Forside Anmeldelser 2024 REVYPERLER 2024 – SOMMERREVY MED TWIST

REVYPERLER 2024 – SOMMERREVY MED TWIST

305
2

Der er ikke meget ’revyperler’ over revyen med det forpligtende navn i Rødvig, hvor man egentlig også søger efter det i undertitlen omtalte twist.

* * *

Revyperler revyen i Rødvig udmærker sig i år ved at have et åbningsnummer, hvis længde formentlig vil kunne blive optaget i Guinness Rekordbog. På premiereaftenen, fredag, var køkkenet så forsinket med hovedretten, der for øvrigt var velsmagende ligesom forretten, at forestillingen kom i gang med 35 minutters forsinkelse. Da åbningsnummeret er et potpourri over 175-års dansk revyhistorie, som varer fulde 15 minutter (!), så var man blot i gang med revyens andet nummer, på det tidspunkt, hvor der planmæssigt skulle have været pause. Det blev således en lang aften på Harmonien, og det kunne man nemt have ’båret over med’, hvis revyen i højere grad end tilfældet er, havde levet op til sit forpligtende navn.

Men der er desværre ikke mange ’perler’ på den snor af numre, som den nye kunstneriske leder, Lukas Birch, har flettet til revyen, og som for flertallets vedkommende enten er nye eller nyere numre, eller omskrivninger af tidligere benyttede skabeloner. Og en del numre har man decideret mistænkt for at være fisket op af papirkurven i andre revyer. At kalde revyen for ’Revyperler’ tangerer faktisk falsk varebetegnelse i år.

De tre medvirkende på scenen, Anne Karin Broberg, Joachim Knop og Lukas Birch selv, skal nu ikke lastes, for de går til opgaven med krum hals, smittende spilleglæde og god energi. Hver især skaber de mange pudsige karakterer, og Anne Karin kan som få foredrage den fine Leif Maibom-vise om kvinden, der er blevet enke efter et langt ægteskab og møder kærligheden på ny, blot for at møde foragt og manglende forståelse i familie og omgangskreds, så man føler sig ramt på sjælen. Det er revyens bedste nummer.

Joachim Knop, der er uddannet operasanger, leverer sin version af Vase & Fuglsangs operanummer om kedelige familiebiler, som også er med i Rottefælden. Han synger det bedre end Mikkel Schrøder, men spiller karakteren svagere. Lukas Birch gør sig i bizarre udklædninger, fra djævelsk indvandrerrocker fra ’Den sorte svane’-dokumentaren over den muslimske vittighedsmager Ibrahim til yndig, ændre kvinde fra Kristendemokraterne, der sammen med veninden, en noget mere vulgært kostumeret Anne Karin, har taget fejl af partibussen til partiets kroningsudflugt og partybussen, der skal køre 3.G’erne fra Køge Gymnasium på skitur. Når Anne Karin lærer sin halvdel af replikkerne, er der potentiale til et godt grin, om end niveauet er et godt stykke under bæltestedet.

Når revyskuespillere er usikre på materialets validitet, resulterer det ofte i højtråbende overspil, således også her, hvor flere sketches savner pondus og pointer og derfor leveres med overgearet energi. Lige bortset fra Anne Karins humør coach, der leveres med så dvælende tristesse, at monologen, trods morsomme indfald i Carl-Erik Sørensens tekst, er ved at sætte anden akten helt i stå – på et tidspunkt, hvor det synes at være det sidste man ønsker. Undertitlen antyder ’et twist’. Det synes svært at finde, måske er det en reference til slikket Twist, hvor det også kan være svært at finde mange stykker i posen, som man rigtigt godt kan lide.

Jan Overgaard spiller op til løjerne med sin muntre trio og selv revydirektør Tom Bang har et indslag, hvor han synger for aftenens ’yndlingspublikummer’, der belønnes med et gavekort til næste års revy. Den må gerne blive skarpere, sjovere og indeholde lidt flere reelle ’perler’.

—-

”Revyperler 2024 – sommerrevy med twist”. Tekst og musik: Lukas Birch, Vase & Fuglsang, Carl-Erik Sørensen, James Price, Bruhner/Linderholm/Arnold, Jytte Tvåls, Thomas Pakula, Jan Overgaard, Anne Karin Broberg, Farshad Kholghi, Leif Maibom, Charli Busk, Queen, Michel Castenholt, Andersson & Ulvaeus, Søren Anker Madsen & Jan Svarrer, Andreas Odbjerg m.m.fl.

Instruktion og scenografi: Lukas Birch. Koreografi: Jeff Schjerlund. Video/Scenebilleder: Mathias Rasmussen.

Medvirkende: Anne Karin Broberg, Joachim Knop og Lukas Birch.

Spiller på Harmonien i Rødvig til 27. juli.

Anmeldt 14. juni (premiere)

Foto:

2 KOMMENTARER

  1. Er det den samme revy vi har set??
    . Vi var til forpremiere med et selskab på 25 mennesker. Vi syntes alle at den var rigtig god og morsom. God underholdning fra start til slut. Men det er da godt at vi alle har forskellige eninger og sans for humor.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her