God jul & godt nytår

20. december 2021,

Kære læsere,

Jeg vil gerne ønske Jer alle en rigtig god jul og et godt nytår. Forhåbentlig uden smitte og andre ubehageligheder.

Teateråret starter jo desværre lidt senere end først planlagt. Jeg havde en stribe forestillinger i kalenderen i de første par uger af 2022, men de er nu aflyst, og hvornår og hvordan teatrene igen kan spille står hen i det uvisse. Jeg tror, at vi alle håber på at man allerede midt i januar kan genoptage aktiviteterne, men det kan desværre sagtens vise sig at komme til at vare længere.

Vi må afvente og se tiden an. Når teatrene igen må spille, så skal jeg nok være klar med blok og pen, og jeg glæder mig allerede til at formidle gode teateroplevelser videre til jer alle.

God jul & Godt nytår,

Morten B.

Så gik der igen et år....

7. december 2021,

Kære læsere,

Så er teateråret 2021 slut for mit vedkommende. Den sidste forestilling jeg har set og anmeldt er "Intrio - Juleshow", som var en underholdende og meget musikalsk forestillling. Nu holder jeg fri resten af året og det er derfor tid til at gøre lidt status.

Sitet har lige rundet de 813.000 besøgende. Så mange har besøgt det lille anmeldersite og læst mine anmeldelser, og det er et tal, jeg er meget stolt af. Mange kommer igen og igen, rigtigt mange besøger næsten dagligt sitet for at se om der er nye anmeldelser. Andre har måske kun været forbi en enkelt gang fordi de har en særlig interesse i en enkelt forestilling, skuespiller eller instruktør. Mine anmeldelser citeres flittigt og på lige fod med de gamle, kendte mediers anmeldelser. Også det er jeg meget glad for.

I 2021 har jeg anmeldt 72 forestillinger. Taget i betragtning, at teatrene var lukket ned i årets første mange måneder er det jo en hel del, selvom det er færre end i 2019, hvor jeg akkurat nåede de 100 forestillinger.

Jeg bestræber mig på at være landsdækkende, men det giver naturligt nok nogle udfordringer - både økonomisk og logistisk (da jeg har lønnet arbejde ved siden af som skal passes) - at skulle mange gange til Jylland/Fyn i løbet af en måned. Jeg er helt klar over, at jeg bestemt ikke har været god til at besøge teatrene i Nordjylland, og det står på min to-do-liste for 2022 at finde en måde at komme op til Aalborg, Himmerland, Randers og Vendsyssel Teater m.v. i hvert et par gange i løbet af sæsonen. Herning, Kolding og Haderslev er også steder, jeg skal blive bedre til at besøge.

Helt bevidst så er det meget lidt børne- og ungdomsteater jeg ser - ét sted skal jeg jo begrænse mig. Det fortsætter jeg med i 2022, men jeg vil ikke afvise at jeg ind i mellem bryder mit eget koncept. Ikke mindst fordi det er interessant at se alle typer af teater, og fordi det vil gøre mig til en bedre teateranmelder at se så meget forskelligt som muligt.

Der er fortsat meget begrænsede indtægter i forbindelse med anmeldersitet, så det er også et af de områder, jeg skal arbejde med. 

Med disse ord vil jeg gerne takke Jer for at være så trofaste læsere og ønske jer alle en rigtig god jul og et godt nyt-teater-år.

Mange hilsner,

Morten B.

Sæsonen er i fuld gang

21. september,

Kære læsere,

Igen og igen må jeg takke for den store opbakning, I som læsere viser dette lille teateranmeldersite. Om ganske kort tid vil siden runde 800.000 besøgende - det synes jeg er ret godt af sådan et lille nichesite.

Et sted mellem 3.500-6.000 besøger hver uge siden for at læse teateranmeldelser, og det er også glædeligt, at teatrene i vid udstrækning citerer mine anmeldelser og viser stjerner. Efter en længere pause hvor jeg ikke kunne få billetter til forestillinger på Det kgl. Teater på grund af begrænset antal anmelderpladser, er jeg nu igen på listen og man kan læse min 5-stjernede anmeldelse af den glimrende "Tour de Chambre" nu. 

Jeg kan ikke nå at se nær så meget som jeg gerne ville. Sådan er det desværre, når det er endog meget begrænset hvad sitet giver af indtægter. Jeg har et travlt og meget aktivt freelance-liv ved siden af anmeldergerningen, og det bliver jeg nødt til at prioritere.

Af samme årsag er det fortsat svært for mig at komme til Jylland og andre steder langt væk (fra mit udgangspunkt), men jeg forsøger efter bedste evne at være landsdækkende. Her er både tid og økonomi desværre en benspænnende faktor.

Endnu engang tak for at I læser med - og send mig endelig invitationer (og inspiration) til forestillinger, I synes jeg bør se. Min mailadresse er: morten.buckhoej@gmail.com.

Mange hilsner,

Morten B.

Snart sommerferie....

28. juni,

Kære læsere,

I har slet ingen idé om, hvor glad jeg er for igen at kunne gå i teatret, og se en masse teater og revyer. Det er skønt, og I skal unde Jer selv at gøre det samme. 

Uanset om jeg har været glad eller mindre glad for en forestilling, så se den selv og dan jeres eget indtryk. Måske er vi enige, måske er vi ikke....

Denne uge byder på tre premierer som jeg anmelder. Først "Jean de France" på Grønnegårdsteatret på onsdag, så Dragsholmrevyen på torsdag og endelig Bornholms Sommerrevypå fredag. Som altid vil anmeldelserne kunne læses på sitet næste morgen, måske med den lille undtagelse, at anmeldelsen af revyen på Bornholm først vil blive lagt op i løbet af eftermiddagen.

