.

Spiller på Hotel Sønderborg Strand til 24. juli.

Anmeldt 29. maj (premiere).

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her