05-10-2018

Slapstick & Slaughter

Dadaistisk engelsk gadeteater på Bådteatret - sært og sjovt.

* * * *

Den engelske teatertrup Desperate Men består af to distingverede ældre herrer, Jon Beedell og Richard Heaton. De har optrådt sammen i 38 år og det mærkes på den gode måde i deres performance "Slapstick & Slaughter", der gæstespiller frem til 13. oktober på Bådteatret i Nyhavn.

Den lille forestilling varer i omegnen af 40 minutter og selvom den er skabt til gaden - Desperate Men er en gadeteaterduo fra Bristol - så passer den fint til Bådteatrets lille, intime rum. Det er en meget sær og mærkelig forestilling, der tager udgangspunkt i 1. verdenskrig og med rablende ord og kropslig komik kommenterer det etablerede samfunds hykleri.

Rammen er et stort abstrakt maleri, de to gemmer sig bag og optræder foran, og forestillingens løsrevne ideer og tableauer kommer til live, som farver, der kastes på et bart lærred. Det er i perioder komplet uforståeligt, ren volapyk umiddelbart uden mål og mening. Andre øjeblikke minder det om Monty Pythons komiske galskab fra 70'erne.

Heedon og Beedell kan deres kram. Mange års erfaring har givet dem en mageløs præcision og timing i deres komik. De optræder med en både fysisk og verbal ekvilibrisme, sublim professionalisme og en legesyghed, som man vist kun finder hos engelske skuespillere. De tager det dybt alvorligt, og netop derfor bliver det meget , meget morsomt.

Desperate Men gæstespiller på Bådteatret til 13. oktober med to daglige forestillinger og fra 11.-13. oktober kan man efter forestillingen kl. 20 se dokumentarfilmen "Washed Up", der handler om de to herrers årelange, og ikke altid lige gnidningsløse samarbejde.

"Slapstick & Slaughter". Dadaistisk performance af Desperate Men.

Insturktør: Angus Barr. Koreografi: Helen Parlor. Kostumer: Kirsty Hanlon. Maleri: John Clowry. Musik: Shirley Pegna.

Medvirkende: Richard Headon og Jon Beedell.

Spiller på Bådteatret til 13. oktober.

Anmeldt: 4. oktober (premiere)

Foto venligst hentet fra desperatemen.com.