17-06-2018

Hjørring Revyen - Det er fand'me uhyggeligt, uhh!

Hjørring Revyen vil mere end den kan. Det er ikke rigtigt dårligt, og ikke rigtigt godt. 

ANMELDELSEN BRINGES OGSÅ I EKSTRA BLADET

* * *

Hjørring Revyen insisterer stædigt og med løftet pande på at være anderledes og ikke ligne nogen anden revy i det danske sommerland. Der investeres modigt med et samlende koncept, en gennemført musikalitet og en überlækker scenografi, og udflytningen fra det gamle Vendelbohus til det spritnye, supermoderne Vendsyssel Teater har givet Hjørring Revyen – med undertitlen ”Det er fand’me uhyggeligt – Uhh” - de bedste og flotteste rammer af samtlige danske revyer.

Tom Jensen, der for tredje år i træk står både for instruktionen og på scenen, lader modigt revyen veksle mellem rendyrket vanvidshumor, fjollet fuldemandskomik og numre, der gerne vil ridse i den velpolerede facade. Som når et egocentreret forældrepar harcelerer over en pige på skolens dårlige opførsel, uden at lade sig påvirke af hendes dystre og dybt tragiske baggrund, eller når Jensen selv foredrager en vise om en fed piges livshistorie i en rå og alt andet end ’nu-skal-vi-til-revy-og-more-os-hyggelig’ tekst.

I disse glimt er revyen skarpest og mest uhyggelig, fordi den tvinger os til at se indad, og herinde under huden er der mere dystert og mørkt, end rosenrødt.

Som modvægt er der finurlig politisk satire, når Jacob Morilds ’Onkel Anders’ forklarer ultraliberal skattelogik for lille ’Simon Emil’ ved hjælp af legoklodser og legetøj, eller når samme Morild i en velkendt konsulentfigur, vender op og ned på Danmarkskortet, for at få udflytningskabalen til at gå op. Og der er det rene pjat, når Morild igen, assisteret af Merete Mærkedahl, præsenterer en sjofel skillingsvise, hvor halvdelen af ordene forsvinder når hun spiller sav! Revydebutanten Merete Mærkedahl viser her og blandt andet i en skæv og pudsig hyldest til TV2 Vejret, at hun har et stort talent og potentiale også indenfor denne genre.

Christian Mosbæk og Pernille Sørensen gør det bestemt fint, men står med revyens svageste materiale. Teksterne er i det hele taget denne Hjørring Revys problem. Uden at være decideret dårlige, er de samlet set bare ikke gode, skarpe, præcise eller for den sags skyld morsomme nok.

Hjørring Revyen har aldrig været præsenteret i flottere og bedre rammer, og har sjældent været mere ambitiøs, men alle gode intentioner til trods, så fremstår årets revy som en af de svagere i de seneste mange år.

HOT: Flytningen til Vendsyssel Teater ligner en succes. Fantastiske rammer, delikat mad og uanede muligheder.

NOT: Der mangler et eller to topnumre, der løfter det hele.

”Hjørring Revyen – Det er fand’me uhyggeligt, Uhh”. Tekst og musik: Jacob Morild, Henrik Baloo Andersen, Tom Jensen, Karina Jensen & Jacob Thrane, Pernille Sørensen, Christian Mosbæk, Gunvor Reynberg, C.E.F. Weise, Janus Kim Elsig, Christian Gade Bjerrum, Kjeld Torbjørn, Professor Tribini, Jacob Weble, Flemming Jensen, Ann Mariager og Troels II Munk.

Instruktion: Tom Jensen. Scenografi & kostumer: Kirsten Brink. Koreografi: Peter Friis. Kapelmester: Henrik Baloo Andersen.

Medvirkende: Merete Mærkedahl, Pernille Sørensen, Tom Jensen, Jacob Morild og Christian Mosbæk.

Spiller på Vendsyssel Teater til 27. juli.

Anmeldt 16. juni (premiere).

Forestillingsfoto: Axel Søgaard.