27-08-2018

Charlies Revygalla

Slapt show i Cirkusbygningen, hvor Ulf Pilgaard blev hyldet og hvor der blev uddelt stærkt diskutable revypriser. Se det i tv på lørdag.

* * *

Det er altid svært med nomineringer og priser. Der findes ingen facitliste, så hvad er så rigtigt, og hvad er så forkert?

Dem, der får nomineringerne og priserne får et skulderklap og en anerkendelse, og det kan ikke nægtes, at det også kan 'sælge ekstra billetter' i den kommende sæson, men der skal vel også være en vis fagligt begrundet mening med dem. Det syntes ikke at være tilfældet med Charlies Revypriser, der med undtagelse af en nyindstiftet Ærespris, der under stort, stående bifald gik til dansk revys grand ol' man, Ulf Pilgaard, ramte påfaldende skævt i år.

Der uddeles en pris for bedste kvindelige og mandlige kunstner, og en pris for bedste revy, og når sidstnævnte pris gik til Odense Sommerrevy, der af undertegnede ved premieren i begyndelsen af maj fik 3 stjerner og følgende ord med på vejen "Odense Sommerrevy er ikke dårlig, men den skuffer ved at forskertse muligheden for at blive rigtigt god", så er det klart, at det er en prismodtager jeg personligt har mere end svært ved at forstå. At årets to bedste revyer; Kerteminderevyen og Cirkusrevyen (der modtog Årets Revy ved Revyernes Revy) slet ikke var nomineret, siger også en del. Lige siden nomineringerne blev kendt, har det ulmet i branchen, at 'den vandt Odense nok', ikke mindst fordi TV2 har optaget revyen til senere transmission, og man vil vel ikke vise 'den næstbedste revy'.

Det er synd for revychef Lars Arvad, der virkelig gør et enormt og ærefrygtindgydende arbejde for at sætte Odense på revykortet, hvis han uforvarende bliver offer for kyniske markedsføringsfolks ufine metoder. 

At samme revys Thomas Mørk fik prisen for bedste mandlige kunstner, kan så bedre forsvares, for Thomas var meget morsom i alle sine numre og entréer, til gengæld skurrer det noget i ørerne, når prisen også gives for hans indsats i den grusomt mislykkede Aalborg Vinterrevy, men den tror jeg nu ikke, der er nogen i TV2 Charlies jury, der har set. Det kan der ikke være!

Jeg kan næppe være den eneste, der havde forventet endnu en hæder til Trine Gadeberg i kategorien Årets Kvindelige kunstner, i forlængelse af den Årets Dirch hun modtog til Revyernes Revy for et par uger siden. Hun var nomineret og så var den sag vel afgjort, men sandelig om ikke TV2 Charlies jury igen have en ræv bag øret! Prisen gik til Lisbet Dahl fra Cirkusrevyen. Nu kan der ikke siges nok godt om Lisbet og hendes indsats og position i dansk revy, men lige den pris kunne hun nu nok godt have levet uden, og det er vist heller ikke for meget sagt at hun også selv virkede noget overrasket. Trine Gadeberg var det indlysende korrekte valg, hvilket hun så også fik lov at understrege i det tv-show, der er rammen om prisuddelingerne. Hendes glansnummer "Det har jeg selv hørt" var det, der gik bedst hjem.

Selve showet, der er en blanding af liveoptræden på scenen - og rundt omkring i Cirkusbygningen - og filmede indslag, dels filmede revynumre, dels en sketchrække indspillet til lejligheden - sendes i tv på lørdag, og hvis det bliver et festligt og underholdende program, så må det skyldes TV2's klippere, for ved den alenlange optagelse i aftes var det ærligt talt et slapt show.

Jo, de filmede sketches fra Det Politiske Badehotel er meget sjove, nyd især Annette Heicks parodi på Pia Kjærsgaard, og enkelte af revynumrene gik fint nok hjem, udover Trine Gadeberg blandt andet Hjørrings Tom Jensen i en stille og eftertænksom vise midt i al hurlumhejet, men ellers fungerede numrene påfaldende dårligt i Cirkusrevyens i øvrigt ganske flotte rammer. 

Hvis publikum ser ellevilde, glade og fornøjede ud på skærmen, så er det i høj grad fordi vi blev bedt om det....

FOTO: Odense Sommerrevy på Engen i Odense blev en stor succes, men Årets bedste revy.....det kan diskuteres...Foto: pr-foto