Forside Anmeldelser 2022 SØNDERBORG SOMMERREVY SHOW

SØNDERBORG SOMMERREVY SHOW

471
0

Der har været sommerrevy i Sønderborg i 40 år, og det nye ejerpar er ved at finde deres form og stil på revyen.

Der gives ikke stjerner til denne forestilling, da de oprindeligt ikke ønskede at blive anmeldt, men siden skiftede mening.

Den alsiske revykonge Leif Maibom sætter stadig sine spor i Sønderborgs Sommerrevy, hvor han ganske vist for et par år siden har givet stafetten videre til Jeanne Boel og hendes mand, Klaus Kristensen, der nu står i spidsen for revyen og har tilføjet et disket ’show’ til titel og varebetegnelse.

I år har han skrevet syv af revyens 27 numre, og det er vel at mærke numre af den slags, som det store, trofaste publikum på disse kanter elsker; blandt andet et godt, gammeldags parodinummer hvor Jeff Schjerlund og Rasmus Søndergaard er DF’s Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt, og et klassisk vittighedsnummer med Jesper Lundgaard som glat brugtvognsforhandler med politikerjokes, fordi de to erhverv befinder sig nogenlunde samme sted på troværdighedsbarometret.

Han har også skrevet revyens bedste nummer, hvor Lisbeth Kjærulff optræder med en særdeles veloplagt parodi på Jørgen Leth, der tusser rundt og venter på at Tour de France kommer til Sønderborg. Lisbeth Kjærulff er et alternativt valg til parodien, men leverer den meget, meget morsomt, assisteret af Jeanne Boel som Ulla Therkildsen, TV2, der dukker op flere gange undervejs i små videoglimt af varierende kvalitet.

Det showprægede består først og fremmest af nogle lækre musikalske numre, hvor især åbningen af anden akt, et swingende medley med sange om krig og fred, imponerer. Men man kunne faktisk godt ønske sig at det musikalske fik endnu mere plads på bekostning af nogle af de forholdsvis forudsigelige sketches, og vittighedsbaserede monologer, som kalder på den lette latter, men ikke rigtigt tilfører revyen noget nyt og rigtigt interessant. Man synes næsten at revyen får for lidt ud af den dygtige kapelmester Thomas Pakula og hans trio.

Jeff Schjerlund er ved Gud ikke en mesterlig parodist, til gengæld synger han godt, og derfor bliver et Andreas Odbjerg-nummer, som handler om små mænd med magt – i modsætning til hittet om en stor mand – ganske vellykket. Revydebutanten Rasmus Søndergaard kommer fint fra land, både som en morsom Moses, der i bedste statsministerstil har slettet sine stentavler, og ikke mindst i sit glansnummer fra Specialklassen som tegnsprogstolk – her i et lidt for langt, men sjovt nummer om en guldbryllupstale.

Jeanne Boel har for engang skyld givet sig selv rigeligt at lave – det er kun positivt at direktricen markerer, at hun er her og at der er en ny sherif i byen. Hendes bedste nummer handler om kvinden, der har ’sendt en lort med posten’, mens en monolog om singlekvinden Susanne nok går bedre hjem en festlig fredag aften end denne onsdag aften med Danske Seniorer på bustur til Sønderborg som publikum.

Jesper Lundgaard giver den hele armen som Kandis Johnny, der som en anden Messias ’tænder lys, når mørke tanker rammer dig’. Han åbner også ballet som ren stand-upper, når han varmer publikum op, og er morsom, som hårdt prøvet patient i det danske sygehusvæsen, i en sketch, der er spækket med sjove detaljer, men savner en effektiv pointe. Lisbeth Kjærulff rammer glimrende Mette Frederiksens dialekt med Schjerlund og Boel som embedsmandskor og er en yndig Omikrom-virus, der føler sig tilsidesat af Putin og hans krig.

Der er meget at grine af, og ikke vanvittigt meget at tænke over i årets Sønderborg Revy Show, men man fornemmer at det næsten nye ejerpar så småt er ved at finde deres egen form og stil med revyen, som for min skyld gerne måtte gå endnu mere i showretningen, og distancere sig mere fra de forudgående 39 års tradition. Ikke fordi der var noget som helst galt med den, men verden og ikke mindst den danske sommerrevy, har faktisk ændret og rykket sig siden 1982. Mon dog ikke også, at publikum vil være i stand til at tage imod det?

Det er naturligvis en vanskelig proces, og ejer- og generationsskiftet er bestemt ikke blevet lettere af at corona aflyste 2020 og halverede mulighederne i 2021. Dette års udgave af Sønderborg Sommerrevy Show peger i den positive retning. Det god underholdning og en revy, som de fleste vil have en rigtig god oplevelse med. Både som stamgæst gennem 40 år og som ny udi i revyen.

Sønderborg Sommerrevy Show.

Tekst og musik: Leif Maibom, Thomas Pakula, Lars Bisgaard & Rasmus Søndergaard, Wendt/Tind/Engholm, Søren Anker Madsen & Søren Vandkær Thomsen, Lisbeth Kjærlund, Rasmus Krogsgaard, Kai Normann Andersen, Jan Svarrer, Jeanne Boel, Kim Ace Schjerlund, Lisbeth Kjærulff & Kristian Jensen, Jacob Morild, Sune Gylling Æbelø, Søren Nielsen & Peter Bisgaard Christiansen.

Instruktion: Jeanne Boel. Scenografi: Klaus Kristensen. Koreografi: Jeff Schjerlund & Jeanne Boel. Kostumer: Marianne Meyer. Kapelmester & arrangør: Thomas Pakula.

Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Jesper Lundgaard, Rasmus Søndergaard, Jeff Schjerlund og Jeanne Boel.

Spiller på Sønderborg Teater på Hotel Sønderborg Strand til 23. juli.

Anmeldt 15. juni.

Foto: Stefan Kragh

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her