Forside Anmeldelser 2021 BORNHOLMS SOMMERREVY – SKOV OG BALLADE

BORNHOLMS SOMMERREVY – SKOV OG BALLADE

334
0

Den egentlige sommerrevy-sæson rundes af med en sjov og tosset revy i Kyllingemoderen på Bornholm.

* * * * *

I 2019 var Bornholms Sommerrevy i den smukke og charmerende pavillon Kyllingemoderen midt ude i Almindingen én af sæsonens store, positive overraskelser. Efter man måtte aflyse sidste år er der således gået to år inden succesen kan følges op, og det er måske den lange ventetid, der er årsagen til, at denne sommers revy er lidt lang tid om at finde sit  leje mellem det poetiske, det stærke lokale islæt og det rene skære tosseri.

Det er ikke fordi, der som sådan er noget galt med første akt af revyen, den har fine numre, og skøre indslag, hvor man blandt andet introducerer hånddukker som en fremtrædende del af revyen, men den løfter sig ikke rigtigt ud over det jævnt gode – en tendens, som for øvrigt har været forholdsvis kendetegnende for de fleste af sommerens revyer i år.

Et mimisk nummer, hvor Søren Hauch-Fausbøll tilsat lydeffekter kommer galt afsted på et toilet, og finalenummeret hvor hele ensemblet er bornholmske folkedansere, der udøver krænkende adfærd overfor forestillingens alsidige pianist, Alice Carreri, er højdepunkterne.

Anderledes vellykket er revyen efter pausen, hvor det ene originale, morsomme og vellykkede nummer afløser det andet. Først leverer Joakim Lind Tranberg er smuk og musikalsk vise om at være stolt bornholmer, så er Gunvor Reynberg en helt vidunderlig keramiker, Åkirkebys mest kendte, må vi forstå, og en sand mester udi at pølse ler op til askebægre. 

Joakim Lind Tranberg og Søren Hauch-Fausbøll leverer  et veltimet komisk nummer om tv-værter med forsinkelse på linjen, og Alice Carreri, Gunvor Reynberg og Joakim Lind Tranberg synger smukt om at ingenting er så stille som en opvask fra igår. 

En prægtig sketch om truede dyrearter eller snarere menneskelige arketyper som balløven, festaben og selskabspapegøjen er suverænt morsomt udført, og Søren Hauch-Fausbøll leverer et af denne sommers absolut mest morsomme numre når han fortæller om sit positive syn på alle de ting han afskyer og får kvælningsfornemmelser, som når man får en podepind stukket langt ned i halsen, hver gang han skal sige ord som negative renter, grønne afgifter, veganere, Joy Mogensen og ikke mindst tale om konens nye elsker. Det er crazykomik på højt plan.

Den bornholmske revy udmærker sig ved at være langt mere lokalt funderet end landets øvrige revyer. Det kan i perioder virke indforstået for udefrakommende, men vi forstår alligevel grundsubstansen i satiren, og det skal nok blive et hit hos bornholmerne.

Joakim Lind Tranberg har en frisk og moderne tilgang til genren, hvor hans musikalitet får lov at fylde godt, og brugen af pianisten Alice Carreris alsidige talenter giver revyen energi – hun kan både synge, danse, sige replikker og være morsom, og er således langt mere end ‘blot’ forestillingens pianist. Gunvor Reynberg og Søren Hauch-Fausbøll er tilpas ‘krøllede hoveder’ til at det giver revyen en overraskende uforudsigelighed, og det er faktisk dens største kvalitet. 

Hele holdet griber revyformen befriende anderledes an; der er for eksempel ikke egentlige åbnings- og finalenumre, og man lykkes igen i år med det meste, selvom man som nævnt lige skal løbe maskinen varm.

Med Bornholms Sommerrevy slutter den egentlige revysæson – og den slutter godt. Tilbage er ‘sensommerrevyerne’ til august og september, man glæder sig allerede.

Bornholms Sommerrevy – Skov og ballade.

Tekst & musik: Alberte Winding, Andreas Fuglebæk, Søren Hauch-Fausbøll, Vase & Fuglsang, Gunvor Reynberg, Alice Carreri, Andreas Hermansen, ATS – Politikens satirespalte, Joakim Lind Graae Tranberg, Jan Rørdam, Søren Vandkær, Domenico Modugno/Franco Migliacci, J. Loubrie Hill, Lars Christiansen, Carl-Erik Sørensen, Jesper Jensen, Lars Fjeldmose, Osvaldo Pugliese, Queen, Bo Skødebjerg, Kasper Le Fevre og Johannes Brahms.

Instruktion: Lars Knutzon. Scenografi: Rikke Juellund. Kostumer: Rikke von Qualen. Koreograf: Jannik Elkjær. Komponist & arrangør: Alice Carreri.

Medvirkende: Gunvor Reynberg, Søren Hauch-Fausbøll, Joakim Lind Tranberg og Alice Carreri (pianist).

Spiller i Kyllingemoderen til 5. august.

Anmeldt 2. juli (premiere).

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her