Forside Anmeldelser 2021 MENSTRUP REVYEN – EN FOR ALLE

MENSTRUP REVYEN – EN FOR ALLE

354
0

Det klæder Menstrup Revyen at satse på musikalitet fremfor pjank, og selvom kvaliteten stadig er broget, så kommer Jesper Søgaard og co. fint i land med årets revy.

* * * * 

Menstrup Revyen er officielt ‘sommerens’ sidste. Krorevyen på den gamle kro udenfor Næstved har efterhånden en lang tradition, men under Jesper Søgaards kunstneriske ledelse har den de senere år fundet en egen stil, som er mere musikalsk og showpræget end tidligere. Og det klæder i den grad revyen.

Der er stadig rigeligt med pjank og pjat, så den del af det store faste publikum, der kommer for at få sig et godt gammeldags hø-hø-grin bliver ikke snydt. Men der er blevet lagt flere lag på, mest musikalsk, men også i forhold til originalitet og de skæve ideer.

Herunder en ganske skøn åbning med Thomas Mørk i rollen som en slags moderne hulemand, der uden et egentligt sprog fortæller os, at nu er det tid til at slukke for mobiltelefonerne, og i en stribe små animerede film på bagtæppet, som i bedste Monty Python-stil fører os fra det ene nummer til det andet. Elegant doseret, så det ikke bliver for meget.

Revyen byder i år velkommen til hele to yngre, kvindelige revydebutanter og fortsætter dermed også en linje som rugekasse for nye talenter. Begge overrasker positivt. Cecilie Thiim, der er uddannet fra Fredericias berømte musicalakademi, leverer således en meget vellykket parodi på Inger Støjberg, hvor ikke mindst Støjbergs distinkte diktion er ramt lige på kornet, og så har hun komisk musikalitet i kroppen.

Tina Mundt Nedergaard er udsprunget af den lokale amatørrevyscene, og er således et ‘kendt navn’ på disse kanter, og springet til den professionelle scene synes gnidningsløst (det er det bestemt ikke altid). Hun optræder som barn to gange, bedst som videbegærlig unge i dialog med sin bedstefar om så vigtige emner som himmel, helvede og verdens klima. Revyens bedste tekst.

Jeff Schjerlund er også musicalperformer, og startede sin revykarriere i Menstrup – han var i år også med i den store Sønderborg Revyen – og har tillige ansvaret for revyens koreografi. Han har desværre revyens svageste nummer, men gør god fyldest i de mange ensemble- og sangnumre.

Menstrup Revyens kunstneriske leder Jesper Søgaard er ikke den forfængelige type. Der males ofte med den brede pensel, med en befriende selvironi, men at han ikke kun er til pjank, viser han i en original skåltale ved den store fest, hvor alle coronaens udsatte fester er lagt sammen til én forsinket fejring. Og så er han decideret nuttet som ‘den sidste mink i Europa’. Endelig er der Thomas Mørk, som med sin vilde energi, sin gummelastiske mimik og en brilliant timing er og bliver også denne revys stjerne. 

Det er ikke alt Mørks materiale, der er lige godt, men han har en fantastisk evne til at få mest muligt ud af det. Han er helt og aldeles virtuos som manden, der i sit forsøg på at købe en svalende ispind kommer til at krænke alt og alle, og roder sig længere og længere ud af krænkelsernes absurde allé.

Der er som nævnt lagt ekstra meget musikalitet i årets revy. Et flot TV-2 potpourri lukker første akt, mens anden afdeling åbner med lækre toner fra Lennon/McCartney, og vi får både superhelte-pop fra Aqua og en veloplagt finale på Queen’s “Don’t stop me now”. Musikken er i de bedste hænder hos Christian Dahlberg og hans velspillende trio.

De 21 numre spænder vidt, teksternes kvalitet i bestemt broget, og ikke alt forekommer at være kommet meget længere end til idéudviklingsplanet, men man slipper af sted med det meste og revyen er som helhed en både hyggelig og underholdende aften, der i øvrigt indledes med en ganske fin tre-retters menu, omend de mest sultne mænd i salen nok spejdede længselsfuldt efter en anden ombæring af kødet.

“Menstrup Revyen 2021 – En for alle”.

Tekst og musik: Thomas Mørk, Christian Dahlberg, Claus Norreen & Søren Rasted, Frederick Loewe, Tina Mundt Nedergaard, Torgny Söderberg, Jan Svarrer, Vase & Fuglsang, Claus Reenberg & Nikolaj Tarp, Smokey Robinson & Ronald White, Steffen Brandt, Lennon/McCartney, Vicki Berlin, Peter Oliver Hansen, Henrik Blichmann, Søren Anker Madsen og Freddie Mercury.

Instruktion: Claus Reenberg & Nikolaj Tarp. Scenografi: Søren Ulriksen. Koreografi: Jeff Scherlund. Kapelmester: Christian Dahlberg.

Medvirkende: Cecilie Thiim, Tina Mundt Nedergaard, Jeff Schjerlund, Jesper Søgaard og Thomas Mørk.

Spiller på Menstrup Kro til 6. november (fredag-lørdage).

Anmeldt 17. september.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her