29-06-2018

Gilleleje Revyen - Costa del Gilleleje

Gillelejerevyen har strålende mad, en vidunderlig udsigt og en hyggelig revy på landets mindste scene.

* * *

Der er én væsentlig opgradering af Gillelejerevyen i forhold til sidste år; pianisten med meget mere Mads Strandgaard er ny på holdet i landets mindste revy, og han er en gevinst. Både fordi han spiller godt klaver, men også fordi han inddrages morsomt og musikalsk i flere numre.

I et par sæsoner var han med i Dragsholmrevyen, nu har han heldigvis fået tid til at hygge sig med Gillelejerevyens faste hold. Det består af primus motor og komisk frontfigur Jesper Søgaard, drevne og effektive Ulla Jessen, der på næsten magisk vis har en evne til at få selv de mest umulige numre til alligevel at gå an og Peter Holst-Beck, som desværre ikke har samme evne, og derfor lidt for ofte ender med at stå på herrens mark heroppe i det skønne Nordsjælland.

Den time og tre kvarter selve revyen varer er kun en del af oplevelsen. Mit råd til publikum, der ikke har været på Fyrkroen før, lyder, at man ankommer i god tid og tager en drink på terrassen, hvorfra man har den mest mageløse udsigt over vandet. På en smuk, varm sommeraften er dette sted det mest ideelle til at falde helt til ro. 

Fyrkroens nye ejere serverer en glimrende sommermenu på tre retter fredag/lørdag - bemærk, at torsdage normalt er stegt flæsk - denne premiereaften bestod den af store pil-selv-rejer, mørt og velstegt kalvesteg og en krudttønde af en chokoladedessert. Mums!

Helt lige så delikat er revyen ikke. Men det er slet ikke dårligt. Allerede i de indledende numre bliver der stukket til tidens emner; persondataregistrering og politisk korrekthed. Ulla Jessen forsøger sig med et potpourri over klassiske sange, men afbrydes hver gang af Mads Strandgaards politiske korrektioner. 

Jesper Søgaard er både flabet bugtalerdukke og resultatet af en vild nat i selskab med al for meget snacks og chokolade, og sammen med Ulla Jessen afslører han sølvbrudeparrets grelle hemmeligheder for hinanden med en sjov og overraskende pointe. Senere oplever vi ham som alt fra frimodig fisker til polsk blokvognsartist og en af Simon Spies' aflagte morgenbolledamer i selskab med Peter Holst-Beck, det er er syn for Guder!

Ulla Jessen synger fint om livets små og store aha-oplevelser, og giver den komisk gas som bl.a. liderlig kromutter, og i en monolog om reality ex-millionøsen Anne Mette Beckman, der længes efter the good life i Portugal, nu hvor de daglige ture til strandbaren er afløst af daglige ture til Borgerservice.

Peter Holst-Beck oplever vi bl.a. som skolelærer, der er gået fra tørre tæsk til tørre test, og i et nummer som ulvejæger, der hører til de mere bizarre optrædender i årets revyer. Endelig er hele ensemblet ganske morsomme som et aldeles humørforladt humørkor.

En hel del af revyens 21 numre lider under at være for lange eller at mangle en slagkraftig pointe, men man morer sig alligevel over de mange skæve figurer, og hygger sig i den gammeldags fjællebod, hvor alting bestemt ikke er så strømlinet og tjekket som i verden udenfor.

HOT: Stedet, udsigten og maden er i top.

NOT: De har lavet det hele selv; et par kritiske øjne udefra i de sidste prøvedage kunne have gjort nytte.

Gillelejerevyen - Costa del Gilleleje. Tekst og musik: Ulla Jessen, Mads Strandgaard, Martin Ahlehuus, Ib Christoffersen, Peter Holst-Beck, Vase & Fuglsang, Per Dahl, Johan Strauss, Jesper Søgaard, Erik Bo Bruhn, Lars Kanit og Fini Høstrup m.fl.

Instruktion: Jesper Søgaard. Kostumer: Lasse Kümler. Musikalsk arrangement: Mads Strandgaard.

Medvirkende: Ulla Jessen, Peter Holst-Beck, Mads Strandgaard og Jesper Søgaard.

Spiller på Fyrkroen v/ Gilleleje til 30. juni, og igen fra 2.-18. august.

Anmeldt 28. juni (premiere).