Forside Anmeldelser 2020 HAVET ER HER STADIG

HAVET ER HER STADIG

256
0

Stedsspecifik vandreforestilling om ensomhed og ro. REDIGERET.

* * * * 

Teater Praxis er en ung teatergruppe, der har specialiseret sig i performancebaserede projekter, og med “Havet er her stadig” kaster de sig ud i et spændende projekt med en vandreforestilling i København, hvor målet er at publikum finder ro ved havet.

Udgangspunktet er forfatteren Anne Morrow Lindberghs bog “Gaven fra havet”, som er 65 år gammel og handler om forfatterens ønske om at finde ro. Anne Morrow Lindbergh var gift med den verdensberømte pilot Charles Lindbergh, og han var en ombejlet herre, som – bogstavelig talt – altid var ‘flyvende’. For at komme væk fra opmærksomheden søgte Anne Morrow Lindbergh mod havet, hvor hun fandt ro, men også gjorde sig den vigtige erfaring, at man ikke kun kan søge ensomheden, ligesom man ikke kun kan omfavne fællesskabet. Man må finde en balance mellem de to yderligheder.

I “Havet er her stadig” bliver vi som publikum taget med ud på en meditativ vandring mod vandet. Ved premieren her til aften mødtes vi ved Kulturhuset Karens Minde i Sydhavnen, hvor forestillingens to værter – Anne Morrow Lindberghs to alter egoer – mødte os og udstyrede os med et headsæt og en rygsæk med en notesblok og en regnslag for det tilfælde, at det skulle blive regn. I ørerne fik vi teksten læst op. En kombination af Anne Sofie Thomsen og Sara Skei Fostveds bearbejdelse og passager fra Anne Morrow Lindberghs bog  i glimrende oplæsning, kombineret med en smuk, meditativ lydside, som det desværre ikke er oplyst hvem står bag (har siden fået oplyst, at det er Amalie Ulla Pontoppidan Witt der har lavet den, RED). Med fortællingen i ørerne bevæger vi os i en lang række ud på en par kilometer lang gåtur mod Sydhavnstippen, en tur, der viser en mig hidtil ukendt del af København, hvilket i sig selv er fascinerende. 

Undervejs møder vi et par gange unge, hvidklædte kvinder, der tavse, med små bitte skridt, bevæger sig mod et usynligt mål, og da vi når frem, tager vi plads i opstillede strandstole og skuer ud over det rolige vand, befriet for hverdagens stress, jag og eventuelle problemer. – med mulighed for at nedfælde vore tanker i de udleverede notesbøger. Vandringen har en meditativ effekt, og selvom det dramatiske aspekt er til at overse, så er det alligevel ikke uinteressant. Ikke mindst fordi de ord, vi får serveret i ørerne, er uhyre interessante og tankevækkende. 

Fremme ved målet ankommer tre hvidklædte gratier nynnede og tager plads på stenene ved vandet og det er så det. Meget poetisk, og aldeles afstressende. Men måske også en anelse ufuldkomment. Man må selv finde vej tilbage til udgangspunktet, og her opdager man, at man har haft tankerne et helt andet sted end på hvor man gik, for man skal da lige se sig for. 

“Havet er her stadig” er ikke interessant som teater betragtet, men som en kunstnerisk performance er det tankevækkende og spændende. Forestillingen opføres de kommende aftener med udgangspunkt fra Teaterøen og Københavns Nordhavn, hvor oplevelsen givetvis vil være en helt anden end i det spændende Sydhavnsmiljø.

“Havet er her stadig”. Af Sara Skei Fostvedt og Anne Sofie Thomsen, baseret på Anne Morrow Lindberghs roman “Gaven fra Havet”.

Medvirkende: Sara Skei Fostvedt. Laura Hagen Aagaard, Amalie Ulla Pontoppidan Witt, Line Weien Hoffmann og Ingrid Dam.

Spiller på forskellige location i København til og med 2. august. Se nærmere på teaterpraxis.wixsite.com.

Anmeldt 27. juli i Sydhavnen (premiere).

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her