08-08-2018

Zirkus Nemo 2018

Fantastiske artister supplerer Søren Østergaards gakkede figurer i en ny omgang Zirkus Nemo, der efter en lang turné nu er kommet til Charlottenlund.

* * * * *

Selvfølgelig er det Søren Østergaard det handler om. Han er Zirkus Nemo, og det er ham, langt størsteparten af de mange tusinde kommer for at opleve, der igen denne sommer har og vil valfarte til det smukke sort-røde cirkustelt. De næste tre uger står teltet ved Charlottenlund Fort, inden en meget lang turné slutter i Odense.

Søren Østergaard ved præcis hvad det er folk forlanger af ham og hans perlerække af skøre figurer; ikke mindst Smadremanden og Bager Jørgen. Og det får de. Uforskammetheder og vrøvlede undersættelser, knuste flødeboller og dansende brød. Give the people what they want! 

I år får vi også Marianne med friluftsgebis og det hele, der agerer rottedomptør - ja, levende rotter - nu hvor det alligevel snart ikke længere er tilladt med elefanter. Og Kim Tim, Mr. Magic fra Rødovre, der dresserer sin svenske slørhale i et badekar. Det er bestemt meget morsomt, men ikke særligt overraskende, og når det dybt originale efterhånden bliver mainstream, ja, så sidder man lidt i det glohede telt og tænker, at det måske snart er ved at være ved den tid, hvor posen skal rystes.

Men så er der artisterne og hold da op for et forrygende line-up af artister i absolut verdensklasse, som Zirkus Nemo igen i år disker op med. Ok, der er lige den canadiske Cabaret Décadense med deres syngende dukker, som har tre entréer og efter min ydmyge mening godt kunne have nøjedes med én, hvor præcist og dygtigt udført numrene end er, men tempojongløren Mario Berousek er formidabel, når han håndterer op til syv (7!) kegler på én gang i et vanvittigt tempo, og også den særdeles nydelige tyske hula-hop artist Geraldine Philadelphia sætter fart over feltet med sin virtuose beherskelse af ringene.

Russiske Konstantin Muraviev, som The Fat Man i et hjul, er både meget morsom og imponerende i sin halsbrækkende akrobatik, men det er det cubanske akrobatpar Duo Solys, der for mig står som aftenens helt store oplevelse. Han alene, og ægteparret sammen (se billedet), udfører håndstandsakrobatik og kropsbeherskelse så man simpelthen ikke tror sine egne øjne. Det er intet mindre end seks-stjernet mesterligt.

Det slutter med noget af den cirkus poesi, som jeg sad og savnede lidt mere af i aftes fra Søren Østergaards side, men der skal ikke herske den mindste tvivl om, at Zirkus Nemo igen i år leverer varen med kombinationen af latter og begejstring over de vanvittigt dygtige artister.

UPS! Jeg glemte fuldkommen, at nævne og rose orkestret, der under ledelse af Øyvind Øygaard spiller så det er en sand fryd....

Zirkus Nemo 2018. 

Medvirkende: Søren Østergaard, Duo Solys, Konstantin Muraviev, Cabaret Décadanse, Geraldine Philadelphia og Mario Berousek samt rotter, gæs og den svenske slørhale Karl Gustav.

Spiller ved Charlottenlund Fort til 1. september, og på Dyrskuepladsen i Odense fra 4.-15. september.

Anmeldt 7. august (Københavner-premiere).