Forside Anmeldelser 2020 MENSTRUP REVYEN – REN REVY

MENSTRUP REVYEN – REN REVY

304
0

Hyggelig krorevy i coronaens skygge med et par gedigne højdepunkter.

* * * * 

Sommerrevyer har været sjældne som ynglende storke i år, men på Menstrup Kro ved Næstved har man valgt at gennemføre årets revy med alle tænkelige forholdsregler for at undgå smittespredning.

Revyen havde premiere sidste fredag, og jeg så den i aftes, få timer efter at statsministeren endnu en gang havde manet til forsigtighed og udstukket nye retningslinjer. Fra i dag skal restauranter og barer lukke kl. 22 – og det er et problem i serveringsteatret på den sjællandske kro. Her slutter revyen nemlig først kl. 22.45. Aftenens forestilling må aflyses for at give kromutter Lene Ulriksen og revyens kunstneriske leder Jesper Søgaard mulighed for at ændre tidsplaner – gæsterne skal fremover komme tidligere og revyen skal tidligere i gang, så alle kan være ude af salen i rette tid. Det er bestemt ikke nemt at være hverken restauratør eller kunstner i disse for vort land så trængte tider.

Hvis Jesper Søgaard, der selv er på scenen sammen med revyveteranerne Ann Hjort og Thomas Mørk, og de to unge Mette Ladekarl og Jens Hauvgaard Jepsen, i samråd med revyens instruktør Nikolaj Tarp skal fjerne et par numre for at få tidsskemaet til at passe, så vil det ikke gøre så meget, for dels er der mange numre, 27 plus det løse, dels er der et par stykker, man næppe vil savne. Men årets Menstrup Revy byder også på en lille håndfuld gedigne højdepunkter, der sammen med det dygtige skuespillerhold og det velspillende orkester, bidrager til at revyen som helhed en lun og hyggelig sensommerfornøjelse.

Det første højdepunkt er overraskende. Det er ikke en fornærmelse at kalde revypublikummet i Menstrup for ‘modent’, så når revyens ouverture er et rungende rock’n roll guitarsolo-medley fra guitaristen Peter Ravn, kan det ellers nok være at vi bliver sparket igang. En herligt utraditionel måde at åbne en sommerrevy på. 

Jesper Søgaard byder velkommen og fortæller at alle på scenen er positive, og bliver naturligvis korrekset af Thomas Mørks Kjeld Petersen-koleriske ‘Nej, nej…vi er NEGATIVE.’ og så synger holdet ellers om en ren revy, renset for krænkelser og med en miljørigtig tone.

Det viser ikke at være helt løgn. Der er flere numre om klima og miljø, bl.a. dukker Greta Thunberg op, og hele holdet optræder som popsangere med en overfladisk miljø-støttehymne, som de ikke fatter en brik af, sjovt og anderledes tænkt.

Jesper Søgaard leverer fint visen om livsnyderen, der ‘jo skal ha’ det lidt godt’ med rigelige mængder af kød og våde varer, indtil hjertet står af. Et alvorligt nummer, der måske lige netop på dette sted kan virke malplaceret, efter en rødt kød-menu og for nogle af gæsternes vedkommende rigeligt med vin, men ikke desto mindre et glimrende nummer.

Ann Hjort brillerer stort, når hun belærer Jens Hauvgaard Jepsen om de fatale konsekvenser ved at henkaste en bananskræl i naturen, og Thomas Mørk optræder som selveste corona-virussen under ‘kunstnernavnet’ Mister Podona i en ganske finurlig tekst han selv har skrevet, men hvis pointer denne aften syntes at gå hen over hovedet på publikum.

Næh, så er der mere fis i kasketten når Jens Hauvgaard Jepsen spiller fuldt ud på sin fysionogmi – han er stor som et skilderhus, med en overraskende lethed i sine bevægelser – i et fjollet, men morsomt boksenummer med Søgaard, og med Mørk som klassisk kommentator.

Aftenens i særklasse bedste nummer får vi i anden akt, hvor Thomas Mørk og Jesper Søgaard er et homoseksuelt sølvbrudepar på krisekurs i en meget morsom tekst af Simon Nøiers, og debuterende Mette Ladekarl får lov at vise talentet i en energifyldt  Niels Olsen-vise som Mette Frederiksen.

Rækkefølgen af numrene er noget af det vigtigste, når en lagkagerevy som denne skal lægges sammen, og her lykkes missionen desværre ikke helt for Nikolaj Tarp, der nok skulle have udeladt et nummer eller to mod slutningen, eller blandet bolsjeposen anderledes. Revyen dukker lidt mod enden, men som helhed er Menstrup Revyen er god og gedigen krorevy.

Nu må vi så bare håbe, at de kan finde en måde at gennemføre de kommende forestillinger på, og at publikum overhovedet tør møde op. Åh, de stakkels restauratører og kunstnere!

Menstrup Revyen – Ren revy

Tekst og musik: Peter Ravn, Thomas Mørk, Christian Dahlberg, Harry Vanda & George Young, Staffan Bjerstedt/Pernille Schrøder & Jesper Søgaard, Johan Strauss, Peter & Steen, Leif Maibom, Søren Anker Madsen & Jan Svarrer, Rasmus Krogsgaard, Jeff Schjerlund, Gioacchino Rossini, Martin Miehe-Renard, Vicki Berlin, Morten Wedendahl, Josef Aarskov, Michael Jackson, Nikolaj Lie Kaas, Anders Øhrstrøm & Rcco Wichmann, Simon Nøiers, Robert Rydberg, Niels Olsen, Thomas Pakula, Vase & Fuglsang, Wendt, Tind & Engholm, Kai Normann Andersen, Mette Ladekarl, Nikolaj Tarp, Jacob Fauerby, Giacomo Puccini, The Poiner Sisters & Trevor Lawrence og Benny Andersen & Povl Dissing.

Instruktion: Nikolaj Tarp. Kapelmester: Christian Dahlberg.

Medvirkende: Mette Ladekarl, Ann Hjort, Thomas Mørk, Jens Hauvgaard Jepsen og Jesper Søgaard. Musikere: Peter Ravn, Josef Aarskov og Christian Dahlberg.

Spiller på Menstrup Kro til 7. november (se hjemmesiden for ændrede tidspunkter).

Anmeldt 18. september.

Pr-foto

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her