Derefter holder det lille anmeldersite sommerferie resten af juli. Skulle der mod forventning komme noget ind over, så hold øje med Facebook, hvor jeg vil skrive hvis jeg anmelder noget i resten af juli.

I ønskes en rigtig god sommer,

Morten B.

Så er det lige oppe over.....

3. maj 2021,

Kære læsere,

Så er det lige oppe over....på torsdag - om tre dage - åbner teatrene igen og det med et utal af premierer over hele Danmark... Så mange, at det for et lille anmeldersite som dette er helt umuligt at nå at få det hele med, hvor gerne jeg end ville.

Fra torsdag og de følgende seks dage frem skal jeg se syv forestillinger, som jeg anmelder her til sitet - et par stykker af dem også til Ekstra Bladet (i lidt forskellige formater).

Normalt har jeg et dogme om ikke at se mere end én forestilling om dagen, men i den kommende periode bliver det nødvendigt med flere mindst én dag. Den endelige plan er stadig under udvikling, for Cirkusrevyen lavede 'kuk i timeplanen' ved at flytte deres premiere fra fredag til søndag, hvor den så kommer til at kollidere med musicalen "Waitress" på Det Ny Teater.... Det er noget rod, men der arbejdes på højtryk på at finde en løsning, så jeg får set begge.

Pudsigt nok har Kulturministeriet endnu ikke givet teatrene de endelige retningslinjer for hvilke krav om restriktioner, der kommer til at gælde. Meget kan man sige om vort kære kulturministerium, men ikke meget pænt i disse år.... Nå, men dilittant er jo også en slags kultur.... Lad os håbe, at teatrene har 'gættet rigtigt' i deres forberedelser, så alting ikke ender i kaos på torsdag og dagene frem...

Dette er hvad der helt sikkert bliver set og anmeldt i dagene, der følger: Torsdag; Odense Sommerrevy, Fredag: Teater V: "Al MAGT til folket", Lørdag: Aveny-T: "Mit navn er Greta", Søndag: "Cirkusrevyen", Mandag: Aarhus Teater: "Charlie og Chokoladefabrikken" og tirsdag: Aarhus Teater: "100 sange". Indimellem håber jeg at kunne snige "Waitress" ind og det samme gælder Amager Revyen "Latter uden gasser"...

Jeg vil gerne takke læserne for at have fulgt med på sitet selv om der ikke er sket særligt meget...i sidste uge besøgte næsten 3.000 et coronaøde site...det er jeg meget stolt af... De næste uger og måneder bliver der forhåbentlig livlig aktivitet. Kig endelig ind og hold jer orienteret...

God sommer,

Morten B.

Mens vi venter på genåbningen

1. marts 2021,

Kære læsere,

Næsten to måneder er gået, siden jeg sidst skrev her på forsiden - og næsten intet er hændt. Kulturlivet ligger forsat underdrejet i nedlukning, og bortset fra et par digitale premiereforestillinger, så har sitet her også ligger helt, helt stille.

Det kommer det også til i marts, og så håber jeg, at vi igen efter påske kan få mulighed for at gå i teatret.

I sidste uge uddelte Foreningen af Danske Teaterjournalister, som jeg er medlem af, med lidt forsinkelse de årlige priser for 2020-sæsonen. Teaterpokalen gik den netop pensionerede balletdanser Kizzy Matiakis, instruktørprisen Teaterkatten blev tildelt Maria Vinterberg for hendes "Mens vi venter på Godot" på Teatret ved Sorte Hest og initiativprisen gik til LGTB+-teatret HILS DIN MOR. Stort tillykke til prisvinderne.

Jeg vender tilbage, når teaterlivet starter igen.  Hav det godt så længe og husk at passe på jer selv og andre i disse tider.

Morten Buckhøj

Året starter som det sluttede - med aflysninger

4. januar 2021,

Kære læsere,

Jeg håber at I har haft en god jul og et godt nytår. Her hos mig har det været stille og roligt, med tid til afslapning og genopladning af de mentale batterier.

I morgen skulle jeg have været i teatret for at se "Den kaukasiske kridtcirkel" på Republique, men det blev forpurret af endnu en forlængelse af corona-restriktionerne, som også indtil videre er gået ud over premieren på "Jeg er Greta Thunberg" på Aveny-T og Odense Vinterrevy med Flemming Jensen og en stribe unge revytalenter. Sidstnævnte forestilling er helt aflyst, de to andre og alt muligt andet i de kommende uger og måneder afventer i spænding...

Hold øje med siden. Når teatrene igen spiller, er jeg også i salen. Indtil videre; pas godt på Jer selv!

Morten Buckhøj.

---o0o---

Kommentarer

Morten

14.06.2021 16:40

Oh damm, sevfølgelig er du det... retter straks...
Undskyld!

Christian

Ingen panik

KH

C

14.06.2021 21:57

Dejligt du havde en god aften.. uanset hvem der iøvrigt sad bag tangenterne

Christian

Hej Morten

Tak for den fine anmeldelse af Ganløse Revyen 2021

14.06.2021 12:15

Jeg ville bare lige sige at det er mig (Christian Berg) der er kapello… og ikke Christian Dahl. Bjerg/Dal… same/same. Næsten

Seneste kommentarer

22.10 | 13:49

Very proud of the recognition for this company. Thank you from Gander.

22.10 | 11:14

Jeg har ikke set forestillingen endnu, først i næste uge skal jeg se den, så jeg håber jeg kan dele dig glæde ved forestillingen.

22.10 | 10:58

Men ikke i den første del??? Eller hvordan skal jeg forstå det....

22.10 | 10:55

Er enig med dig i det du skriver i sidste afsnit af anmeldelsen

Del siden