Forside Anmeldelser 2020 REVY PÅ AFSTAND

REVY PÅ AFSTAND

287
0

Holdet bag sommerens aflyste Cirkusrevy har i stedet været i studiet og lavet en serie korte tv-revyer, som lige nu vises på DR og dr.dk. Noget tyder på, at vi er gået glip af noget rigtigt sjovt denne forsømte sommer.

DER GIVES STJERNER NÅR ALLE AFSNIT ER VIST

Det er gået noget under radaren, at DR har samlet det hold, der skulle have lavet sommerens aflyste Cirkusrevy, og i stedet for har sendt dem i studiet og på location og lavet en lille serie tv-revyer under titlen ”Revy på afstand”.

Første afsnit blev sendt 3. juli, men jeg opdagede det altså først forleden dag og derfor denne lidt sene anbefaling – en samlet anmeldelse følger senere.

Hvert afsnit af tv-revyen varer 20 minutter, og hvor man i nogle numre tydeligt kan se tegningen af hvad årets Cirkusrevy ville have indeholdt – bl.a. en vældig fin og veldrejet parodi på hele Danmarks fællessanger Philip Faber, godt ramt af Carsten Svendsen, og Ulf Pilgaard i glansparodien som Dronning Margrethe, så er andre af tv-revyens numre glimrende tilrettet mediet a la de tv-satireprogrammer fra fordums tid – ”Uha Uha”, ”Hov Hov” og så videre – som Ulf Pilgaard selvironisk refererer til i intronummeret.

Mille Lehfeldt er den åh-så-omsorgsfulde mor, der helt glemmer barnet under en sms-korrespondance med veninden, og sammen med Carsten Svendsen sætter hun parforholdet i sommerhuset på en munter prøve.

Det er også Mille Lehfeldt, som dirrende af indignation anklager en uforstående Ulf Pilgaards for krænkende mansplaining overfor en ikke mindre uforstående Lisbet Dahl.

Vi får dansk revys grand old couple, Lisbet og Ulf, som ældre ægtepar, der søger sex med yngre modeller til fælles glæde og tilfredsstillelse, og Niels Ellegaard som velmenende kollega, som har inviteret kollegaen Achmed på spilleaften, men har svært ved at finde et spil, der ikke krænker nogen.

Ud fra de veloplagte 20 minutter kan vi hurtigt konkludere, at corona og krænkelser ville have været revyernes yndlingsemner denne forsømte revysommer.

Det meste lykkes godt, kun to videodagbøger fra guldbrudeparrets krydstogtsrejse i isolation, synes at være lige et nummer for fjollede.

Andet afsnit sendes I AFTEN kl. 21.28 på DR1 – lige efter TV-Avisen og vejret. Det og de kommende afsnit vil jeg anmelde samlet, så opfat dette som en anbefaling og en opfordring til at få et lille skud revysatire på tv, når vi nu ikke kan sidde sammen ude i Revydanmark.

”Revy på afstand”. Tekst og musik af: Vase & Fuglsang, Jacob Riising, James og Adam Price, Jesper Juhl, Lars Bisgaard, Lars Le Dous og Jan Svarrer.

Instruktion: Charlotte Sachs Bostrup.

Medvirkende: Lisbet Dahl, Mille Lehfeldt, Ulf Pilgaard, Niels Ellegaard og Carsten Svendsen.

Der sendes et nyt afsnit i aften (10. juli) og de følgende fem fredage. Afsnittene kan streames på dr.dk.

Foto: DR.dk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her